alfa36 06.01.08, 15:44 Mojemu męzowi ostatnio często leci krew z nosa. Co powinniśmy zrobić, jakie badania? Dodam, ze mąz leczy nadciśnienie i bierze również leki na niedrożne żyły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corimre Re: krew z nosa 06.01.08, 16:16 Ja miewam podobnie. Zwłaszcza w zimie gdy jest suche powietrze w pomieszczeniach (kaloryfery). Krwotoki zdarzają mi się też po aspirynie i innych lekach zawierających kwas acetylosalicylowy (działanie przeciwzakrzepowe). Kiedyś brałem wapno na uszczelnienie naczyń. Warto chyba skontaktować się z lekarzem od "niedrożnych żył". Odpowiedz Link Zgłoś
kondorka Re: krew z nosa 06.01.08, 20:02 dodam ze problem "krew z nosa" moze byc rowniez powodem slabych naczynek (proponuja tzw.wypalanke) lub przemeczenia psych- fizycz;dotyczy doroslych i dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: krew z nosa 07.01.08, 00:37 ja stosuje nawilzanie nosa na noc i zawieszki z woda na kaloryfer przez cala zime. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: krew z nosa 07.01.08, 14:58 trzeba to skonsultować z lekarzem doraźnie spray nawilżajacy do nosa np.Solik lub inny Odpowiedz Link Zgłoś