Dodaj do ulubionych

zimny prysznic

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.03, 10:48
kusi mnie codzienny poranny i wieczorny zimny prysznic.

budzi lepiej niz kawa i relaksuje jak masaz.

czy sa jakies przeciwskazania?

czy moge zachorowac na reumatyzm albo zaszkodzic stawom?

mam 25 lat i jestem zdrowy /jak na razie ;] /

Obserwuj wątek
    • Gość: pacjent Latem jest ok ale zima Skad kasa na leki? IP: *.icpnet.pl 14.11.03, 05:55
      • Gość: filut Re: Latem jest ok ale zima Skad kasa na leki? IP: 62.233.169.* 14.11.03, 07:41
        Leki będą zbędne:)))
        Mam nadzieję, że ruch też nie jest Ci obcy.
        Z uwagi na to, że nie jestem lekarzem, to "poczytaj ulotkę lub skonsultuj się z
        lekarzem..."
        • Gość: pstrąg Re: Latem jest ok ale zima Skad kasa na leki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 08:35
          ok, zarty zartami, ale jak to jest- czy zimna woda szkodzi stawom?

• Gość: filut No to... poważnie IP: 62.233.169.* 14.11.03, 08:51
            Gość portalu: pstrąg napisał(a):

> ok, zarty zartami, ale jak to jest- czy zimna woda szkodzi stawom?
            >
            Na podstawie mego wieloooooletniego doświadczenia wiem (bo stosowałem), że
            zimne prysznice dobrze wpływają na młody organizm, o ile pod prysznic wchodzisz
            tochę rozgrzany wewnętrznie (np gimnastyką). Zimny prysznic brałem również po 2-
            3 godzinnych treningach, ale po uprzednich ablucjach pod prysznicem wręcz
            gorącym.
            Z różnych powodów [nie związanych z zimnym "prysznicowaniem", a raczej
            lenistwem związanym z wiekiem dojrzałym :(( ] od kilkunastu lat nie stosuję
            zimnych pryszniców. Stawy nadal mam sprawne i "bezbolesne". Ale ...... spytaj
            lekarza:)))
            Pozdrawiam
            Fil

PS
            Vide "morsy", krioterapia ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka