babcia73 30.10.07, 20:59 Czy jest skuteczna terapia? Jakie tabletki są skuteczne,bo lekarz wybiera różne i mało skuteczne.Np.OMAR Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiaczek-59 Re: helikobakter 30.10.07, 22:12 pl.wikipedia.org/wiki/Choroba_wrzodowa Link do informacji dotyczącej choroby wrzodowej oraz leczenia infekcji Helikobakter pylori Do zalecanego w linku leczenia wskazane jest stosowanie osłony p.grzybiczej Odpowiedz Link Zgłoś
harriet24 Re: helikobakter 01.11.07, 21:21 Omar na helico nie pomoże, potrzeba antybiotyków skojarzonych plus np. Controloc, dopiero potem Omeprazol. Tak naprawdę leczenie helico to taka trochę ruletka. Mnie dwie kuracje nie pomogły, wręcz przeciwnie, po antybiotykach - mimo osłonowych probiotyków - miałam problemy z jelitami przez miesiąc, grzyb w buzi itp. A bakterię mam nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
emi56 Re: helikobakter 02.11.07, 03:38 Niezaleznie jakie leki przepisze Ci lekarz. Mozesz brac kapsolki z tymiankiem, albo pic zaparzony jak ziola.Uzywac duzo do potraw.Zmielony na proszek mozna dodawac do past na kanapki. Tymianek zabija duzo bakteri miedzy innymi i heliko.Pomaga trzymac w ryzach tez grzybice i podobno nawet wirusy. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowana13 Re: helikobakter 08.11.07, 09:56 Poczytaj sobie na temat srebra koloidalnego,sprawdzona,skuteczne ,bezpieczna kuracja Odpowiedz Link Zgłoś
doorman Re: helikobakter 08.11.07, 20:26 Witam , wlasnie dzisiaj sie dowiedzialem ze mam helicobacter i dostalem serie lekow : amoxycilne,metronizadol,lansoprazole.Mam brac przez tydzien.Do tego zaoprztylem sie w nastepujace naturalne specyfiki paraprotex,nopalin i ac zymes , ktorez to zamierzam brac po tym jak skoncze brac leki.W sumie ac zymes zaczne brac teraz jako oslone na jelita.Moze jakies sugestie , bo trawienie i samopoczucie mam do bani, pozdrawiam doorman Odpowiedz Link Zgłoś
genova51 Re: helikobakter 10.11.07, 12:48 Zdaniem lekarza wynik z badania na H.pylori 2,05 nie wymaga jeszcze leczenia. Ile wynosił u Was? Czy rzeczywiście nie powinnam się takim wynikiem martwić? Odpowiedz Link Zgłoś
genova51 Re: helikobakter 10.11.07, 12:53 jeszcze zaznaczę, że nie odczuwam żadnych dolegliwości żołądkowych, a skierował mnie na badanie lek. dermatolog /nadmierne wypadanie włosów/. Robiłam w związku z tym wiele badań, w tym na helicobacter pyl. Odpowiedz Link Zgłoś