Dodaj do ulubionych

TŁUSZCZAKI - co z tym robić ?

IP: *.info.bielsko.pl 04.08.03, 08:47
czesc ! Mój mąz ma tłuszczaki na brzychy, pod pacha nawet na zgięciu reki ,
co z tym robic . Zaczeło sie od jednego a teraz ma 5 sztuk , wiem ze czasami
się to usówa . Czy ktos miał z tym doswiadczenie ??? - pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Zosia Re: TŁUSZCZAKI - co z tym robić ? IP: *.kutno.mediaclub.pl 04.08.03, 09:12
      Ja miałam usuwany z pleców w okolicy ramiączka od biustonosza w znieczleniu
      miejscowym. Po ustaniu działania znieczulenia był ból i temperatura.Pomogła mi
      na gorączkę polopiryna.Natomiast ból w okolicy rany utrzymywał się przez okres
      noszenia szwów i po zdjęciu szwów.Najpierw córka pocieszała mnie ,że boli,bo
      ściągają szwy.Ale po ich zdjęciu nie ustępowało,więc chodziłam bez
      stanika.Chciałam skontaktować się z lekarzem ,który robił mi zabieg,ale ubył na
      urlop.Sama zaaplikowałam sobie vit.B tylko już nie pamiętam ,czy to była B1 czy
      B2. Ból ustąpił po 3 dniach. Widocznie w czsie zabiegu poprzez nacięcie mięśni
      uszkodził mi się nerw.W czasie tego bólu żałowałam,że usunęłam ten
      tłuszczak.Przecież w niczym mi nie przeszkadzał.Pozostała po nim blizna i dołek
      na łopatce.Po raz drugi nie poddałabym się takiemu zabiegowi /chodziło bardziej
      o względy estetyczne/.Przemyślaną decyzję każdy podejmuje sam, na własne ryzyko.
    • Gość: beemka1 Re: TŁUSZCZAKI - co z tym robić ? IP: *.acn.waw.pl 04.08.03, 11:07
      Usuwac, zdecydowanie usuwac!!! Potem tluszczak urosnie do monstualnych
      rozmiarow i dopiero bedzie bol i klopot z wycieciem. Znajdzcie tylko
      sprawdzonego chirurga, ktory umie wyciac tluszczak z calym gruczolem, inaczej
      tluszczak odrosnie. Nie ma na co czekac, skonsultujcie sie z lekarzem.
      Beemka.
      • monique251 Re: TŁUSZCZAKI - co z tym robić ? 04.08.03, 12:00
        Ok, czy ktoś zna może sprawdzonego chirurga , który świetnie usuwa tłuszczaki w
        Bydgoszczy? Mam podobny problem. Pozdrawiam.
    • Gość: osia Re: TŁUSZCZAKI - co z tym robić ? IP: *.info.bielsko.pl 04.08.03, 12:17
      Dzieki za zainteresowanie, wysyłam meza na konsultacje ale wiecie jak to z
      facetami, a mnie to martwi bo ma juz tego więcej. A czy to jest cos od
      nowotworowych zmian ??? pozdrawiam
    • Gość: Gosia Re: TŁUSZCZAKI - co z tym robić ? IP: *.info.bielsko.pl 05.08.03, 09:13
      Bardzo was prosze napiszcie jeszcze cos o tych cholernych TŁUSZCZAKACH :-))
      • Gość: klos Re: TŁUSZCZAKI - co z tym robić ? IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 05.08.03, 11:11
        Mam tłuszczaka na ramieniu,byłem u chirurga-onkologa który powiedział że jak
        nie przeszkadza to nie ma co wycinać i że jeśli się nie wytnie dobrze całego to
        odrośnie.
      • Gość: aga Re: TŁUSZCZAKI - co z tym robić ? IP: *.warszawa.tktelekom.pl 05.08.03, 11:13
        Ja miałam tłuszczaki 3 szt na owłosionej skórze głowy. Pytałam się "państwowo"
        o usunięcie, ale chcieli golić te miejsca i ciąć skalpelem.
        Zrezygnowałam,jednak po pewnym czasie znalazłam prywatnego dermatologa-
        chirurga, który zrobił mi to nożem elektrycznym (nigdy nie zapomnę tego smrodu
        palonego ciała), bez golenia.
        Prawie w ogóle nie było krwawienia. Dał mi coś do smarowania przez tydzień. Po
        zejściu znieczulenia trochę bolało, ale tylko 1 dzień i do wytrzymania. Lekarz
        mówił, że po prostu niektóre osoby mają predyspozycje do tłuszczaków, trzeba je
        wycinać, dopóki są jeszcze małe, bo im większy tłuszczak, tym potem większy
        problem. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka