marzen-a1992 16.08.07, 20:05 hej! Mam 175 cm wzrostu i wazę okolo 70kg!!! Moje krągłości najbardziej uwydatniają sie w okolicach ud i bioder. Co zrobic zeby schudnąć?? I jaka zastosowac dietę? POMOCY:( Za WSZYSTKIE odpowiedzi DZIEKUJE!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polibius Re: Za duzo wazę??!! 19.08.07, 22:36 Cześć. Mam 178 cm i ważę ok 65 kg. MOja stała waga wynosiła 58 - 59 kg i właśnie w tej wadze najlepiej się czułam. Na tym forum kilka postów niżej zostałam obśmiana ( polecam lekturę). Z tymi kilkoma kilogramami walczę już od jakiegoś roku, a może więcej i jakoś nie udaje mi się. Oprócz tego, że chcę wrócić do mojej wagi, to są ku temu również wskazania zdrowotne - chondromalacja chrząstki stawowej - mega problemy z kolanami.. w związku z czym mam utrudniony dostęp do ćwiczeń, po których się chudnie. Ktoś doradził mi wizytę u dietetyka, ale niestety ogłaszają się ludzie związani z firmą herbalife, albo inni entuzjaści wpychania zdrowych proszków /farb. Wiem, ze nie pomogłam, ale pozdrawiam ;-) o ile to pomoże ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
malami0 Re: Za duzo wazę??!! 21.08.07, 13:45 Marzenko wypowiadalas sie na moim blogu (www.dietadlaciebie.blog.onet.pl) jesli chcesz zajrzyj tam ponownie poniewaz odpisalam na Twoje pytanie (takze piszac komentarz) Pytasz jaka zastosowac diete. Mysle ze to nie tylko kwestia wagi i wzrostu jak i rowniez Twojego wieku i aktywnosci, a takze kilku innych czynnikow. Na podstawie informacji ktore podalas nie mozna odpowiedziec jednoznacznie jaka dieta bylaby dla Ciebie idealna. Jesli chcialabys ulozyc indywidualna diete napisz do mnie np. maila. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Za duzo wazę??!! 22.08.07, 07:25 Ile masz lat? 15? Jesli tak, przeczytaj sobie odpowiedz na pytanie nr 5: www.setpoint.pl/main.php?id=5 Odpowiedz Link Zgłoś
marzen-a1992 Re: Za duzo wazę??!! 23.08.07, 15:57 Bardzo dziękuje za ten link linn_linn!! Przeczytałam go, i muszę stwierdzić, że trochę podniósł mnie na duchu;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_karaczun Re: Za duzo wazę??!! 23.08.07, 11:50 Witam, według wskaźnika masy ciała (popularnego BMI), Pani waga jest w normie, a nawet w środku normy. Jednakże BMI pozwala tylko na bardzo ogólną ocenę sylwetki, gdyż nie bierze pod uwagę ani wieku, ani płci, ani budowy ciała. Jeżeli źle się Pani czuje w swoim ciele, warto wprowadzić w życie kilka zasad racjonalnego odżywiania, takich jak: spożywanie 5 posiłków dziennie (3 głównych, 2 przekąsek - lepiej jeść częściej, a mniejsze porcje), zastąpić pieczywo jasne pszenne, pieczywem ciemnym pełnoziarnistym, unikać słodyczy i wyeliminować jedzenie typu fast-food. Należy pamiętać o warzywach i owocach, które są naszymi sprzymierzeńcami w diecie, jak również zaplanować sobie aktywność fizyczną. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzen-a1992 Re: Za duzo wazę??!! 23.08.07, 16:02 Serdecznie dziękuje za rady. Ja osobiście staram się przestrzegać jadania posiłków 5 razy dziennie, owocę bardzo lubię;), ale jeśli chodzi o fast-foody to przyznaje, że korzystam z tej formy posiłków okazyjnie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś