przyszlamama-trzy 09.01.10, 17:28 Co sadzicie o tym wozku?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emma6666 Re: Quinny Speedi XS 10.01.10, 09:45 o tym wózku sporo już było, poszukaj. jak każdy wózek ma wady i zalety wady -nie ma przekładanej rączki/siedziska -gondola nie jest bardzo duża -siedzisko nie jest pod kątem 90 stopni ale można sobie z tym poradzić, ktoś tu kiedyś o tym pisał, sama muszę poszukać -mały kosz na zakupy zalety -fantastycznie się prowadzi -wózek na różne tereny, i do hipermarketu i na plażę -zwrotny -dość lekki chociaż są lżejsze -solidnie wykonany -łatwo się do składa -wygodny dla dziecka, spacerówka jest szeroka -ładny i nowoczesny kiedyś ten wózek nie miał pałąka, można było dokupić taki uniwersalny, od 2008 albo 2009 już jest pałąk i wkładaka redukcyjna do spacerówki która dla dziecka które dopiero przesiada się z gondoli może być za szeroka (są pasy więc nie wypadnie) moim zdaniem wózek wart rozważenia, ja jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
figama Re: Quinny Speedi XS 10.01.10, 11:49 Ja jestem z niego bardzo zadowolona wożę w nim prawie 2latka. Mimo swoich małych wad i tak jest super, koszyk wcale nie jest taki mały:) Aby podnieść oparcie bardziej pionowo mocuje się długi rzep na rurkach pod oparciem. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Quinny Speedi XS 11.01.10, 17:31 dokładnie rzepami mocujemy podparcie i jest w pionie , maluch więc siedzi. Koszyk mały? on na mały wygląda , ja robię duże zakupy i wpycham wszystko. Dla mnie ten wózek to rewelacja. Gondolę uwielbiałam bo mała i zgrabna a teraz do spacerówki dokupiłam wkładke i pałąk i jest super. Prowadzi sie praktycznie jedną ręka. Ja polecam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
megi-84 Re: Quinny Speedi XS 11.01.10, 17:46 wozeczek jest super, polecam! prowadzi sie go rewalacyjnie, jest w miare lekki, latwo sie sklada- kola latwo i szybko sie wypinaja. jest obszerny i wygodny dla dziecka. Minusem jest to, ze oparcie nie jest w pionie, ale mozna sobie z tym poradzic. Nie przyszloby mi do glowy, ze kosz jest maly... absolutnie. Wozek ten radzi sobie w kazdym terenie! POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Quinny Speedi XS 11.01.10, 20:35 zalety zostały wymienione, a ja dodam wadę - dla mnie istotną - mało szczelna buda po bokach i jak dla mnie za płytka (miałam rok wersję Pappillon i boczne klapki z budy odkształcały się). Mam też zastrzeżenia do prześlicznego materiału w mojej wersji - beznadziejna impregnacja o ile można o niej tak mówić. Gondola ok , fotelik bardzo ok, stelaż super. Niestety żeby posiadać pałąg i wkładkę red. nalezy dołożyć prawie 300zł - osob. kupiłam pałąg. Nie wiem jak w nowych wersjach/zestawach Speediego. Moje dziecko jeździło w nim rok - w spacerówce pomimo, że wygodnie/szeroko - latało jednak na boki. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
megi-84 Re: Quinny Speedi XS 11.01.10, 21:15 krasulas nie wiem oc to ta wersja Pappilon, wiec nie wiem jaki mialas wozek, ale ja uwazam, ze material z jakiego wykonany jest wozek jest bardzo dobry (od dluuuzszego czasy rozgladam sie po wozkach za mala parasolka, takze ma porownanie) gondolka jest bardzo fajna, ale rzeczywiscie duza nie jest- i o to obawialam sie bardzo. Było w porzadku, choc synek urodzil sie z waga 4 kg. nie wiem tez gdzie dokupowalas akcesoria...? ja za pałąk zapłaciłam ok 80zl (oryginalny, nieoryginalny 50 zł na allegro). wersje od 2009 pałąk maja w komnpelecie. Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Quinny Speedi XS 11.01.10, 21:29 budka może wielka nie jest ale w porównaniu z buzzem to i tak rewelacja. Mało który wózek ma budkę naciąganą aż do pałąka. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Quinny Speedi XS 12.01.10, 15:16 hej:-) Papillon to fajny zestaw kolorystyczny - butelkowa ciemna zieleń, tyrkus, zieleń jaskrawa. No cudo - to limitowana seria (była jeszcze typowo dziewczęca Wagitall bodajże). I pech chce, że ma on sporą domieszkę bawełny. Deszcz, śnieg wnika w powłokę i czyni ją mokrą. Trudno, żeby przy sypiącym leciutko śniegu wiecznie z folią jeździć na wózku. Znajoma miała wersję ciemnozieloną i z zupełnie innym tworzywem. Także... Co do pałąga - kupując płaciłam chyba najtaniej w danym okresie - jeszcze z odbiorem osobistym w hurtownii:-) A wkładka kosztowała wtedy 149zł. Pamiętam, bo syn miał 5 m-cy i buntował się szalenie w gondoli. Generalnie - całość (a miałam jeszcze parasolkę i śpiwór do fotelika) sprzedałam... Czechom za spore pieniądze - aż sama się zdziwiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Quinny Speedi XS 12.01.10, 16:43 pałaK pałąK błagam - pałąK nie pałąG :) :) :) :) prosze bez urazy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Quinny Speedi XS 13.01.10, 18:04 prosze o instrukcje jak zainstalowac ten rzep,by podniesc oparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2601 Re: Quinny Speedi XS 14.01.10, 14:38 Potwierdzam, byłam z wózka bardzo zadowolona, teraz kupuję cały zestaw dla drugiego syna.Miałam jaśniutki, beżowy kolor, tapicerka była świetna w użytkowaniu, wszystko "spierało"się mokrą gąbką i nie brudził się szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
anais75 Re: Quinny Speedi XS 02.02.10, 16:23 dziewczyny, a jak to jest z brakiem osłonki na nóżki? bardzo tego brakuje? Nie mam doświadczenia bo to moje pierwsze dziecko i pierwsza spacerówka ale wydaje mi się ze taka osłonka jest niezbędna, ma jż zresztą więszość wózków. Przyznam,że byłam już właściwie zdecydowana na speedi spacerówkę dla synka który na wiosnę skonczy 7 m-cy ale jak uważnie się przyjżałam to okazalo się że ten wózek nie ma tej osłonki:( Bo śpiworek to raczej na zimę. I teraz mam zgryza...wyeliminowałam już tyle wózków, ze jestem w punkcie wyjścia:( A może da się dokupić innej firmy tą osłonkę, pasuje jakaś? To by rozwiazało problem. Odpowiedz Link Zgłoś
kpg81 Re: Quinny Speedi XS 02.02.10, 20:01 Hm mnie nie przeszkadzał brak osłonki w speedy, śpiworka używałam w chłodne dni nawet w lecie, po prostu dziecko lżej ubierałam i nie zasuwałam wcale lub zasuwałam tylko do połowy, ewentualnie tylko kocykiem okrywałam dziecko i też było ok. Ewentualnie na allegro są jakieś uniwersalne osłonki tylko nie wiem czy pasują do speedy: www.allegro.pl/item904584296_okrycie_oslonka_na_nozki.html Odpowiedz Link Zgłoś
anais75 Re: Quinny Speedi XS 02.02.10, 20:41 Dzięki za linka!:) Może rzeczywiscie to nie taki problem ta osłonka. Cóż, nie ma wózka idealnego, a ja już tyle się naszukałam i tyle koncepcji upadło że mam już mętlik a chciałabym wybrać dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
figama Re: Quinny Speedi XS 03.02.10, 08:09 Kup sobie śpiworek do naszej forumowej Magdy79 jest super :) dwulatek spokojnie się w nim mieści i jest cieplutki niepotrzebne żadne inne okrycie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiadam Re: Quinny Speedi XS 15.02.10, 13:47 dziewczyny, jak to jest w zasadzie z tą gondolą? Ja szukam wózka z dużą gondolą, dzieciatko najprawdopodobniej urodzi się duże a nie chce w wieku 5 miesięcy przekładac go do spacerówki... Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Quinny Speedi XS 15.02.10, 14:49 gosiadam napisała: > dziewczyny, jak to jest w zasadzie z tą gondolą? Ja szukam wózka z > dużą gondolą, dzieciatko najprawdopodobniej urodzi się duże a nie > chce w wieku 5 miesięcy przekładac go do spacerówki... speedi nie ma dużej gondoli Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Quinny Speedi XS 15.02.10, 14:53 gosiadam napisała: > dziewczyny, jak to jest w zasadzie z tą gondolą? Ja szukam wózka z > dużą gondolą, dzieciatko najprawdopodobniej urodzi się duże a nie > chce w wieku 5 miesięcy przekładac go do spacerówki... jeśłi wiesz że urodzi się duże i nie chcesz szybko rezygnowac z gondolki to wybierz inny model. Ta godnolka jest tak średnio do 6 miesięcy. Oczywiście - bardzo dużo zalezy od wielkości dziecka i od pory roku. W lecie łatwiej zmieścic niż zima w kombinezonie. Duże dziecko to faktycznie powozisz z 5 miesięcy, na wcisk 6. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiadam Re: Quinny Speedi XS 15.02.10, 15:28 Dziękuję bardzo za odpowiedź :-) Może macie jakieś porpozycje innego wózka z dużą gondolą ? Nie wiem na co się zdecydować ... Szukam używanego więc muszę go kupić przed porodem.... Odpowiedz Link Zgłoś
kpg81 Re: Quinny Speedi XS 15.02.10, 15:55 maxi cosi mura ma większą gondolę od speedy Odpowiedz Link Zgłoś
unia78 rzep - pionowe oparcie - jak? 15.02.10, 21:15 Witam; Kobietki, proszę o zdjęcia/instrukcję jak podnieść oparcie do pionowej pozycji? Kupuję 1,5 m :-D porządnego rzepa i co dalej? Dziękuję i pozdrawiam - Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: rzep - pionowe oparcie - jak? 15.02.10, 21:44 unia78 napisała: > Witam; > > Kobietki, proszę o zdjęcia/instrukcję jak podnieść oparcie do > pionowej pozycji? Kupuję 1,5 m :-D porządnego rzepa i co dalej? > > Dziękuję i pozdrawiam - Paulina forum.gazeta.pl/forum/w,22462,50978978,,Quinny_speedi_sx_siedzisko_plaskie_czy_kubelk_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
kinder0610 Re: Quinny Speedi XS 03.02.10, 12:07 To był pierwszy wózek jaki kupiłam i powiem, że nie spotkałam potem lepszego. Świetnie się go prowadzi. Ma pewne minusy, o których już dziewczyny pisały ale wcale mi to tak bardzo nie prezszkadzało. Zresztą nie ma wózka idealnego w każdym coś jest nie tak. Gdybym miała kupować teraz wózek bez zastanowienia wybrałabym jeszcze raz Quinny Speedi. Odpowiedz Link Zgłoś
quelquechose Re: Quinny Speedi XS 15.02.10, 16:01 Ja tylko dodam, ze moja coreczka strasznie lata na boki w spacerowce. Co rusz przechyla sie to w prawo, to w lewo i tak wisi. Nie sposob jej poprawic, bo za chwile to samo. Sprobuje moze jakos wypionowac bardziej siedzonko... Ogolnie bylam do tej pory zadowolona - gondola swietna, prowadzi sie niezle, latwo sie sklada. Rewelacja na wycieczki terenowe i w sniegu sprawdza sie dobrze. Ale... szykuje sie na jakas parasolke, bo te przechyly do szalu mnie doprowadzaja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Quinny Speedi XS 15.02.10, 21:06 dokup wkładkę redukcyjną i zostaw sobie speediego na trudny teren Odpowiedz Link Zgłoś
kpg81 Re: Quinny Speedi XS 15.02.10, 22:46 Wkładkę redukcyjną proponuję dokupić, miałam ten sam problem i właśnie dzięki wkładce udało się go wyeliminować. www.allegro.pl/item913665181_wkladka_redukcyjna_do_quinny_speedi_sx_od_g_7.html Odpowiedz Link Zgłoś
driver_ka Pomysł na płaskie siedzenie. 17.02.10, 12:26 Witam, mam speedy i miałam też podobny problem z siedzeniem. Kupiłam kawałek paska parcianego przecięłam na pół, obszyłam żeby się nie strzępił na końcach nabiłam napy i zaczepiłam je na stelażu. Do połączenia pasków a tym samym podniesienia siedzenia użyłam plastykowej klamry i zapinam ją kiedy chce uzyskać pozycję siedzącą. Wieczorem zrobię zdjęcia aby zaprezentować swoje rozwiązanie. Odnosząc się do tytułu wątku: dla mnie wózek praktycznie bez wad. Płytką budkę latem "udoskonalam" daszkiem Kiddopotamus i jest OK. Kupiłam wkładkę oryginalną, ale okres "latania" dziecka w siedzisku i tak trzeba odczekać, aż maluch podrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś