voxave 11.04.12, 02:19 Znowu zawiodlam sie na polskich wyrobach wedliniarskich-----okropne, trzeba dzisiaj zrobić z tego bigos. I tak ich nie jem bo sa dla mnie okropne.Ale miaLam gości wiec rozmaite trafiły na mój stół. A teraz pójdą do gara.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matri_caria Re: Bigos 11.04.12, 12:16 Wiem o co chodzi, też tego pełno w lodówce. Ciasto przyniesione zostało do pracy, a mięsko zamrożone:) Dzisiaj na śniadanie, dla odmiany były truskawki! Odpowiedz Link Zgłoś
sly38 Re: Bigos 14.04.12, 21:18 po prostu kupujesz w nie odpowiednich sklepach jest pewien sklep w ddz co ma wendliny wedzone na naturalnym drzewie i robi to nie na tony znajdz go a te poznasz magie świąt ze smakiem hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Bigos 18.04.12, 08:11 voxave napisała: > To podaj od razu gdzie ten sklep ? Ale po co, lepiej żebyś się pomęczyła. Dajesz gościom to czego sama nie zjesz? Wstydź się. Odpowiedz Link Zgłoś
matri_caria Re: Bigos 18.04.12, 15:40 Jeśli chodzi o sklep, to kiedyś był taki niedaleko straży. Jeśli chodzi o podejmowanie gości, to wydaje mi się, że chodziło o to, że dużo było kupione i do tego różnego i to różne może być w różnym stanie rozkładu. Chyba, że się mylę ;) Ja mam taką ciocię, co to kupiła cielęcinę, nazwałą ją "cielęciną dla lepszych gości", zamroziła i powiedziała, że nic z niej nie zrobi, bo (znaczy ta cielęcina) przeznaczona na moje i mojej mamy odwiedziny. Więc jak widać można różnie gości podejmować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sly38 Re: Bigos 18.04.12, 16:29 zgadza się kupuje w tym sklepie wyroby i na razie odpukać nie żałuje a jak przyjeżdzam to biore hurtowo bo pewnych rzeczy nie kupisz tu u mnie a sprubuj ugotować żurek bez polskiej kiełbasy to wychodzi normalne mdłe Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Bigos 19.04.12, 04:51 sly38 napisał: > zgadza się kupuje w tym sklepie wyroby i na razie odpukać nie żałuje a jak przy > jeżdzam to biore hurtowo bo pewnych rzeczy nie kupisz tu u mnie a sprubuj ugoto > wać żurek bez polskiej kiełbasy to wychodzi normalne mdłe Podejrzewam,że to ten sklep koło byłego bydynku sądu, na rynku---zaraz dzisiaj tam ide i sprawdze co tam maja---kupie po 10 dag każdego rodzaju na sprawdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Bigos 19.04.12, 04:48 sibeliuss napisał: > voxave napisała: > > > To podaj od razu gdzie ten sklep ? > > Ale po co, lepiej żebyś się pomęczyła. > Dajesz gościom to czego sama nie zjesz? Wstydź się. Juz sie wstydzę----ale on i to lubia jeśc--a bigop był dobry i ja ze smakiem go jadlam :) Odpowiedz Link Zgłoś
sly38 Re: Bigos 22.04.12, 21:41 a ja lubie taki bigos tylko do niego za przeproszeniem wódeczka musi być i bakterie gina można też koniak ,wiski , burbon Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Bigos 23.04.12, 10:49 Nie robię tłustego bigosu, bo potem jest niestrawność. A co bigosu albo zimna lorneta (dwie setki), albo jakieś solidne, wytrawne wińsko. Odpowiedz Link Zgłoś