Dodaj do ulubionych

pomysly giertycha

15.07.06, 09:17
wiadomosci.onet.pl/1356517,11,item.html
proponuje zlikwidowac egzamin maturalny i w ten sposob bedziemy miec 100%
swietnie wyedukowanej mlodziezy w naszym dynamicznie rozwijajacym sie kraju.
zreszta, idac za ciosem, mozna zastanowic sie nad celowoscia istnienia
szkolnictwa ponadgimnazjalnego. wyzsze bym zostawil, podobno chinczycy chca
studiowac na naszych uczelniach.
Obserwuj wątek
    • aedo Re: pomysly giertycha 15.07.06, 09:56
      Ja już nie wiem, czy śmiać się, czy płakać. Testu po SP i testu po gimnazjum
      nie można nie zdać. Pierwszy raz mogli czegoś nie zdać na maturze, a tu się
      okazuje, że nie, że trzeba uczniom ułatwić! Może dajmy im od razu świadectwa
      maturalne i proponuję jeszcze we wrześniu dawać świadectwa tym, którym
      wystarczy 2 z danego przedmiotu. Niech nie chodzą i się nie męczą biedactwa...
    • beata966 Re: pomysly giertycha 15.07.06, 10:08
      A ja myślałam, słysząc tę wiadomość w radio, że to żart. Ręce opadają. Brak mi
      słów. Czy naprawdę wszyscy muszą mieć maturę? Miałam w klasie dwójkę bardzo
      słabych uczniów, z pogranicza normy, ale oboje zdali. Jak wiele trzeba nie
      umieć, żeby nie zdać? Trudno mi sobie to wyobrazić.
    • hofff Re: pomysly giertycha 15.07.06, 12:35
      to czym kieruje sie giertych potrafie zrozumiec. jest tak niepopularny, ze
      probuje za wszelka cene podniesc swoje notowania. zaczyna od mlodziezy.
      natomiast nie potrafie zrozumiec idei samej matury. w takim razie czemu ona ma
      sluzyc. jezeli ma byc kolejnym egzaminem, ktory ma dostarczyc danych dla urzedu
      statystycznego, to niech sobie z nia robia co chca. jezeli ma byc przepustka na
      studia, to kto powiedzial, ze wszyscy maja studiowac i kto do cholery naprawi mi
      samochod i kran! jezeli ma swiadczyc o dojrzalosci to zlikwidujmy dowody
      osobiste. sam sie juz w tym wszystkim gubie :-)
    • hofff Re: pomysly giertycha 15.07.06, 12:37
      wiadomosci.onet.pl/1356568,11,item.html
      heheheheheheh
      romek z matmy na maturze mial 3!!!!
      • venilia Re: pomysly giertycha 15.07.06, 12:51
        Załamałam się dziś rano jak usłyszałam te wiadomości. Już sobie wyobrażam,
        jakie kpiny będą z matury u tegorocznych trzecioklasistów - nie trzeba się
        wysilać, bo Romek coś poradzi, jak się nie zda. Zgadzam się, że jego działania
        są pod publiczkę - liczy, że dzięki takiemu zachowaniu będzie miał więcej
        zwolenników.
        • de_mo_lka Re: pomysly giertycha 15.07.06, 13:53
          ja również mam wrażenie, że jest to zagrywka o wzrost popularności,
          a fe :[
    • aedo Re: pomysly giertycha 16.07.06, 16:37
      W ogóle się dziwię, że tak mało osób protestuje. Przecież ta decyzja powiększy
      tylko rzesze uczniów nie uczących się, bo może "jakoś to będzie"...
    • erdkunde Re: pomysly giertycha 16.07.06, 18:25
      Moim zdaniem decyzja Giertycha może spowodować to, że uczelnie wrócą do egzaminów wstępnych. Skoro matura jest zdana nawet jak nie zda się jednego egzaminu, to może specjalnie będzie się podciągać procenty z innych przedmitów, żeby każdy uczeń miał maturę w kieszeni... :( Jeżeli minister może zmieniać reguły w trakcie gry, to nie zdziwię się jeśli podobnie postąpią uczelnie.
      Poza tym wydaje mi się to oczywiście wysoce demoralizujące dla tych co uzyskają w ten sposób świadectwo maturalne, ale także dla przyszłych maturzystów - "nie ma co się przejmować i tak RG zrobi wszystko, żebyśmy zdali"... :(

• hofff Re: pomysly giertycha 16.07.06, 18:46
      nie rozumiem jednego, czy zaklada sie, ze mature musza zdac wszyscy? jezeli tak,
      to po cholere robic ten egzamin? to tylko strata czasu i nerwow. przywrocic
      egzaminy na wyzsze uczelnie i niech one weryfikuja absolwentow szkol
      ponadgimnazjalnych. uwazam, ze 21% niezdanych matur to wynik porownywalny z
      innymi krajami starej UE a tam nikt nie zalamuje rak. oczywiscie, dobrze jest
      sie poczwalic wysokim odsetkiem zdajacych, tylko ze tradycyjnie ilosc nie
      przechodzi w jakosc. widac to na pierwszych latach studiow. w dzisiejszych
      wiadomosciach podaja, ze drugi intelektualista RP (po romku), niejaki endrju,
      poparl jego pomysl. patrzac na jego droge edukacyjna, wcale sie nie dziwie :-)

wiadomosci.onet.pl/1356784,11,item.html
      • hofff Re: pomysly giertycha 16.07.06, 19:30
        myslicie, ze oni zdali?
        www.joemonster.org/article.php?sid=6134
        • waldi123 Re: pomysly giertycha 17.07.06, 09:32
          Roman G. ma swojego szefa i jak on nie reaguje tzn., ze tez popiera. A my sie
          potem dziwimy, ze wszyscy chca stad wyjechac.
    • bambolina1 Re: pomysly giertycha 17.07.06, 18:04
      Wiem, że nie wypada, ale powiem brzydko: jestem wkur***na tym co ten chory
      umysłowo czlowiek wyprawia!!!Czy ktoś go ostatnio badał?! Skąd on bierze takie
      pomysły?!

Uczę angielskiego w technikum,a w takiej szkole niestety o wiele ciężej o
      jakąkolwiek uwagę ze strony ucznia. Moi maturzyści zdali świetnie, sama jestem
      pozytywnie zaskoczona.Niestety odbywało się to często drogą szantażu: nie
      uczysz się=nie zdajesz.Skutkowało. Teraz taki uczen zaśmieje mi się w twarz i
      powie: Ależ 'dobry wujek Romek' zrobił nam piękny prezent i możemy dostać
      świadectwo bez zdania jednego przedmiotu.

Śmiech i wściekłośc ogarniają mnie na przemian, jak sobie pomyślę, że i tak
      poziom nauczania jest zaniżony:jak mówią sami uczniowie "trzeba być tumanem,
      żeby nie zdobyć 30%".A teraz to....

Walę głową w ścianę przez swoją głupote: miałam wyjechać w tym roku z tego
      pochrzanionego państwa, ale zachęcona świetnymi wynikami uczniów postanowiłam
      zostać rok.Teraz strasznie tego żałuję.

Na sam dźwięk słowa:giertych (celowo z małej litery) robi mi się niedobrze i
      ogarnia mnie biała gorączka!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • madana Re: pomysly giertycha 20.07.06, 10:38
        Psucie egzaminu i tyle. Kto powiedział,że matura należy sie wszystkim jak psu micha? Nastąpi dalszy spadek nauczania i brak motywacji do uczenia wśród wielu uczniów, po co się uczyć, skoro Romek może znowu ustanowić abolicję maturalną?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka