Dodaj do ulubionych

pytanie o leukocyty

08.08.05, 08:31
Sluchajcie, czy moze byc taka syt., ze w moczu sa leukocyty(15-18)(wszystko
reszta O.K) a posiew bedzie jalowy? i o czym mogloby to swiadczyc? Mam juz
prawde mowiac troche dosc. Gdy robilam mlodej cystografie mialam nadzieje, ze
wyjasni sie skad te zakazenia......a tu refluxu niby nie ma, usg prawidlowe,
a leukocyty co i raz wyskakuja...Poczekam na wynik posiewu, ale przewaznie te
posiewy byly w normie. Nie wiem juz co mam z nia robic, oczywiscie musze
jakos sie skontaktowac z nefrologiem, tylko, ze teraz okres urlopowy i
obawiam sie, ze bedzie to dosc skomplikowane...(dodam, ze do laboratorium i
sposobu pobrania raczej mam zaufanie)
Obserwuj wątek
    • edie28 Re: pytanie o leukocyty 08.08.05, 21:23
      Rozumiem, że Mała nie bierze żadnych leków skoro brak refluksu ?? Moja Kaja też
      nie ma refluksu, a mimo to po cystografii za jakieś 4 mce dostała znowu ZUM. Po
      tym ZUMie pediatra zapisał nam Urovaxom i jak do tej pory pomogło, mocz jest
      idealny. Nefrolog dała jej też na miesiąc Furagin, potem Urosept, właśnie tak
      profilaktycznie. Myślę, że nasze dzieci mimo, że nie mają wady po przebyciu
      zakażeń UM powinny być jednak mocno odkażone i może mocz się wyrówna. W
      zasadzie u Kai nie było nigdy problemów tak jak u Was, że leukocyty podwyższone
      posiew jałowy bo, jak mocz był zły to i w jednym i drugim badaniu było to
      widać. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale może tak jak pisałam wcześniej,
      Twoja córka powinna brać coś przez jakiś czas na odkażeni ... ??
      Oczywiście popytaj nefrologa, na pewno coś doradzi.

Aha, może żurawinkę jej też podawaj, najlepiej Vitabutin.

Powodzenia,
    • grazka8 Re: pytanie o leukocyty 08.08.05, 22:46
      Proszę powtórz ten wynik zrób to dla mnie .Jest sezon urlopowy ,kazdy olewa
      pracę ,mocze dość długo stoją w laboratoriach.
      • anakon Re: pytanie o leukocyty 09.08.05, 08:45
        Jutro bedzie wynik posiewu, ale kolejny ogolny pokazal juz 5-8 leukocytow.....a
        ja nie dawalam jej zadnych lekow...i wiecie co mysle? Mysle, ze jak pobieralam
        w sobote(zaraz wioze do lab i tam w miare szybko robia)to Ola miala strasznie
        zaczerwieniona pupe. Takie jakby lekkie zapalenie pieluszkowe. Smarowalam ja
        rywanolem i bardzo szybko sie poprawilo na "wyglad" i w poniedz. jak oddalam
        mocz to mam juz 5-8leuk.Jesli jeszcze posiew bedzie O.K. to nie pozostaje mi
        nic innego jak uznac, ze jej mocz nadkaza sie od stanow zapalnych na
        zewnatrz...czyli najwazniejsze bedzie rozstanie z pieluszkami. Mam nadzieje, ze
        to wlasnie tak jest.
        • rita78 Re: pytanie o leukocyty 09.08.05, 16:19
          a moze powinnas z mala pojsc do ginekologa i zrobic wymaz z pochwy...
          moze to jakies infekcje z pochwy a mocz sie zakaza...
          • anakon Re: pytanie o leukocyty 09.08.05, 23:30
            moze i tak zrobie...bo wlasnie zadzownilam po posiew i powiedziano mi, ze nieznamienna mieszana flora ziarniaków gram(chyba +)w ilosci 10/3. ktora wynika z zanieczyszczenia probki, czyli nic sie nie hoduje, czyli te leukocyty musialy chyba być związane ze stanem zapalnym w okolicach cewki, ktory poprawil sie po rywanolu. Mam w sumie nadzieje, ze moje leczenie skonczy sie tym razem na rywanolu, choc do nefrologa pewnie teraz nie bede miala dostepu. Przede wszystkim musimy zerwac z pieluchami!to mi sie wydaje dosc istotne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka