barbie4 29.10.03, 12:18 co o tym sadzicie i czy boicie sie ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki Re: zywnosc transgeniczna IP: *.50-136-217.adsl.skynet.be 29.10.03, 12:58 Zjesc sie nie boje, bo ja trawie wszystko. Natomiast budzi moje obawy wplyw na srodowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: zywnosc transgeniczna IP: *.sdh.sk.ca 29.10.03, 17:01 Wszystko jedno co o tym mysle. I tak jest to przyszlosc naszego pozywienia, niestety. Czy mam watpliwosci co do jej bezpieczenstwa? Tak mam. Odpowiedz Link Zgłoś
barbie4 Re: zywnosc transgeniczna 30.10.03, 10:31 bo własnie tak sie zastanawiałam, ze w sumie niewiele produktów które jemy sa naturalnego pochodzenia, ale chyba nikt niejest w stanei tego wyłapac. w prawdzie czytałam ze produkty modyfikowane genetycznie powinny byc oznakowane, ale jakos nei chce mi sie wierzyc, ze znajde takie "ostrzezenie" na puszce z kukurydza. hmm... generalnie obawiam sie jaki to bedzie mialo wplyw na moje (jeszcze nieistniejace) dzieci. czy te choróbska, jakies defekty płodu itd. nie sa jakos powiazane z tymi zabawiami z DNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: zywnosc transgeniczna IP: *.vc.shawcable.net 31.10.03, 08:30 Ja uwazam ze z ta hipokryzja nalezy walczyc. Nie dosc ze truja nas czym sie da to jeszcze wymyslaja swinstwa, chca udoskonalic to co juz doskonale? Czy raczej zadbac o kieszen bogatych, zeby to swinstwo na polce lezalo jak najdluzej. Najwieksi hipkryci to rzad amerykanski i kanadyjski, poniewaz dopuszczaja do czegos takiego. Mysle ze Unia jest troche madrzejsza, gorzej jest z Polska bo malupuje USA jak sie da, czytalem piekne artykuly o tych wspanialych marchewkach z ikra ryby. Za te swinstwa ktos bedzie placil, ktoz jak nie prosci ludzie co to swinstwo kupuja i o nic sie nie pytaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: zywnosc transgeniczna IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 22:06 Jacy ludzie i jakie instytucje forsują żywność modyfikowaną genetycznie?.Kto finansuje badania i dlaczego?.Co o tym sądzicie?. Odpowiedz Link Zgłoś