agulek1990
28.01.09, 17:32
Witam! Od jakichś 5 lat(co jakiś czas, mniej wiecej co kilka tygodni) zdarza się, że wyskakuja mi na ciele dziwne"wypryski". Piszę to słowo w cudzysłowiu, ponieważ na pierwszy rzut oka, zaraz po pojawieniu sie, owe zjawisko nie wyglada jak wyprysk, ale jak zaczerwieniona plamka bolesna i twarda w dotyku. Po jednym, dwoch dniach obrzek i bol mija i "wyprysk" znika (tak jakby sie wchlanial) albo tworzy się w skorze taki czubek, ktory peka i z ktorego wylewa sie ropa. Po pewnym czasie wyskakuje w innym miejscu lub podobnym, pozniej znika i tak w kolko. Borykam sie z tym problemem od kilku lat, nie wiem co z tym zrobić, krosty wyskakuja czasem po kilka w malych odstepach czasu, jeden po drugim, czasem wyskoczy jedna i po jej zniknieciu mam dluzszy czas spokoj. Zastanawialam sie czy to nie sa czyraki, ale w sumie nie wychodzi z tego tak strasznie duzo ropy, nie tworeza sie blizny, rana dosc szybko goi sie. No ale chyba sam fakt, ze od kilku lat te dziwne krosty wyskakuja wskazuje na jakas nieprawidlowosc. Co to w takim razie moze byc? Byłabym wdzieczna za pomoc, jakies wskazowki.