lis-30 05.03.08, 07:15 Mam problem bradzo wyschnietą śluzówkę gardła i nosa może znacie jaki dobry sposób na tę uciążliwość Proszę o radę Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja118 Re: suche gradło i nos 31.03.08, 10:08 Nie wiem czy masz to samo co Ja ale również męczę się z suchym gardłem, językiem a do tego mam lepką przezroczystą wydzielinę, która spływa mi po ściance gardła. Kupiłam sobie TONIMER, który potrafi mi ulzyć na krótką chwile. Szukam także pomocy ale ten spray polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
jola670602 suche gradło i nos 31.03.08, 12:26 Po pierwsze należałoby się zastanowić dlaczego masz wysuszone śluzówki. Mój 13 letni syn również boryka się z tym problemem. U niego powodem jest niedrożny (z przyczyn budowy) nos. W efekcie ma rozpulchnioną i wysuszoną śluzówkę nosa, oddycha przez usta więc ma wysuszoną śluzówkę gardła. Laryngolog poradził na chwilę obecną zrobić z tranu, oliwy z oliwek i witaminy E płyn. Wszystkie składniki wymieszać w tej samej proporcji i przepłukiwać tym gardło. Powiedział, żeby używać każdorazowo do płukania nie więcej niż łyżeczkę do herbaty. Docelowo syn będzie miał operację nosa, która przywróci drożność nosa a śluzówki powrócą do naturalnego stanu. Życzę powodzenia i zdrowia. Dodam, że zabrało mi trochę czasu,żeby znaleźć dobrego laryngologa, który znalazł źródło problemu. Odpowiedz Link Zgłoś