agazuchwa 11.03.09, 18:55 lekarz zapisał mężowi ten lek co o nim wiecie jakie macie doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
green_land Re: xanax sr 11.03.09, 20:19 Działa ogólnie mówiąc uspokajająco. Ja wolę lexotan. Oba należą do benzodiazepin, czyli sa dośc silnie uzależniajace /no ale od herbaty też się można uzależnić:)/. Niech bierze, skoro lekarz widzi taką potrzebę - gdyby nie było powodu nie zapisał by tego leku. I niech nie popija tego leku alkoholem - może mieć chwilowy odjazd , ale trudno wyczuć, jak zareaguje jego organizm, lepiej więc nie ryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś
yapo2 Re: xanax sr 12.03.09, 07:54 odczep sie pan od lekarzy i farmaceutow, dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
1nowa Re: xanax sr 13.03.09, 22:45 Brałam xanax przez ponad rok. Silnie uzależnia. Na początku był skuteczny w małej dawce (0,5 mg), potem trzeba było zwiększać jego dawkę. Mam silną nerwicę lękową (nerwicę wegetatywną). Obecnie biorę Lorafen i fluanxol. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: xanax sr 13.03.09, 23:39 Lek przeciw depresyjny www.mp.pl/leki/desc.php?id=62 Pełny opis Moim zdaniem lek dość toksyczny Ja nie piłem Odpowiedz Link Zgłoś
filistynka Re: xanax sr 17.03.09, 22:45 Jeżeli lekarz przepisał to pewnie jest taka potrzeba. To silny lek nie tyle uspokajający co przeciwlękowy, jak wszystkie benzodiazepiny. Wnioskuję, że Twój mąż ma zaburzenia lękowe. ana jest bardzo uzależniający, ale spokojnie, nie uzależnia od razu. To skuteczny lek, choć jak wszystkie tego typu rzeczy ma też swoje wady. Przede wszystkim niech mąż sam nie zwiększa dawki, tylko wszystko uzgadnia z psychiatrą bo zakładam, że to on przepisał ten lek. Napisz jaką dawkę ma brać. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: xanax sr 18.03.09, 09:09 sp9tcu "Lek przeciw depresyjny " Xanax podaje sie przeciw lękom towarzyszacym depresji,ale nie jest to lek antydepresyjny i depresji tym sie nie wyleczy. Odpowiedz Link Zgłoś