Dodaj do ulubionych

Szlachetna Paczka 2012

07.06.12, 20:48
SZLACHETNA PACZKA to ogólnopolski projekt realizowany przez Stowarzyszenie WIOSNA.

Od 11 lat łączy potrzebujących z osobami, które chcą pomagać i czerpią z tego radość. Dzięki innowacyjnemu podejściu i standardom działania projektu rodziny żyjące w ubóstwie otrzymują konkretną, dopasowaną do potrzeb pomoc – tylko w 2011 roku udało się pomóc niemal 12 tys. potrzebujących rodzin, a łączna wartość przekazanej pomocy wyniosła 18 mln zł.
Obecnie w 430 lokalizacjach w całej Polsce poszukujemy osób, które chcą współtworzyć projekt jako:
LIDER SZLACHETNEJ PACZKI - wolontariat
Zapraszamy Cię do:
Budowania zespołu wolontariuszy i koordynowania jego pracą,
Dbania o jak najlepszą pomoc rodzinom w potrzebie,
Organizacji zaplecza logistycznego w Twoim rejonie.
Aplikuj jeśli:
Masz w sobie chęć pomagania i kochasz ludzi,
Lubisz pracę na wysokich obrotach i nie ma dla Ciebie rzeczy niemożliwych,
Jesteś bardzo dobrze zorganizowany,
Odnosisz sukcesy w koordynowaniu pracy innych,
Jesteś komunikatywny i lubisz pracować z ludźmi,
Bierzesz odpowiedzialność za swoje działania i ich owoce.
Co możesz zyskać:
Radość niesienia pomocy
Realnie zmieniasz miejsce, w którym mieszkasz
Udział w szkoleniach
Rozwój cenionych na rynku pracy kompetencji: zarządzania zespołem, komunikacji, organizacji i motywowania
Szansę sprawdzenia się w działaniu
Nową paczkę przyjaciół i znajomych

Zgłoś się na stronie: www.superw.pl
czekamy na ciebie!!!!!
Obserwuj wątek
    • mater.matua Re: Szlachetna Paczka 2012 08.06.12, 10:59
      Piękna idea, warta poparcia. Zachęcam wszystkich młodych duchem do aktywnego uczestnictwa. Sobie pozostawię skompletowanie takiej świątecznej paczki dla dziecka, no może dla całej rodziny.
    • meggie1287 Re: Szlachetna Paczka 2012 18.11.12, 05:48

Dlaczego ciagle widze zawistne i chore komentarze o profilach rodzin??? ze temu sie nie nalezy, Ci maja taki dochód, a Ci taki itd ... Szlachetna pomoc to pomoc od serca bez drążenia, od ludzi ktorym zyje sie lepiej, ktorzy moga sobie pozwolic na zrobienie paczki. Kilka zdań opisu nie pokazuje tak naprawde wszystkiego co sie dzieje w danej rodzinie. Co przezywaja i czego pragna.

jak tak można??
      • voxave Re: Szlachetna Paczka 2012 18.11.12, 16:50
        Megg---czego sie pultasz?

Nie wierze w takie akcje.

Dobrze się czuje tylko ta osoba,
        co takie paczki daje.

Jaka ja jestem szlachetna---trzymajcie mnie ludzie.
        • meggie1287 Re: Szlachetna Paczka 2012 18.11.12, 21:59
          Ty nie wierzysz, ale jest masa ludzi, która wierzy i chce pomagac innym..nie rozumiem tylko osób, ktore pluja jadem i sypią złośliwymi komentarzami. jaki jest tego cel?? zazdrosc??
          • voxave Re: Szlachetna Paczka 2012 19.11.12, 00:26
            Rozsądek i umiar.
            • matri_caria Re: Szlachetna Paczka 2012 19.11.12, 08:50
              Jak daję na coś na jakiś cel, to zawsze się czuję jakoś skrępowana. Bo mam wrażenienie, że sama przed sobą chcę udowodnić, że jestem dobra, a wcale taka dobra nie jestem i robię takie rzeczy, żeby poczuć się lepiej.
              Później zaczynam myśleć, że to, że czuję się z tym źle, wynika z tego, że nie jestem jednak taka zła, a później zaczynam znowu sobie wmawiać, że myślę tak, bo jednak nie jestem taka dobra, jak mi się wydaje.
              No i jednak zostaję z takim kacem. Uff

Za dużo kombinuję? Nawet teraz, jak napisałam, to się głupio z tym czuję:/
              • voxave Re: Szlachetna Paczka 2012 19.11.12, 13:16
                Matri-----jesteś zdroworozsądkowa :)
                Brawo--nie lecisz na żywio, bo ktoś ma niezaspokojone ego i musi dobroczynić tak aby wszyscy widzieli.
                Wkurzają mnie takie akcje i gorączkowi wyznawcy nowych poczynań.

Są MOPS-y i inne charytatywne instytucje i one to robia rozpoznając potrzeby w terenie.

Tam ludkowie zanoście pieniądze do wszelkich fundacji i tyle.Jeśli już musicie.

I niech mi nikt, nic nie wytyka.
                • alcea3 Re: Szlachetna Paczka 2012 25.11.12, 19:14
                  voxave napisała:

> Matri-----jesteś zdroworozsądkowa :)
                  > Brawo--nie lecisz na żywio, bo ktoś ma niezaspokojone ego i musi dobroczynić ta
                  > k aby wszyscy widzieli.
                  > Wkurzają mnie takie akcje i gorączkowi wyznawcy nowych poczynań.
                  >
                  > Są MOPS-y i inne charytatywne instytucje i one to robia rozpoznając potrzeby w
                  > terenie.

Oczywiscie,ze są mopsy i inne, ile to one płac a zaisiłku na dziecko? no niech ja sobie przypomnę .. 53 zł MIESIECZNIE?! Daruj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka