Gość: Stacey IP: *.zywiec.plusnet.pl 29.08.03, 10:30 bardzo proszę o podanie namiarów na laboratoria, które takie badanie przeprowadzają Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zosia Re: GDZIE ZROBIĘ ANALIZĘ WŁOSÓW ? IP: *.kutno.mediaclub.pl 29.08.03, 16:58 Analizę pierwiastkową włosów robiłam w Łodzi przy Wojskwej Akademi Medycznej mieściło się tam laboratorium "BIOMOL".Próbkę włosów możesz przesłać listownie.Najpierw należy z nimi skontatktować się telefonicznie,udzielą Ci informacji skąd wyciąć i jakiej długości włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: GDZIE ZROBIĘ ANALIZĘ WŁOSÓW ? IP: *.sdh.ca 29.08.03, 23:51 Gość portalu: Stacey napisał(a): > bardzo proszę o podanie namiarów na laboratoria, które takie badanie > przeprowadzają Mozesz sobie tez postwic horoskop. Pomoze rownie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydrogen Re: GDZIE ZROBIĘ ANALIZĘ WŁOSÓW ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 11:03 Mi tam badania włosów dużo dały, i nie sądzę aby rozsądne było ich wyśmiewanie. Jakiś czas temu słyszałem, że w Ameryce ktoś wysłał kilka próbek włosów jednej osoby do różnych laboratoriów i otrzymał różne wyniki. Do takich informacji trzeba podchodzić jednak ostrożnie. Po pierwsze lekarze dysponują coraz nowocześniejszym sprzętem który daje coraz wyższą powtarzalność wyników. Po drugie ważne jest skąd pobiera się włosy (powinny być z tyłu głowy) oraz którą część włosa się bada (powinno być początkowe 3 cm). Warto by wiedzieć czy test o którym mowa brał te wszystkie czynniki pod uwagę oraz jakie były różnice między wynikami. Przydałaby się też znajomość daty badania (a jeszcze lepiej rodzaj sprzętu). czy kolega Artur ma coś do powiedzenia w tym zakresie? Odpowiedz Link Zgłoś