Dodaj do ulubionych

Hemorodi - jak ulzyc?

IP: 81.15.212.* 12.10.03, 14:18
witam,
prosze o pomoc. jak ulzyc w bolu spowodowanym hemoroidami. sprawa dotyczy
mojej mamy, a jesli ona mnie prosi o poszukanie czegos w necie tzn ze
strasznie cierpi. uzywa w tej chwili ProctoGlyvenolu. wiem, ze zwykle pomaga
po 1 dniu, ale tu chodzi o to zeby dac jej ulge teraz.
znacie jakies sposoby? oklady? ziolka? jak zapobiec peknieciu zanim pojdzie
sie do lekarza?
pozdrawiam
LKS
Obserwuj wątek
    • Gość: hydrogen Re: Hemorodi - jak ulzyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 16:08
      Dieta optymalna. Słyszałem, że po jakimś czasie można nawet liczyć na
      wyleczenie. Pozdr
    • Gość: gosc Re: Hemorodi - jak ulzyc? IP: *.acn.pl / 10.72.4.* 12.10.03, 21:32
      Mnie pomogły najbardziej czopki propolisowe.
    • Gość: andrzej głowacki Re: Hemorodi - jak ulzyc? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 22:33
      Nic tutaj nie pomaga natychmiast. Procto-Glyvenol nie jest zły. Jednak na
      dłuższą metę proponuję stosować Preparation H, może Posterisan. Są to leki
      chyba bardziej "naturalne". Najważniejszą sprawą w leczeniu hemoroidów jest zaś
      dieta eliminująca zaparcia! Warto również zażywać kardiologiczne dawki kwasu
      acetylosalicylowego (Aspiryna lub inne preparaty).

Pozdrawiam, andrzej

www.glowacki.art.pl
      • uve Re: Hemorodi - jak ulzyc? 14.10.03, 07:52
        Co tam preparation H i inne rzeczy. Moge pomoc naturalnie - masc. Dla kilku
        osob uratowala - koniecznosc pojscia na operacje. Okres oczekiwania na produkt,
        miesiac.
        Pzdr.
        uve
        • Gość: andrzej głowacki Re: Hemorodi - jak ulzyc? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 15:30
          Operacja to ostateczność. Akurat miałem kontakt z kilkoma dobrymi proktologami
          i nie każdy z nich bezkrytycznie zalecał leczenie operacyjne. Oczywiście
          operacje ratują życie, ale są i przypadki całkowicie odmienne. Każdy przypadek
          należy rozpatrywać osobno...

Pozdrawiam, andrzej
        • Gość: qwert uve-co to za maść... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 19:06
          ...o której piszesz? Produkcja własna?
          • Gość: Tigra Re: uve-co to za maść... IP: *.solcon.nl 15.10.03, 20:30
            Tez jestem taka mascia zainteresowana
            T
    • roseanne Re: Hemorodi - jak ulzyc? 15.10.03, 20:48
      dieta - z duza iloscia blonnika, by nie bylo zatwardzen.
      Pic dosc sporo

pomagaja nasiadowki z kory debu, przesadne wrecz dbanie o higiene
      mozna zainwestowac w gumowe kolo do siedzenia - nie ma takiego nacisku
      • Gość: daga Re: Hemorodi - jak ulzyc? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 08:44
        Ten problem i mnie dotyczy - Procto glivenol i inne maści mi nie bardzo
        skutkowały - dopiero czopiki Hemorol pomogły - trzeba popróbować kilka leków co
        najskuteczniejsze - chyba że problem bardzo poważny - wtedy wizyta u lekarza
        konieczna - oczywiście częste mycie - ja proponuję piankę z korą dębu (bo też
        czytałam że kora dębu łagodzi dolegliwości) np. firmy Bielenda (z 6-7 zł.) a
        ostatnio znalazłam żel firmy intima z korą dębu za ok. 4 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka