Dodaj do ulubionych

matury próbnej absurdy

14.11.06, 17:08
niech ktoś powie, że ma gorzej:)
na czas matur lekcje zaczynają się o 11.00, sa skrócone (szkoła dwuzmianowa),
matury o 8.00. a teraz sedno sprawy: przychodzę do szkoły na 7.30, siedzę na
próbnych maturach, czekam na swoje zajęcia (wg rozkładu maturalnego zaczynam o
12.45), w czwartek konferencja o 17-tej (ostanie lekcje odwołane). w ciagu
tych 3 dni siedzę w szkole gratis ok.12-13 godzin (normalnych). po maturach
poprawiam prace, napisane bez polotu, bo po co? czyli kolejne zmarnowane
godziny. i nawet nie mogę się postawić, bo KN, itd. chyba niedługo dopisze się
do wątku 'Już nie jestem nauczycielką':(
a w powyższym nie chodzi mi tylko o mój zmarnowany czas, ale również o
skrócone lekcje (przez ostatni miesiąc w mojej szkole lekcje skracane są raz w
tygodniu z powodów różnych)- jak ja mam uczyć?
Obserwuj wątek
    • madana Re: matury próbnej absurdy 14.11.06, 18:48
      No, mam lepiej:) Lekcji skróconych z racji próbnych matur nie ma, bo i dlaczego? Nauczyciele, którzy siedzą w komisjach, tego dnia raczej też nie mają zajęć (nawet co z drugiej zmiany).Sprawdzam prace owszem, ale traktuję jak duży sprawdzian, za który dostaną oceny (nie będę na darmo sprawdzała tyle prac!).A w tym po roku po raz pierwszy oszczędzono mi siedzenia w komisji,moi I i II klasiście nie stracą żadnej lekcji polskiego, więc w sumie nie jest źle. Szczerze współczuję.
      P.S. Siedzę za to w sobotę 4 godziny na szkoleniu organizowanym przez OKE w sprawie sprawdzania matur.
      • tiggera Re: matury próbnej absurdy 14.11.06, 20:41
        wyników z matur próbnych nie wolno traktować jak ocen. wyszło rozporządzenie nt.
        czyli uczniowie piszą z nudów i co im się podoba, a ja to sprawdzam kosztem
        innych testów i lekcji. pewnie jeszcze wymyślą, żeby z tego różne staniny i inne
        średnie powyliczać. zaczynam się zastanawiać, czy w mojej szkole źle się dzieje...
        • tiggera Re: matury próbnej absurdy 14.11.06, 20:55
          tylko tyle znalazłam: 'Jednocześnie informuję, że wyniki uzyskane przez uczniów
          w czasie próby matury nie mogą być podstawą ustalania ocen wpisywanych do
          dziennika i branych pod uwagę przy klasyfikacji.' (to z listu kuratora, ale nie
          wiem na podstawie czego zakazał wykorzystywania wyników)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka