venilia 25.08.06, 19:37 Nie wiesz czy możesz rozpocząć staż? Masz przerwę w pracy? Pół etatu albo mniej? Byłaś na macierzyńskim, wychowawczym? Nie twórz osobnego wątku, zapytaj tu, na pewno ktoś pomoże :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venilia Re: Pytanie o staż 25.08.06, 20:06 przerwa między stażami tehanu73 23.08.06, 23:14 + odpowiedz Zrobiłam mianowanie rok temu, urodziłam dziecko, byłam na macierzyńskim, czy od września mogę zacząć staż na dyplomowanego? Czy ten rok zaliczą mi jako przerwę między stażami? Odpowiedz Link
rutaisia TEHANU!!!! 26.08.07, 14:07 dokłądnie byłam wtej samej sytaucji co TY. na dodatek, gdy wróciłąm we wrzesniu do parcy, to do innej szkoły. rozpoczęłąm stażna dyplomowanego( juz minął rok), mój szef upewnił się w kuratorium, ze moge to zrobić. Odpowiedz Link
atydesz Re: Pytanie o staż 26.08.06, 21:06 Czy mozna zacząć w tym roku staż na mianowanego, jeśli pracowałam 2 lata na mniej niz pół etatu? Odpowiedz Link
ariana1 Re: Pytanie o staż 15.09.06, 22:56 Jestem nauczycielem mianowanym. Dyplomowanie rozpoczęłam we wrześniu 2003. W międzyczasie zaszłam w ciążę, byłam na L4 a potem na macierzyńskim. Łączna nieobecność wynosiła 11 m-cy. Czy staz przedłuża mi się o te 11 m-cy czy tylko o urlop macierzyński? Odpowiedz Link
venilia Re: Pytanie o staż 18.09.06, 11:55 staz a L-4 joasiiik25 18.09.06, 11:29 + odpowiedz Jestem chora i dostarczylam L-4 do pracy...cale 5 dni teraz sie zastanawiam jak zostanie ono potraktowane kiedy jestem nauczycielem stazysta, czy te 5 dni bede musiala odrobic itp i czy zabiora mi dodatek motywacyjny przez ta chorobe? prosze o odp Odpowiedz Link
aga7721 Re: Pytanie o staż 19.09.06, 20:26 Nie musisz nic odrabiać, nie zabiorą Ci motywacyjnego. Za zwolnienie potrącą Ci z następnej pensji ( bo jest płatne 80 %). Odpowiedz Link
kociamama Re: Pytanie o staż 24.08.07, 03:07 Jak zaczac staz?? Bo dyrekcja mi powiedziala, ze mam sobie na stronach MENu poszukac, a ja jakas kiepska jestem w szukaniu i nie moge znalezc;( Chodzi mi staz - nauczycielka stazystka. Bede wdzieczna o jakies info. PZdr, Kociamama. Odpowiedz Link
kociamama Re: Pytanie o staż 24.08.07, 13:55 Wycztalam, ze trzeba przedstawic dyrekcji do 20 dni po rozpoczeciu pracy plan rozwoju. Jak to sie pisze? Czy ktos moze pomoc? Pzdr, KOciamama. Odpowiedz Link
if_ona Re: Pytanie o staż 26.08.07, 11:41 www.men.gov.pl/ menu po lewej stronie: oświata -> sprawy nauczycieli -> awans zawodowy obowiązuje aktualnie rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 1 grudnia 2004 r. w sprawie uzyskiwania stopni awansu zawodowego przez nauczycieli (Dz.U. z 2004r. Nr 260, poz. 2593) a plan rozwoju? popytaj google tiny.pl/5n38 nie analizuj starych planów, które obowiązywały przed w/w rozporządzeniem Odpowiedz Link
madalena.4 Re: Pytanie o staż 30.08.07, 00:20 W tym roku zaczynam pracę w trzech szkołach w każdej mam po 8 godzin (mam magistra i kurs pedagogiczny). Czy należy mi się dodatek wiejski i mieszkaniowy? Odpowiedz Link
dorota_marek_wawa Re: Pytanie o staż 30.08.07, 06:51 O ile sie orientuje, zeby otrzymac dodatek musisz miec w danej szkole minimum pol etatu, ale sprawdz moze lepiej na stronach kuratorium. Pozdrawiam Odpowiedz Link
smolkowicz_a VENILIA 31.08.07, 23:06 Uważam, że to zy pomysł, żeby wszystkie pytania o staż wrzucać do tego wątku. Wątek jest nieczytelny, niektóre pytania bez odpowiedzi, a zaraz pod nimi kolejne. Odpowiedz Link
kasiunia62 Re: Pytanie o staż 26.09.07, 22:00 powiedzcie mi proszę, o ile zwiększa sie pensja po przejsciu na naucz kontraktowego? Odpowiedz Link