Dodaj do ulubionych

zywnosc transgeniczna

29.10.03, 12:18
co o tym sadzicie i czy boicie sie ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: zywnosc transgeniczna IP: *.50-136-217.adsl.skynet.be 29.10.03, 12:58
      Zjesc sie nie boje, bo ja trawie wszystko.
      Natomiast budzi moje obawy wplyw na srodowisko.
      • Gość: Artur Re: zywnosc transgeniczna IP: *.sdh.sk.ca 29.10.03, 17:01
        Wszystko jedno co o tym mysle. I tak jest to przyszlosc naszego pozywienia,
        niestety. Czy mam watpliwosci co do jej bezpieczenstwa? Tak mam.
    • barbie4 Re: zywnosc transgeniczna 30.10.03, 10:31
      bo własnie tak sie zastanawiałam, ze w sumie niewiele produktów które jemy sa
      naturalnego pochodzenia, ale chyba nikt niejest w stanei tego wyłapac.
      w prawdzie czytałam ze produkty modyfikowane genetycznie powinny byc
      oznakowane, ale jakos nei chce mi sie wierzyc, ze znajde takie "ostrzezenie" na
      puszce z kukurydza.
      hmm... generalnie obawiam sie jaki to bedzie mialo wplyw na moje (jeszcze
      nieistniejace) dzieci. czy te choróbska, jakies defekty płodu itd. nie sa jakos
      powiazane z tymi zabawiami z DNA.
      • Gość: abc Re: zywnosc transgeniczna IP: *.vc.shawcable.net 31.10.03, 08:30
        Ja uwazam ze z ta hipokryzja nalezy walczyc. Nie dosc ze truja nas czym sie da
        to jeszcze wymyslaja swinstwa, chca udoskonalic to co juz doskonale? Czy raczej
        zadbac o kieszen bogatych, zeby to swinstwo na polce lezalo jak najdluzej.
        Najwieksi hipkryci to rzad amerykanski i kanadyjski, poniewaz dopuszczaja do
        czegos takiego. Mysle ze Unia jest troche madrzejsza, gorzej jest z Polska bo
        malupuje USA jak sie da, czytalem piekne artykuly o tych wspanialych
        marchewkach z ikra ryby. Za te swinstwa ktos bedzie placil, ktoz jak nie prosci
        ludzie co to swinstwo kupuja i o nic sie nie pytaja.
    • Gość: Bogdan Re: zywnosc transgeniczna IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 22:06
      Jacy ludzie i jakie instytucje forsują żywność modyfikowaną genetycznie?.Kto
      finansuje badania i dlaczego?.Co o tym sądzicie?.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka