Dodaj do ulubionych

DOBRA DIETA

IP: ipcop:* 11.08.03, 15:15
SZukam stron przepisów moze znacie z dobra niedrogą chodzi o produkty
dietą , która pozwoliłaby mi szybko pozbyć się nadwagi.Chciałbym w przeciągu
miesiąca zrzucić 4 kg(jak się da to i wiecej)
Obserwuj wątek
    • Gość: hydrogen Re: DOBRA DIETA IP: 80.50.101.* 11.08.03, 16:11
      Proponuję dietę optymalną. To najlepsza metoda na schudnięcie i prawidłowe
      działanie całego organizmu. Po dostosowaniu się organizmu do tej diety (od
      dwóch tygodni do kilku miesięcy) znacznie spada zapotrzebowanie na energię i
      aby się wyżywić może wystarczyć 4-5 zł dziennie. Można oczywiście sobie
      dogadzać i wydać nieco więcej ale i tak z reguły będzie to mniej niż na każdej
      innej diecie (poza głodówką ;).
      Pozdrawiam
      • Gość: brumbak Re: DOBRA DIETA tylko nie ta !!! IP: *.crowley.pl 11.08.03, 20:41
        >> Dieta Tłustokwaśna znachora kwasniwskiego - może byc stosowana przez
        ludzi umartwiających sie i chcących wykończyc swój organizm.
        >> Przestrzegam:
        >> Tylko ktoś bez rozumu i super naiwny może dac się nabrac na taka głupią
        dietę.
        >> Kwaśniewski poleca do picia m.inn :
        przpis nr 9. Masło zalać wrzącą wodą po rozpuszczeniu wypić.
        przpis 10. Smalec gęsi wypić.
        (wg Tłuste życie - jadłospis w: Dziennik Zachodni - Zdrowie 2-5 maj 1996.)

>>
        • Gość: Artur Re: DOBRA DIETA tylko nie ta !!! IP: *.sdh.ca 11.08.03, 22:08
          Propozycja Hydrogena to oczywiscie kolejny przyklad junk –science, ktora on tu
          na sile propaguje. Nie ma dowodu, ze taka dziwna dieta ci pomoze, a moze
          zaszkodzic.
          Chudnie sie liczac kalorie, ale to troche duzo by opisywac na forum. Z grubsza
          obliczasz swoje zapotrzebowanie kaloryczne, okreslasz cele diety co wyznacza
          ilosc kalorii na dzien. Potem musisz jeszcze nauczyc sie jak okreslac
          kalorycznosc posilkow i je planowac.
          W sumie troche sie trzeba nauczyc, dlatego wielu ludzi korzysta z pomocy
          dietetyka.
      • lasuch82 Re: DOBRA DIETA 13.08.03, 12:15
        Co wy z tą dietą optymalną? To sekta jakaş czy co? Jak
        można żyć wp.. sam tłuszcz? Przecież to obrzydliwe.
        Powinno się jeść wszystko, tylko w odpowiednich
        proporcjach. Proste. I ruszać się dużo.
      • Gość: qq1 Re: DOBRA DIETA IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.03, 01:30
        Gość portalu: hydrogen napisał(a):

> Proponuję dietę optymalną. To najlepsza metoda[..]

Dieta optymalna Kwaśniewskiego to największy idiotyzm i szalbierstwo naukowe.
        Osoby stosujące te zalecenia uległy maniakowi.
        Chcesz miieć zawał , arteriosklerozę lub miażdzycę - stosuj dietę optymalną.
        Chsesz być zdrowa - zrzucić zbędne kilogramy - jedz mniej i więcej się ruszaj.

• Gość: Jacek Re: DOBRA DIETA IP: ipcop:* 11.08.03, 22:39
      Dziekuje bardzo za opinie ale bardziej zalezy mi na konkretach moze adres
      jakiejs strony www.
      • Gość: Oleńka Re: DOBRA DIETA IP: *.lucka.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 01:24
        witam!!ja sie odchudzałam bez rzadnej diety konkretnej tylko się dużo
        ograczałam,i za karzdym razem kiedysobie coś odmówiłam byłam
        zadowolona.Podstawa to oczywiście nie jeść tłustych,smażonych jedzonek i
        słodyczy,tylko bardzo dużo jeść warzyw i owoców- bo one nie tuczą a są takie
        dobre:)Dobre jest też nie jeść po 17 i twardo sie tego trzymać,też można tak
        zrzucić.Trzeba też dużo się ruszać,np. codziennie ćwiczyć po 30min. efekty
        napewno będą.Ja schudłam i to nawet sporo,bo bardzo się uparłam i chciałam
        wszystkim pokazać że jak się chce to można,nie stosowałam jakiejś diety o tych
        różnych nazwach tylko przestrzegałam własnych zasad,bo przecież wiadomo jakie
        rzarcie jest tuczące..no więc unikałam ich i schudłam.ŻYCZĘ POWODZENIA....
        • Gość: Katz Re: DOBRA DIETA IP: *.crowley.pl 12.08.03, 07:17
          Oleńko, co z Twoją ortografią?
      • Gość: hydrogen Re: DOBRA DIETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 10:58

Do Jacka:
        Zajrzyj sobie na stronę www.dieta-optymalna.info, tam są wyłożone podstawy
        diety.

Do Artura:
        Z tym junk science to bym był ostrożny. Traktowanie w taki sposób wszystkiego
        co nie jest szerzej znane jest głupotą. Myślący człowiek (szczególnie jeśli
        uważa się za naukowca) powinien używać innych kryteriów oceny teorii naukowych.

Nierozsądne są też diety próbujące na siłę ograniczać ilość zjadanych kalorii.
        Człowiek dysponuje przecież mechanizmami regulującymi ilość zjadanych pokarmów
        (uczucie głodu/sytości). Jeśli te mechanizmy działają źle to trzeba szukać
        przyczyny.

Trzeba też pamiętać, że zapotrzebowanie na kalorie zależy w dużym stopniu od
        składu diety. gdy jemy byle co (owoce ważywa) to jest wyższe niż gdy podstawą
        diety są wysokowartościowe produkty zwierzęce + mała ilość węglowodanów. Ja np
        ważę 67 kilo i zużywam jedynie 1600 kcal/doba choć jem do syta. Zdaje się, że
        zwolennicy liczenia kalorii w ogóle nie biorą tego zagadnienia pod uwagę.

Pozdrawiam
        • Gość: Artur Re: DOBRA DIETA IP: *.sasknet.sk.ca 12.08.03, 18:08
          Gość portalu: hydrogen napisał(a):

>
          > Nierozsądne są też diety próbujące na siłę ograniczać ilość zjadanych
          kalorii.
          > Człowiek dysponuje przecież mechanizmami regulującymi ilość zjadanych
          pokarmów
          > (uczucie głodu/sytości). Jeśli te mechanizmy działają źle to trzeba szukać
          > przyczyny.
          >
          > Trzeba też pamiętać, że zapotrzebowanie na kalorie zależy w dużym stopniu od
          > składu diety. gdy jemy byle co (owoce ważywa) to jest wyższe niż gdy podstawą
          > diety są wysokowartościowe produkty zwierzęce + mała ilość węglowodanów. Ja
          np
          > ważę 67 kilo i zużywam jedynie 1600 kcal/doba choć jem do syta. Zdaje się, że
          > zwolennicy liczenia kalorii w ogóle nie biorą tego zagadnienia pod uwagę.

Cala wspolczesna dietetyka sie na tym opiera. Jesz wiecej kalorii niz
          potrzebujesz - tyjesz. Jesz mniej niz potrzebujesz - chudniesz.
          Zeby schudnac o 1 kg nalezy zyc na zredukowanej o 1000 kalorii diecie przez
          tydzien bo 7000 kal to rownowartosc okolo 1 kg.
          Dieta wysokotluszczowa Atkinsa w jakichs tam badaniach amerykanskich dawala
          utrate wagi ok 2kg czy cos takiego po dwoch latach. Nie bylem szczegolnie pod
          wrazeniem dlatego polecam liczenie kalorii, ktore praktycznie jest zawsze
          skuteczne jezeli traktujemy sie uczciwie i nie podjadamy na boku. A ludzie
          dlatego tyja, ze ich mechanizmy regulujace nie dzialaja prawidlowo. Liczenie
          kalorii zstepuje niejako nasze wlasne uszkodzone mechnizmy utrzymania
          prawidlowej wagi ciala.
      • Gość: Artur Re: DOBRA DIETA IP: *.sasknet.sk.ca 12.08.03, 17:22
        Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Dziekuje bardzo za opinie ale bardziej zalezy mi na konkretach moze adres
        > jakiejs strony www.

www.fourmilab.ch/hackdiet/www/hackdietf.html
        Mam nadzieje, ze znasz jezyki obce. Ksiazka jest oparta o naukowe podstawy
        zywienia i stosuje liczenie kalorii.
      • lasuch82 Re: DOBRA DIETA 13.08.03, 12:24
        Ok, jeżeli chcesz schudnąć szybko i niestety na krótko,
        jeżeli dalej nic nie będziesz robił. TO półśrodek, ale w
        moim przypadku skuteczny(4 kg w tydzień)
        Powiedzmy, że wstajesz o 8.
        8- kawa bez cukru
        11 - 100 gr sera białego chudego
        14 - jajko na twardo
        17 - grejpfrut
        20 - lampka wina czerwonego wytrawnego
        + dużo wody przez cały dzień
        Następnego dnia to samo, możesz zmienić kolejność :-)
        Na twoją odpowiedzialność
        Powodzenia
        • Gość: brumbak Re:bardzo DOBRA DIETA odchudzająca IP: *.crowley.pl 13.08.03, 20:48
          > Podaję niezawodny sposób na odchudzanie: jest to kmpilacja diety Bircher-
          Bennera, Schnitzera, amerykańskich diet typu " living food" .

Niezawodna dieta odchudzająca.
          - W harmonii z Natura i Twoim zdrowiem.
          - Niezawodna- 200% skuteczności.
          - Jesz ile chcesz ile razy chcesz dziennie, można przegryzac między
          posiłkami.
          - I chudniesz niezawodnie dochodząc do swej wagi optymalnej.
          - Jeśli rzeczywiście chcesz zdrowo osiągnąć szczupłą sylwetke to jest
          dieta dla ciebie.
          _ Jest to słoneczna dieta, owocowo, warzywno, ziarenkowa.Optymalnie jest
          jeść wszystko na surowo: dlaczego? o tym niżej.

- Ważne w diecie;jakie produkty, w jakich proporcjach, w jakiej
          kolejnosci- jest to bardzo proste.

- CO: owoce,- wszystkie sezonowe
          warzywa: marchew, rzodkiewka, seler(korzeń)
          oraz zielone: kapusta pekińska, sałata lodowa, rukola,
          pietruszka, koper,
          i inne wg gustu
          - nasiona: pszenica, siemię lniane, słonecznik, pestki dyni, orzechy
          włoskie i laskowe.

- Czy można utyć od arbuzów? Oczywiście nie!
          - A od jabłek, sałaty, lub marchwi?
          - Oczywiście nie!!
          _Dlaczego na surowo?
          : wszystkie wymienione produkty naturalne sa lekko strawne na surowo(niektóre
          jak ziarna czy orzechy – po namoczeniu) ponieważ Natura wyposażyła je w
          niezbędny zestaw enzymów ułatwiajaych trawienie
          Jednoczesnie naturalny smak sprawia że nie da się przy diecie surowej i
          zachowaniu mimimum rozsądku i reguł – przedawkować : tak jak to się dzieje
          przy jedzeniu pizzy, hamburgerów itp.

- W optymalnej diecie odchudzajacej nie stosuje się żadnych przypraw-
          które często zwiększają apetyt oszukując nasz organizm.
          - Bóg dał nam pokarm a Szatan – kucharzy! – jak powiedział Lew Tołstoj.

Proporcje i kolejność spozywania w diecie:
          Woda , napoje(herbata zielona, zioła) ok. 2 l dziennie
          Owoce ok. 1 kg dziennie
          Warzywa ok. 0,5 kg dziennie
          Pozostałe ok. 0,25 kg dziennie
          (proporcje są tylko orientacyjne)

Każdy posiłek zaczynamy od zaspokojenia prganienia.
          W trakcie jedzenia nie [pijemy ani nie p[opijamu po.
          Potem owoce
          Następnie surówki z warzyw, np.tarta marchewka , seler z jabłkiem(do smaku)
          Oraz warzywa zielone(duża porcja) – np. surówka z kapusty pekińskiej, czy
          rukoli
          Potem nasionka, np., namoczony słonecznik z siemieniem lnianym
          Uwaga: wszystkie nasiona o0rzechy typu słonecznik, siemie, pestki dyni,
          orzechgy włsokie itp najlepiej namoczyc przez noc lub parę godzin- sa to
          pokarmy skondenosowane, nasiona zawierają substancje zapasowe np. złożone
          węglowodany . prz namoczeniu w nasionkach zaczynaja zachodzic procesy
          biochemiczne np rzozkłdaania zlozonych węglowodanów , wytwarzane sa enzymy,
          ziarna, \nasiona staja sie łatwiej strawne)
          Lub namoczona do miekkkości pszenica z namoczonymi orzechami.

Moz

Czego nie wolno: mięsa, tłuszczów, jajek, mleka, sera, słodyczy, wszystkiego
          co przetworzone, konserwowane.

UWAGA: przy diecie surowej naprawde nie da się przedawkować , organizm sam
          czuje kiedy ma dość. Ważne by jeść powoli i przeżuwac pokarm.
          Jesli komus ten rezim wydaje się za surowy może spróbowac wprowadzic raz
          dziennie lekki posiłek gotowany np. kasza gryczana z zielonym groszkiem, ryż
          brązowy z fasolką szparagową itp.
          Pieczywo najlepiej typu chrupkie
          Do kanapek : surowe pasty np. taka: słonecznik siemie i pestki dyni zemleć na
          sucho, dodac tyle wody aby była pasta =, lub z dodatkiem pomidora
          (rozciapcianego) – można tez dodać trochę zgniecioych kiełkujących ziaren
          pszenicu – wtedy szybciej zaczyna sięlekka fermentacja
          Pastą smarowac chleb na wierch warzywa zielone i czerwone np. kapusta pekińska
          i papryka

Pierwsze ważenie po tygodniu – efekt murowany.
          Potem należy w zeszycie odnotowywać. kolejne gwarantowane spadki.
          Jeśli ubywa wagi zbyt szybko, trzeba zmienić nieco proporcje i ilości np.
          zwiększyć ilość orzechów czy siemienia lnianego, w ostateczności zwiększyć
          posiłek gotowany
          nAJLEPSZA dieta odchudzająca to właśnie ta!
          pzdrv
          • danaw7 Re:bardzo DOBRA DIETA odchudzająca 20.08.14, 16:03
            Ta dieta jest bardzo podobna do diety zasadowej. Ja właściwie stosuję się do większości jej zaleceń,no może z jednym wyjątkiem Co parę dni jem mięso, ale zawsze później staram się zmniejszyć zakwaszenie i piję proszek zasadowy. Skutecznie pomaga.
          • zyrafa46 Re:bardzo DOBRA DIETA odchudzająca 29.08.14, 03:18
            Brumbak, ja chcę spać!!!!! (teraz)
            Ale jak przeczytałam Twoje pomysły - zachwyciłam się.
            Od dawna szukam kogoś, kto je surowe....
            I ja bym chciała.
            Ale pewnie trzeba stopniowo do tego dochodzić.
            Na razie nie jem mięsa, nabiału (czasem maleńko jogurtu, bo stoi obok męża :D)
            ryb. Jedynie czasem po dwa jajka na miękko.
            I pieczywa - żadnego.
            Czy możesz mi na zyrafa46@gazeta.pl napisać coś więcej?
            Na Forum przychodzę niechętnie.
            Dziś tylko z racji lekarza 1 kontaktu i łokcia. Zresztą to się wiąże :)

Pozdrawiam,

Ż.
    • Gość: Iwona Re: DOBRA DIETA IP: *.rginternet.pl 14.08.03, 16:57
      Dieta 100 kalorii (dziennie) Mój mąż w przeciągu tygodnia schudł 4 kilo.
      www.grubasy.pl
      • Gość: Artur Re: DOBRA DIETA IP: *.saskatoonhealthregion.ca 14.08.03, 18:55
        Gość portalu: Iwona napisał(a):

> Dieta 100 kalorii (dziennie) Mój mąż w przeciągu tygodnia schudł 4 kilo.
        > www.grubasy.pl
        Tak szybkie chudniecie grozi powaznymi komplikacjami zdrowotnymi, zwlaszcza
        jezeli praktykowane przez dluzszy czas ( 1 tydzien nikogo nie wykonczy).
        Mozna nawet umrzec.
      • Gość: starlette Re: DOBRA DIETA IP: *.acn.waw.pl 16.08.03, 17:59
        100? Chyba coś ci sie pomyliło!
    • Gość: Angee Re: DOBRA DIETA IP: *.use.pl 16.08.03, 16:46
      Proponuje udac sie do empiku lub do ksiegarni medycznej i zaopatrzyc sie w
      ksiazeczke pt "Kalorie, w kromce, lyzce i plasterku" czy tez jaksa podobna w
      ktorej sa tabele kalorycznosci produktow spozywczych.
      pozniej: podstawowe zapotrzebowaniwe na energie czlowieka to jedna kaloria na
      jedna godzine na jeden kilogram masy ciala czyli
      u mnie np: 1kaloria x 24 h x 45 kg = cos okolo 1000 kcal
      reszte czlowiek zuzywana procesy i czynnosci wszelkiego typu, takze ja
      spokojnie moge sie ograniczyc do 1000 kcal przy odchudzaniu
      co jest zdrowe: warzywa surowe, owoce, chleb pelniziarnisty, kefiry, jogurty,
      miod, orzechy, soki warzywne, ale nie te sztuczne ze sklepu tylko robione
      samemu, ja np raz na kilka dni robie sobie sok z marchwi i burakow, pije
      codziennie ponad pol litra, i moze 200 lat dozyje
      chcac schudnac mozesz wlasciwie jesc co chcesz, byle by tylko trzymac sie
      limitu kalorii, ja w ubieglym roku schudlam w ten sposob 13 kg w ciagu trzech
      miesiecy i nadal waze te 45, spodnie zmniejszyly sie o trzy numery
      ale chcac byc zdrowym... to juz inna historia, niestety nie mozna jesc
      wszystkiego : zadnych zakwaszajacych organizm wedlin, zadnych smazonych i
      pieczonych tlustych mięs i wedlin , ktore gniją w jelicie grubym, choc 99,99%
      ludzi nie wie o tym, w ogole zadnych smazonych rzeczy ktore gnija w twoim
      jelicie grubym, odkladaja sie na sciankach zatykaja i w wieku 60 lat rak jelita
      gotowy, zadnych slodkich ciast, slodyczy, bulek napakowanych cukrem i
      weglowodanami bez zadnych wartosci odzywczych, tLustch serow ktore maja tylko
      kalorie i nic poza tym, zadnej trujacej coli i czegos podobnego
      czy wiesz ze czlowiek jako zwierze roslinozerne ma dlugi przewod pokarmowy
      przystosowany do przrobu roslin, podczas gdy zwierzeta miesozerne, np moje
      koty, maja krotki przewod pokarmowy przystosowany do trawienia miesa
      w przewodzie pokarmowym czlowieka, ktory spozywa mieso i produkty smazone,
      wszystko to gnije i osadza sie na sciankch, oczywiscie na tyle powoli, by
      czlowiek taki niczego nie podejrzewajac przezyl 70 lat, a pozniej nagle do
      szpitala, i mamy dziurke w brzuszku, i chodzimy z woreczkiem na kupke przez
      reszte zycia, tak jak mój swietej pamieci dziadek, ktory przez cale zycie
      odzywial sie w ten sposob, ... a mowili o nim, ze zdrowy jak koń!!!... nigdy do
      lekarza nie chodzil... i nagle szpital, dzurka i po roku poszedl do nieba...
      cos jeszcze: czy wiesz dlaczego Żydzi nie łączą nigdy w jednym posiłku
      produktow miesnych i mleka oraz jego przetworow?
      bo to strasznie gnije w jelicie grubym, wytwarzaja sie toksyczne kwasy, jady,
      zanieczyszczajace organizm, pomiedzy mlekiem i miesem powinno byc 6 h przerwy
      a polska kuchnia tradycyjna przoduje w truciu ludzi
      dlaczego wiekszosc Polakow po 50 jest otyla? dlaczego pot tak zle odzywiajacych
      sie ludzi mowiac wprost... śmierdzi?...
      troche nagadałam, przepraszam nie chciałam nikogo urazić... ale nie mam o tym z
      kim pogadac, tak mi czasem smutno, ze nie spotkałam dotad w zyciu nikogo kto by
      podzielal moje poglady w tych sprawach
      nie jestem fanatyczka, zostawiam kazdemu wolna wole...
      tylko troche mnie trafia jak widze gdy moj chłopak robi sobie kanapke z białego
      chleba, z masłem, do tego Krakowska sucha, majonez i jogurt na popitke...
      ... ale nic nie mowie, nic a nic, taktownie milcze, choc on wie o tym wszystkim
      o czym Tobie tutaj napisałam...
      no to pa, pozdrawiam, i zanim cos zjesz pomysl ze to bedzie w Tobie, pomysl o
      swoim przewodzie pokarmowym...
      ksiazka: dr. Norman Walker "Kwitnace Zdrowie"
      ps. a tego pseudo-doktora Kwasniewskiego wsadzic na oddział zamkniety, bo
      stanowi realne zagrozenie dla zdrowia i przetrwania ludzkosci!!!!!

• Gość: hydrogen długość jelit a prawidłowa dieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.03, 20:56
        >czy wiesz ze czlowiek jako zwierze roslinozerne ma dlugi przewod pokarmowy
        >przystosowany do przrobu roslin,

To jest wierutna bzdura, która była wałkowana na wszystkie strony na forum
        wegetariańskim:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=6592978
        moje podsumowanie tej dyskusji:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=6592978&a=6802912
        Otóż względna długość jelit jest u człowieka nieco mniejsza niż u drapieżnego
        wilka, znacznie mniejsza niż u wszystkożernego szympansa i wielokrotnie
        mniejsza niż u typowych trawożerców.

Konkretne dane są następujące. Długość jelit człowieka to około 8m
        (encyklopedia Gutenberga) czyli stosunek długości jelit do przeciętnego wzroztu
        jest około 4.6 (przyjmując średni wzrost=1.75m). Encyklopedia PWN mówi, że
        długość jelit wilka stanowi 5-krotną długość ciała. Natomiast u owcy ten
        współczynnik wynosi 35 (encyklopedia PWN). Nie mam dokładnych danych jeśli
        chodzi o szympansa na jednej ze stron wege określono ten parametr na 12.

Te dane wskazują niezbicie, że nasza dieta powinna raczej przypominać dietę
        wilka niż dietę barana. Nasze jelita nie są w stanie pomieścić wielkich ilości
        niskokalorycznego badziewia i wołają o skoncentrowany pokarm
        wysokoenergetyczny. Ciekaw jestem skąd biorą się dane o rzekomym gniciu mięsa w
        jelitach. Gniją raczej resztki pokarmów roślinnych, które są gorzej
        przyswajalne.

• Gość: kiki Re: długość jelit a prawidłowa dieta IP: *.bolo.elsat.net.pl / 172.20.6.* 17.08.03, 18:29
          dieta opracowana przez szpital rzadowy w Kopenhadze
          sniadanie lunch ok.12ej obiad ok.18ej
          dzien1-8 1kubek czarnej kawy 2jajka na twardo 1duzy befsztyk
          1kostka cukru gotowany szpinak salata z olejem
          1pomidor i cytryna
          dzien2-9
          jak wyzej 1duzy befsztyk 1 plaster szynki
          salata z olejem 2-3szklanki
          i cytryna jogurtu naturalne
          1 swiezy owoc go

dzien3-10 kubek kawy gotowany szpinak 2jajka na twardo
          kostka cukru 1pomidor 1plaster szynki
          1grzanka 1swiezy owoc 2 salaty z
          z olejem i cytryn

dzien4-11 kubek kawy 1jajko na twardo 1mala puszka
          kostka cukru 1tarta marchew kompotu mieszanego
          male opak.twarozku z owocow
          naturalnego 2-3 szkl.jogurtu
          naturalnego

dzien5-12 1duza tarta marchew duza chuda ryba 1befsztyk salata
          z cytryna z cytryna i brokuly
          odrobina sosu
          do pieczenia

dzien6-13 1kubek kawy 1kurczak 2jajka na twardo
          kostka cukru salata z olejem 1duza marchew
          1grzanka i z cytryna

dzien7- 1kubek herbaty 1kawalek grilowanego -----------------
          bez cukru chudego miesa
          1swiezy owoc

pic codziennie co najmniej 2 litry wody mineralnej nie gazowanej

jesli chcesz widziec efekty stosuj dokladnie
          murowane efekty sprawdzone .super samopoczucie
          polecam
          kiki

• Gość: Angee Re: długość jelit a prawidłowa dieta IP: 213.77.9.* 18.08.03, 14:34
            wcale mnie wasze odpowiedzi nie dziwią
            wiecie, ze inne substancje trawia bialko skoncentrowane, inne skoncentrowane
            węglowodany, inne cukry i tluszcze ?
            czy wiecie, jakie reakcje chemiczne zachodza w waszym zoladku podczas trawienia
            jednej substancji, a jakie, gdy nawrzucacie tam wszystkiego jak do smietnika?
            czy wiecie jak sa trawione produkty zawierajace tłuszcz poddany dzialaniu
            wysokich temperatur?
            nie mam nic przeciwko krwistym befsztykom, ciastom z kremem itp.
            eksperci zywieniowi zajmuja sie zdrowym odzywianiem i chwala in za to.
            doskonale wiedza jako produkt zawiera jakie witaminy i substancje odzywcze i w
            tych sprawach racje mają.
            ale czy pofatygowali sie zajrzec do zaladka i jelit, aby sprawdzic co sie
            dzieje podczas trawienia? bo to naprawde niemniej wazne, i moze zniweczyc
            wszelkie starania aby byc zdrowym.
            chleb jest ok, maslo tez, szynka jest naprawde ok, jogurt tez
            ale czy wiecie co sie dzieje w zoladku po zjedzeniu kanapki z maslem, szynka i
            popitej np. mlekiem?
            wystarczy zajrzec do ksiazki, w ktorej jest konkretnie napisane, jaka
            substancja co trawi, jaki zachodza reakcje chemiczne podczas trawienia
            konkretnych produktow, a jakie podczas "trawienia" szynki z mlekiem
            i zaden ekspert, jakiekolwiek ma przekonania ideologiczne temu nie zaprzeczy,
            bo to sa fakty ktore mozna namacalnie sprawdzic, udowodnic
            tylko ze oni wola sie tym nie zajmowac, aby nie mieszac ludziom w glowach, aby
            wszyscy tkwili w blogiej nieswiadomosci szamajac jakze pyszne schabowe...
            ja naprawde lubie schabowe
            i smazone w glebokim tluszczu kotlety, i frytki i paczki i lody i ciastka
            ale gdy wiedze jak ktos sie tym obzera, mysle o tym co ma w zoladku i robi mi
            sie niedobrze...
            ale co tam... o wiele przyjemniej przeciez tkwic w blogiej nieswiadomosci,
            poniewaz jedzenie wszystkiego odzdielnie wymagaloby od ludzi wyrzeczen ponad
            ich mozliwosci...
        • Gość: Artur Re: długość jelit a prawidłowa dieta IP: *.sasknet.sk.ca 18.08.03, 18:00
          Zeby ludzkie na pewno nie sa dobrze przystosowane do zagryzania zwierzat a rece
          nie maja groznych pazurow.
          Mozna sobie wyobrazic, ze ludzka reka 100 000 lat temu sluzyla do zbierania
          owocow, kradziezy jaj z ptasich gniazd, lapania ryb, ktore zostaly odciete w
          plytkiej wodzie, lapania insektow, zbierania robakow pod odsunietym kamieniem
          (te robaczki mogly byc tluste).
          Polowania na grubego zwierza zaczely sie ewolucyjnie bardzo niedawno i nie bylo
          raczej szansy na to by ewolucja sie juz na to zalapala i nas do tego
          przystosowala. Kiedy rasa ludzka "rozlazla sie po swiecie" to wykazala ogromna
          mozliwosc adapatacjyjna do dostepnego pokarmu. Dlatego dzis obserwujemy
          plemiona ludzi zyjacych m. in wylacznie na bulwach, na owadach lub wylacznie na
          miesie. Miedzy tymi ludzmi na roznych dietach nie ma jakis zasadniczych roznic
          w zakresie ich zdrowia lub sredniej dlugosci zycia po uwzglednieniu innych
          czynnikow. Jezeli juz to minimalne.

• Gość: Asia Re: długość jelit a prawidłowa dieta IP: *.a2000.nl 18.08.03, 18:21
            Lepiej zobacz na forum dieta (byle forum experckie). Albo na forum fitness.4
            kg przez miesiac jest bardzo realne. Dieta 1000kcal pozwala schudnac ok 1kg
            na tydzien. Duzo wiadomosci jest rowniez na stronie www.grubasy.pl m.in. rozne
            diety oraz moim zdaniem dosc dobre tabele kalorii.
    • zyrafa46 Re: DOBRA DIETA 29.08.14, 03:24
      Jacku, 4kg to niewiele.
      Zostaw pieczywo, pij czystą wodę (ok. 2 l.), jedz warzywa
      i DUŻO SIE RUSZAJ :)
      To wilki skrót ale chce sie mi spać.
      I kiedy jesteś głodny - nie trwaj w tym. Zjedz niewiele ale zjedz. Tyle, ile zdoła strawić kwas żołądkowy... Masz go na raz ograniczoną ilość...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka