24.04.08, 15:41
Moja ciocia przewróciła się i złamała kość kulszową. Przez najbliższe 6 tygodni lekarze kazali jej leżeć w łóżku lub siedzieć, czyli może jeździć w wózku. W jaki sposób zorganizować jej opiekę? Chyba będzie potrzebna jej pomoc przy myciu i wypróżnianiu. Być może będzie musiała korzystać z basenu i cewnika. W domu ma wannę, a nie brodzik. Przeraża mnie to wszystko. Pomóżcie proszę. O czym pomyśleć, jak to zorganizować?
Obserwuj wątek
    • tanahoe Re: opieka 24.04.08, 18:12
      Ja to Ci wiele nie pomogę. Mi się wydaje, że powinieneś z lekarzem porozmawiać
      może coś podpowie. Wręcz powinien to zrobić. Przecież powinni powiedzieć co
      Ciocia może a co nie i jak się nią opiekować. Jak nie to może do przychodni
      rejonowej idź pogadać. Przecież są pielęgniarki co po domach chodzą. Jak Ciocia
      sama jest w domu to będzie problem. Obmyć się może w misce z wodą jak ktoś poda.
      Wiesz ja wyszłam właśnie z oddziału ortopedii i tam były Panie po wstawieniu
      protez biodra. Przydatne były takie chusteczki typu dzidziuś. No wiesz wszystko
      sobie można tym przemyć w razie czego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka