Dodaj do ulubionych

Quinny Speedi XS

09.01.10, 17:28
Co sadzicie o tym wozku??
Obserwuj wątek
    • kpg81 Re: Quinny Speedi XS 09.01.10, 18:51
      Chyba sx, a nie xs.
      • emma6666 Re: Quinny Speedi XS 10.01.10, 09:45
        o tym wózku sporo już było, poszukaj.
        jak każdy wózek ma wady i zalety

wady
        -nie ma przekładanej rączki/siedziska
        -gondola nie jest bardzo duża
        -siedzisko nie jest pod kątem 90 stopni ale można sobie z tym poradzić, ktoś tu
        kiedyś o tym pisał, sama muszę poszukać
        -mały kosz na zakupy

zalety
        -fantastycznie się prowadzi
        -wózek na różne tereny, i do hipermarketu i na plażę
        -zwrotny
        -dość lekki chociaż są lżejsze
        -solidnie wykonany
        -łatwo się do składa
        -wygodny dla dziecka, spacerówka jest szeroka
        -ładny i nowoczesny

kiedyś ten wózek nie miał pałąka, można było dokupić taki uniwersalny, od 2008
        albo 2009 już jest pałąk i wkładaka redukcyjna do spacerówki która dla dziecka
        które dopiero przesiada się z gondoli może być za szeroka (są pasy więc nie
        wypadnie)

moim zdaniem wózek wart rozważenia, ja jestem zadowolona
        • figama Re: Quinny Speedi XS 10.01.10, 11:49
          Ja jestem z niego bardzo zadowolona wożę w nim prawie 2latka. Mimo
          swoich małych wad i tak jest super, koszyk wcale nie jest taki mały:)
          Aby podnieść oparcie bardziej pionowo mocuje się długi rzep na
          rurkach pod oparciem.
          • aba1122 Re: Quinny Speedi XS 11.01.10, 17:31
            dokładnie rzepami mocujemy podparcie i jest w pionie , maluch więc siedzi.
            Koszyk mały? on na mały wygląda , ja robię duże zakupy i wpycham wszystko. Dla
            mnie ten wózek to rewelacja. Gondolę uwielbiałam bo mała i zgrabna a teraz do
            spacerówki dokupiłam wkładke i pałąk i jest super. Prowadzi sie praktycznie
            jedną ręka.
            Ja polecam:))
            • megi-84 Re: Quinny Speedi XS 11.01.10, 17:46
              wozeczek jest super, polecam!
              prowadzi sie go rewalacyjnie, jest w miare lekki, latwo sie sklada- kola latwo i
              szybko sie wypinaja. jest obszerny i wygodny dla dziecka. Minusem jest to, ze
              oparcie nie jest w pionie, ale mozna sobie z tym poradzic.
              Nie przyszloby mi do glowy, ze kosz jest maly... absolutnie. Wozek ten radzi
              sobie w kazdym terenie! POLECAM!!!
              • krasulas Re: Quinny Speedi XS 11.01.10, 20:35
                zalety zostały wymienione, a ja dodam wadę - dla mnie istotną - mało
                szczelna buda po bokach i jak dla mnie za płytka (miałam rok wersję
                Pappillon i boczne klapki z budy odkształcały się). Mam też
                zastrzeżenia do prześlicznego materiału w mojej wersji -
                beznadziejna impregnacja o ile można o niej tak mówić. Gondola ok ,
                fotelik bardzo ok, stelaż super. Niestety żeby posiadać pałąg i
                wkładkę red. nalezy dołożyć prawie 300zł - osob. kupiłam pałąg. Nie
                wiem jak w nowych wersjach/zestawach Speediego. Moje dziecko
                jeździło w nim rok - w spacerówce pomimo, że wygodnie/szeroko -
                latało jednak na boki. pzdr
                • megi-84 Re: Quinny Speedi XS 11.01.10, 21:15
                  krasulas nie wiem oc to ta wersja Pappilon, wiec nie wiem jaki mialas wozek, ale
                  ja uwazam, ze material z jakiego wykonany jest wozek jest bardzo dobry (od
                  dluuuzszego czasy rozgladam sie po wozkach za mala parasolka, takze ma porownanie)
                  gondolka jest bardzo fajna, ale rzeczywiscie duza nie jest- i o to obawialam sie
                  bardzo. Było w porzadku, choc synek urodzil sie z waga 4 kg.
                  nie wiem tez gdzie dokupowalas akcesoria...? ja za pałąk zapłaciłam ok 80zl
                  (oryginalny, nieoryginalny 50 zł na allegro).
                  wersje od 2009 pałąk maja w komnpelecie.
                  • emma6666 Re: Quinny Speedi XS 11.01.10, 21:29
                    budka może wielka nie jest ale w porównaniu z buzzem to i tak rewelacja. Mało
                    który wózek ma budkę naciąganą aż do pałąka.
                  • krasulas Re: Quinny Speedi XS 12.01.10, 15:16
                    hej:-)
                    Papillon to fajny zestaw kolorystyczny - butelkowa ciemna zieleń,
                    tyrkus, zieleń jaskrawa. No cudo - to limitowana seria (była jeszcze
                    typowo dziewczęca Wagitall bodajże).
                    I pech chce, że ma on sporą domieszkę bawełny. Deszcz, śnieg wnika w
                    powłokę i czyni ją mokrą. Trudno, żeby przy sypiącym leciutko śniegu
                    wiecznie z folią jeździć na wózku. Znajoma miała wersję
                    ciemnozieloną i z zupełnie innym tworzywem. Także...
                    Co do pałąga - kupując płaciłam chyba najtaniej w danym okresie -
                    jeszcze z odbiorem osobistym w hurtownii:-) A wkładka kosztowała
                    wtedy 149zł. Pamiętam, bo syn miał 5 m-cy i buntował się szalenie w
                    gondoli.
                    Generalnie - całość (a miałam jeszcze parasolkę i śpiwór do
                    fotelika) sprzedałam... Czechom za spore pieniądze - aż sama się
                    zdziwiłam.
                    • pstrabiedronka Re: Quinny Speedi XS 12.01.10, 16:43

pałaK pałąK błagam - pałąK
                      nie pałąG
                      :) :) :) :)

prosze bez urazy ;-)
                      • hugo43 Re: Quinny Speedi XS 13.01.10, 18:04
                        prosze o instrukcje jak zainstalowac ten rzep,by podniesc oparcie.
                      • krasulas Re: Quinny Speedi XS 14.01.10, 10:36
                        zgadza się:-)
                        "K"

pozdrawiam:-)
                        • eryk2601 Re: Quinny Speedi XS 14.01.10, 14:38
                          Potwierdzam, byłam z wózka bardzo zadowolona, teraz kupuję cały
                          zestaw dla drugiego syna.Miałam jaśniutki, beżowy kolor, tapicerka
                          była świetna w użytkowaniu, wszystko "spierało"się mokrą gąbką i nie
                          brudził się szybko.
                          • anais75 Re: Quinny Speedi XS 02.02.10, 16:23
                            dziewczyny, a jak to jest z brakiem osłonki na nóżki? bardzo tego
                            brakuje? Nie mam doświadczenia bo to moje pierwsze dziecko i
                            pierwsza spacerówka ale wydaje mi się ze taka osłonka jest
                            niezbędna, ma jż zresztą więszość wózków. Przyznam,że byłam już
                            właściwie zdecydowana na speedi spacerówkę dla synka który na wiosnę
                            skonczy 7 m-cy ale jak uważnie się przyjżałam to okazalo się że ten
                            wózek nie ma tej osłonki:( Bo śpiworek to raczej na zimę. I teraz
                            mam zgryza...wyeliminowałam już tyle wózków, ze jestem w punkcie
                            wyjścia:( A może da się dokupić innej firmy tą osłonkę, pasuje
                            jakaś? To by rozwiazało problem.
                            • kpg81 Re: Quinny Speedi XS 02.02.10, 20:01
                              Hm mnie nie przeszkadzał brak osłonki w speedy, śpiworka używałam w
                              chłodne dni nawet w lecie, po prostu dziecko lżej ubierałam i nie
                              zasuwałam wcale lub zasuwałam tylko do połowy, ewentualnie tylko
                              kocykiem okrywałam dziecko i też było ok.
                              Ewentualnie na allegro są jakieś uniwersalne osłonki tylko nie wiem
                              czy pasują do speedy:
                              www.allegro.pl/item904584296_okrycie_oslonka_na_nozki.html
                              • anais75 Re: Quinny Speedi XS 02.02.10, 20:41
                                Dzięki za linka!:) Może rzeczywiscie to nie taki problem ta osłonka.
                                Cóż, nie ma wózka idealnego, a ja już tyle się naszukałam i tyle
                                koncepcji upadło że mam już mętlik a chciałabym wybrać dobrze.
                                • figama Re: Quinny Speedi XS 03.02.10, 08:09
                                  Kup sobie śpiworek do naszej forumowej Magdy79 jest super :)
                                  dwulatek spokojnie się w nim mieści i jest cieplutki niepotrzebne
                                  żadne inne okrycie.
                                  • gosiadam Re: Quinny Speedi XS 15.02.10, 13:47
                                    dziewczyny, jak to jest w zasadzie z tą gondolą? Ja szukam wózka z
                                    dużą gondolą, dzieciatko najprawdopodobniej urodzi się duże a nie
                                    chce w wieku 5 miesięcy przekładac go do spacerówki...
                                    • emma6666 Re: Quinny Speedi XS 15.02.10, 14:49
                                      gosiadam napisała:

> dziewczyny, jak to jest w zasadzie z tą gondolą? Ja szukam wózka z
                                      > dużą gondolą, dzieciatko najprawdopodobniej urodzi się duże a nie
                                      > chce w wieku 5 miesięcy przekładac go do spacerówki...

speedi nie ma dużej gondoli
                                    • pstrabiedronka Re: Quinny Speedi XS 15.02.10, 14:53
                                      gosiadam napisała:

> dziewczyny, jak to jest w zasadzie z tą gondolą? Ja szukam wózka z
                                      > dużą gondolą, dzieciatko najprawdopodobniej urodzi się duże a nie
                                      > chce w wieku 5 miesięcy przekładac go do spacerówki...

jeśłi wiesz że urodzi się duże i nie chcesz szybko rezygnowac z
                                      gondolki to wybierz inny model. Ta godnolka jest tak średnio do 6
                                      miesięcy. Oczywiście - bardzo dużo zalezy od wielkości dziecka i od
                                      pory roku. W lecie łatwiej zmieścic niż zima w kombinezonie.
                                      Duże dziecko to faktycznie powozisz z 5 miesięcy, na wcisk 6.
                                      • gosiadam Re: Quinny Speedi XS 15.02.10, 15:28
                                        Dziękuję bardzo za odpowiedź :-) Może macie jakieś porpozycje innego
                                        wózka z dużą gondolą ? Nie wiem na co się zdecydować ... Szukam
                                        używanego więc muszę go kupić przed porodem....
                                        • kpg81 Re: Quinny Speedi XS 15.02.10, 15:55
                                          maxi cosi mura ma większą gondolę od speedy
          • unia78 rzep - pionowe oparcie - jak? 15.02.10, 21:15
            Witam;

Kobietki, proszę o zdjęcia/instrukcję jak podnieść oparcie do
            pionowej pozycji? Kupuję 1,5 m :-D porządnego rzepa i co dalej?

Dziękuję i pozdrawiam - Paulina
            • emma6666 Re: rzep - pionowe oparcie - jak? 15.02.10, 21:44
              unia78 napisała:

> Witam;
              >
              > Kobietki, proszę o zdjęcia/instrukcję jak podnieść oparcie do
              > pionowej pozycji? Kupuję 1,5 m :-D porządnego rzepa i co dalej?
              >
              > Dziękuję i pozdrawiam - Paulina

forum.gazeta.pl/forum/w,22462,50978978,,Quinny_speedi_sx_siedzisko_plaskie_czy_kubelk_.html?v=2
    • kinder0610 Re: Quinny Speedi XS 03.02.10, 12:07
      To był pierwszy wózek jaki kupiłam i powiem, że nie spotkałam potem
      lepszego. Świetnie się go prowadzi. Ma pewne minusy, o których już
      dziewczyny pisały ale wcale mi to tak bardzo nie prezszkadzało.
      Zresztą nie ma wózka idealnego w każdym coś jest nie tak. Gdybym
      miała kupować teraz wózek bez zastanowienia wybrałabym jeszcze raz
      Quinny Speedi.
    • quelquechose Re: Quinny Speedi XS 15.02.10, 16:01
      Ja tylko dodam, ze moja coreczka strasznie lata na boki w spacerowce. Co rusz
      przechyla sie to w prawo, to w lewo i tak wisi. Nie sposob jej poprawic, bo za
      chwile to samo. Sprobuje moze jakos wypionowac bardziej siedzonko... Ogolnie
      bylam do tej pory zadowolona - gondola swietna, prowadzi sie niezle, latwo sie
      sklada. Rewelacja na wycieczki terenowe i w sniegu sprawdza sie dobrze. Ale...
      szykuje sie na jakas parasolke, bo te przechyly do szalu mnie doprowadzaja ;)
      • emma6666 Re: Quinny Speedi XS 15.02.10, 21:06
        dokup wkładkę redukcyjną i zostaw sobie speediego na trudny teren
      • kpg81 Re: Quinny Speedi XS 15.02.10, 22:46
        Wkładkę redukcyjną proponuję dokupić, miałam ten sam problem i właśnie
        dzięki wkładce udało się go wyeliminować.
        www.allegro.pl/item913665181_wkladka_redukcyjna_do_quinny_speedi_sx_od_g_7.html
        • driver_ka Pomysł na płaskie siedzenie. 17.02.10, 12:26
          Witam,
          mam speedy i miałam też podobny problem z siedzeniem. Kupiłam kawałek paska
          parcianego przecięłam na pół, obszyłam żeby się nie strzępił na końcach nabiłam
          napy i zaczepiłam je na stelażu. Do połączenia pasków a tym samym podniesienia
          siedzenia użyłam plastykowej klamry i zapinam ją kiedy chce uzyskać pozycję
          siedzącą. Wieczorem zrobię zdjęcia aby zaprezentować swoje rozwiązanie. Odnosząc
          się do tytułu wątku: dla mnie wózek praktycznie bez wad. Płytką budkę latem
          "udoskonalam" daszkiem Kiddopotamus i jest OK. Kupiłam wkładkę oryginalną, ale
          okres "latania" dziecka w siedzisku i tak trzeba odczekać, aż maluch podrośnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka