Dodaj do ulubionych

GLODOWKA oczyszczajaca.

27.10.03, 15:05
Witam cieplo :-))

Czy sa tu jakies osoby, ktore przeszly kuracje bez jedzenia..? Jakie
spostrzezenia, opinie ? Sama dzis zaczelam glodowac, jeszcze glodu nie
odczuwam, ostatnio jadlam wczoraj wieczorem, ale z moja slaba wola nie wiem
jak mi pojdzie. Planuje jakies 7-8 dni, prosze o porady, wsparcie, Wasze
opinie. :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: Julian Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 27.10.03, 15:48
      Bardzo niebezpieczna zabawa jeśli masz niskie ciśnienie krwi to nawet nie
      próbuj.
    • Gość: andrzej głowacki Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.10.03, 19:09
      Nie jadłem przez 7 dni. Najgorsze są pierwsze dni, potem już bez problemów. Pij
      tyle, na ile tylko masz ochotę. Sugeruję jeść biojogurty, aby nie zniszczyć
      flory bakteryjnej jelit.

Pozdrawiam, andrzej

www.glowacki.art.pl
      • Gość: igloo Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.icpnet.pl 27.10.03, 21:41
        jedzenie biojogurtow na glodowce ? a wiec nie byla to taka czysta glodowka ?
        • Gość: andrzej głowacki Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.10.03, 11:08
          Nie jadłem absolutnie nic, ale gdybym miał głodówkę powtórzyć, to z całą
          pewnością biojogurty bym spożywał.

Pozdrawiam, andrzej
    • Gość: abc Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.vc.shawcable.net 29.10.03, 01:21
      Moje wlasne rekordy to: 35 dni, 21, kilka razy po 7, nie mowiac juz o piatkach
      i trojkach, a jednodniowek nie potrafie policzyc. Efekt od mojego wieku odjac
      dwadziescia lat.
      Sprawa jest tego typu, ze jezeli sie mieszka w tak zwanym rozwinietym kraju,
      szczegolnie USA i Kanada, to trzeba robic dwie glodowki po siedem dni co roku,
      inaczej zdrowko bedzie sie chylic ku upadkowi. Dlaczego? bo jedzenie w tych
      krajach jest zatrute!
    • Gość: KrystynaOpty1 Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.biaman.pl 29.10.03, 20:53
      > Czy sa tu jakies osoby, ktore przeszly kuracje bez jedzenia..? Jakie
      > spostrzezenia, opinie ? Sama dzis zaczelam glodowac, jeszcze glodu nie
      > odczuwam, ostatnio jadlam wczoraj wieczorem, ale z moja slaba wola nie wiem
      > jak mi pojdzie. Planuje jakies 7-8 dni, prosze o porady, wsparcie, Wasze
      > opinie. :-))

Zdaje się, jesteś wegetarianką?
    • krzysq Re: GLODOWKA oczyszczajaca. 29.10.03, 21:20
      Kikanaście razy 5-7 dniowe. Najważniejsze trzy pierwsze dni. Po zakończeniu
      niesamowity efekt. Jak masz problemy - najgorsze są z niskim ciśnieniem to
      trzeba być ciągle w ruchu - najlepiej nieforsowny ciągły wysiłek sportowy. Bez
      ćwiczeń większąć moich głodowek zakończyła by się porażką.

Życzę powodzenia i wytrwałości - naprawdę warto.
    • Gość: Teresa Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.devs.ac-net.pl 29.10.03, 22:23
      Wybralas bardzo niedobry okres na przeprowadzanie glodowki - najlepiej je robic
      na wiosne, a w naszym klimacie nawet latem, glownie ze wzgledu na towarzyszace
      glodowce uczucie zimna. Teraz sensowne jest gromadzenie zapasow i ochrona
      energii wewnetrznej - jak to ma miejsce w przyrodzie.
      Mam nadzieje, ze jestes dobrze przygotowana teoretycznie, ze wiesz co to jest
      odzywianie endogenne, przelom kwasiczny, ze wiesz ze trzeba dbac o oczyszczanie
      jelit(lewatywa)?
      Dzisiaj, trzeciego dnia, masz juz pewnie bol glowy i zle samopoczucie za soba.
      Teraz juz bedzie tylko latwiej. Jestem ciekawa, czy doskwiera Ci zimno? I czy
      czujesz sie lekka, czy raczej slaba?
    • Gość: andrzej głowacki Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.11.03, 13:46
      Ciekawy artykuł:

ewahankiewicz.w.interia.pl/weg4.htm
      Pozdrawiam, andrzej
      • Gość: feline Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.dial.proxad.net 15.11.03, 15:11
        pseudonaukowy belkot, ktorego 99% zawartosci to stek bzdur.
        • Gość: andrzej głowacki Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.11.03, 15:43
          > Gość portalu: feline napisał(a):
          >
          > pseudonaukowy belkot, ktorego 99% zawartosci to stek bzdur.

Twoje słowa zabrzmiały tak, jakby na przykład ktoś nazwał chirurgów rzeźnikami.
          Tak można by podsumować całe to forum, którego po części sama jesteś
          współtwórcą. Nikt nie musi się zgadzać z żadną teorią, hipotezą, ale trochę
          szacunku do innych wypada mieć. Na koniec dodam, że autorem tekstu, do którego
          link zamieściłem w poprzednim moim poście, jest lekarz.

Pozdrawiam, andrzej
          • Gość: ppns Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.11.03, 15:51
            Gość portalu: andrzej głowacki napisał(a):
            >szacunku do innych wypada mieć. Na koniec dodam, że autorem tekstu, do
            >którego
            >link zamieściłem w poprzednim moim poście, jest lekarz.
            >

Wszedłem na poziom wyżej strony , którą podałeś. Są tam opisy
            uwaga ! uwaga ! : Urynoterapii !!!!
            Ta Pani lekarz opisuje lecznicze właściwości urynoterapii
            ( sic ! ). Smutna refleksja , ale obok szamana z Ciechocicnka
            leczącego dietą tłuszczową wszystkie możliwe choroby ( SM , cukrzycę ,
            wrzody , impotencję , reumatyzm , hipocholesteloremię itp )
            pojawia sie chyba kolejna osoba o medycznym wykształceniu ,
            która uprawia szalbierstwo i wciska ciemnotę.

• Gość: Benedykt Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 23:54
              Kim ty jestes szanowny <ppns> ze sie tak wymadrzasz?
              • Gość: ppns Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.11.03, 10:40
                Nie pijam moczu , więc potrafię normalnie
                mysleć i się wypowiadać.
                • Gość: Frida Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.telia.com 16.11.03, 12:47
                  Tego typu glodowki stosowali Niemcy w czasie wojny i nazywala sie smierc z
                  torturami.
                  Najpierw nieludzkie,i niemajace nic zwiazku z ochudzaniem,organizm sie upomni
                  o swoje.Po zakonczonej kuracji w bardzo szybkim czasie dojdziesz do tej samej
                  tuszy co przed.
                  Wlasciwe odchudzanie polega na zmniejszeni ilosci jedzenia,przyjmowanie duze
                  ilosci wody.Trzeba uzgodnic z dietetykiem Oni wiedza kiedy sie przyswajaja
                  jakie mineraly i witaminy w kombinacji jarzyn i miesa.Organizmu nie wolno
                  ograbiac z podstawowych srodkow ktore dostarczaja energie potrzebna do zycia.
                  Po takim systemie odchudzania odzyskacie rownowage i bedziecie pozniej bardzo
                  dlugo utrzymywac swoja wlasciwa wage.
                  Typ glodowkowy jest dobry jak sie szykujemy na slub,fest jakos uroczystosc a
                  pozniej to mnie nie obchodzi.Tylko sie nie zdziwcie ze zaczniecie zapadac na
                  niespodziewane choroby.
                  Frida
                  • Gość: Teresa Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.devs.ac-net.pl 18.11.03, 21:51
                    Przeciez autorka watku napisala o glodowce oczyszczajacej, wiec w celu
                    oczyszczenia organizmu po to by lepiej funkcjonowal, a nie w celu odchudzenia!
                    Czytanie ze zrozumieniem nie jest latwe, prawda Frida?
                    Oczywiscie, ze glodowaniu leczniczemu towarzyszy spadek wagi ciala, w pierwszej
                    kolejnosci glownie poprzez utrate wody z organizmu, nastepnie tluszczu i
                    wreszcie roznych zanieczyszczen i zlogow. Madrze przeprowadzona glodowka sluzy
                    zdrowiu i przywroceniu rownowagi organizmowi. Widac Frido, ze nie masz
                    najmniejszego pojecia o tych sprawach.
      • Gość: brumbak Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.crowley.pl 19.11.03, 17:02

Gość portalu: andrzej głowacki napisał(a):

> Ciekawy artykuł:
        > ewahankiewicz.w.interia.pl/weg4.htm
        > Pozdrawiam, andrzej

bardzo interesujący link, sporo pożytecznych infomacji !
        • Gość: andrzej głowacki Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 16:25
          > Gość portalu: brumbak napisał(a):
          >
          > bardzo interesujący link, sporo pożytecznych infomacji !

Może ten też będzie ciekawy:
          www.jawsieci.pl/zdrowie/leczenie/glodowka/index.htm

Pozdrawiam, andrzej
    • Gość: NIKI Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 09:47
      Moja głodówka to:
      Jeden dzień wprowadzający - jakieś bardzo lekkie jedzonko w małych ilościach
      5-7 dni głodówki: śniadanie - szklanka ziółek osłodzonych miodem; obiad -
      woda z gotowanych warzyw; kolacja - dwie szklanki soku /polecam pomidorowy lub
      marchewkowy, bo dają uczucie sytości/
      Ostatni dzień należy zjeść coś leciutkiego, żeby przyzwyczaić żołądek do
      normalnego jedzenia.
      Wnioski: uczucie lekkości i wytrenowana silna wola...
      Polecam
      • Gość: Teresa Re: GLODOWKA oczyszczajaca. IP: *.devs.ac-net.pl 19.11.03, 10:10
        najwyrazniej kazdy rozumie przez termin 'glodowka' co innego;
        przeciez miod i soki to bardzo pozywne POKARMY
        zastosowalas diete = odzywianie ograniczone do pewnych pokarmow, a nie glodowke!
    • Gość: Ka?ka Re: GLODOWKA oczyszczajaca-?wieżo po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 10:06
      Witaj,

Dzi? zakończyłam 7 dniowš głodówkę więc tak na goršco:
      Głodówka nie była planowana - zaskoczyły mnie silne bóle brzucha po których na
      3 dni straciłam apetyt - więc pomy?lałam - pocišgnę to 7 dni.
      A więc:
      - piłam tylko wodę, gł mineralnš,
      - należy się trochę gimnastykować, aby jako tako pracowały jelita (choć się nie
      chce)

Jak było:
      - u mnie w ogóle bez głodu (nawet do tej pory)
      - rzadkie rozwodnione i skšpe stolce co trzy dni w okropnym zgniłozielonym
      kolorze
      - od 4 dnia uczucie lepko?ci w ustach i takiej jakiej? guli, praktycznie nie
      mijało, ale da się przeżyć,
      - bark bólów mię?ni, zawrotów gł mimo fazy wstępnej,
      - organizm (zwłaszcza od 4 dnia chłonie wodę jak gšbka) ok. 4 litrów na dobę,

Co mi to dało
      - nie dostrzegam rzadnych pozytywnych objawów poza może ciut gładszš i
      ja?niejszš cerš (miewam jescze tršdzik) - ale zmiany sš minimalne,

Wnioski:
      - głodówki jak dla mnie sš przereklamowane - choć oczywi?cie wierzę, że inni
      mogš mieć zgoła inne wnioski - u mnie głodówka przeprowadzona na dziko.
      Raczej polecam od czasu do czasu dzień owocowy czy co?,

Co teraz
      - nie należy się rzucać na jedzenie - aby sobie nie zaszkodzić,
      - piję sok marchwiowy (dzi? jest usmy dzień niejedzenia), potem dodam owoce i
      jarzyny aby powrócić do normalnego odżywiania.

Pozdrawiam wszystkich
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka