margott.pl 20.01.10, 11:56 Czy ktoś użytkuje? Opinie? Bardzo mi się podoba i planuje kupić, ale chciałabym najpierw się dowiedzieć, jak sprawdza się w życiu codziennym. Z góry dziękuję za odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margott.pl Re: SPACERÓWKA EASYGO LOOP 25.01.10, 13:34 podbijam temat, może ktoś jednak korzysta? Odpowiedz Link Zgłoś
mamasita_evita Re: SPACERÓWKA EASYGO LOOP 02.03.10, 16:39 witam, ja również jestem zainteresowana spacerówką easygo loop. nie widziałam jej niestety jeszcze na żywo - w necie wygląda ślicznie i nie jest ciężka. Odpowiedz Link Zgłoś
ata-a Re: SPACERÓWKA EASYGO LOOP 09.03.10, 21:24 hej,my właśnie zdecydowaliśmy się na zakup tego wózka.w sklepie "na żywo" wygląda świetnie,fajnie się prowadzi,łatwo składa,ma fajne rozwiązania techniczne przy przyzwoitej cenie-369,-.dopiszę info nt szczegółów jak już będę doświadczonym użytkownikiem - tj. za jakiś tydzień.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mrbz Re: SPACERÓWKA EASYGO LOOP 10.03.10, 12:49 Witaj, Czy mogę poprosić o informację, w jakim stopniu rozkłada się siedzisko do leżenia, czy podnóżek jest dość długi, i ew - jesli można, czy mogę poprosić o wymiary siedziska (szerokość i wysokość oparcia)? Dziękuję i pozdrawiam, m. Odpowiedz Link Zgłoś
ata-a Re: SPACERÓWKA EASYGO LOOP 06.04.10, 23:44 jestem już użytkownikiem wózka od paru tyg. więc dzielę się z wami spostrzeżeniami: wózek fajny, b.dobrze się prowadzi, nawet po naszych wyboistych chodnikach choć na pewno wózki z pompowanymi kołami wygrywają ale nie ma parasolek z pompowanymi kołami..., tu koła są dość duże, dobrze są zaprojektowane koła przednie-b.zwrotne, lekko się obracają (ja jeżdżę sama dwoma żeby dowieźć maluchy-bliźniaki do samochodu i tam przesadzam do dużego wózka i te parasolki prowadzę 1 ręką), jest lekki, bardzo zwrotny (bez problemu manewruję nimi żeby wsadzić 2 wózki do windy), szybko i łatwo się składa, ma funkcjonalne rozwiązania np okienko w budce jest przykrywane, budka ma dodatkową część p/słoneczną (taki załamany daszek), budka jest wykonana solidnie a nie taka "sztuka" jak w niektórych wózkach, jest dość duża, pałąk jest zdejmowany, jest fajna miękka wyściółka/wkładka co jest szczególnie fajne dla takich maluchów jak moje (3 m-ce, na razie używam parasolki okazjonalnie i do dowozu bąków do samochodu ale za parę m-cy będą częściej w nich jeździć a wyściółka jest miękka i np teraz-daje dodatkowe ciepło od spodu), przydatna duża kieszonka w budce przy rączkach, koszyk na zakupy jest pod "krzyżakiem" dzięki czemu ma się do niego dostęp przy całkowitym rozłożeniu siedzenia co jest niemożliwe w innych wózkach (zwróciłam na to uwagę po lekturze opinii na forum nt parasolek), siedzenie kładzie się jedną ręką - nie trzeba przyciskać guzików dwoma rękami (b.częste w parasolkach) dzięki czemu drugą ręką można przytrzymać oparcie żeby dziecko nie leciało, w kpl jest duży profilowany pokrowiec na nóżki, wózek jest dobrze wyważony - nawet jak na rączkach powiesi się dość ciężką torbę to się nie przewraca, na początku ciężko się go składało, zdejmowało pałąk, pokrowiec itp. ale to dlatego że był nowy i musiało się wszystko wyrobić, teraz trwa to moment i jest b.proste, "+" za fajne rozwiązania kolorystyczne, oparcie kładzie się prawie na płasko,jest minimalny kąt ale już teraz wożę w nich moje 3-m-czne bąki i tylko podkładam im w ten dołek mały kocyk,dla starszych dzieci będzie ok bez kocyka, po prostu będą leżały pod lekkim kątem, odległość górnej krawędzi oparcia od idealnego poziomu (w stosunku do siedziska) to 16 cm, pozostałe wymiary: szer. siedziska: 33 cm, wysokość oparcia: 45 cm, siedzisko do zgięcia (jest jakby "łamane" z możliwością wyprostowania albo zgięcia w dół) to 16 cm, a w wersji wyprostowanej:30 cm. minus - wózek nie ma amortyzatorów więc dziecko ma lekkie wstrząsy ale za taką cenę nie dostanie się wózka z amortyzatorami, z drugiej strony - myślę że sam fakt amortyzatorów w innych wózkach nie jest wart ceny >1000 zł...; myślę że to aż tak bardzo nie robi dziecku różnicy. drugi minus za gąbki na rączkach co utrudnia utrzymanie ich w czystości ale ponoć ta gąbka to niby bajer na "+" bo jest tylko w tych "lepszych" modelach parasolek... te "zwykłe" mają najzwyklejsze plastikowe... ja wolałabym plastikowe... trzeci minus - brak obrotowych rączek (do skierowania ich w dół) ale to akurat rzeczywiście występuje w droższych modelach. DUŻY minus - za rozwiązanie rączek... rączki są na pionowej rurze od stelaża a nie na tej pochyłej (różne rozwiązania są w różnych modelach parasolek) co powoduje że przy prowadzeniu rodzic znajduje się dość blisko budki i samego wózka... przy prowadzeniu rodzic automatycznie pochyla się w kierunku wózka, co nie jest zbyt wygodne... poza tym trudno zawiesić na rączkach jakąś siatkę bo plącze się przy nogach.my po prostu używamy tylko dolnego kosza. my z mężem mamy długie nogi i w praktyce często nadeptujemy na koła... ale przy całej gamie zalet tego wózka + przystępna cena (ja zapłaciłam na necie 299,-) myślę że nie można mieć wszystkiego... mam nadzieję że pomogłam Wam w dokonaniu właściwego wyboru:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agika_501 Re: SPACERÓWKA EASYGO LOOP 25.07.10, 02:50 Witam ! Dziekuję za super rzetelną opienię o produkcie i muszę wyrazić swój ogromny podziw że mając dwójkę szkrabów ( w wieku mojej córy) znajduje jeszcze Mama czas, energię i siłę na dzielenie się swoimi jakże przydatnymi i wyczerpującymi opiniami na forum. Opis podwojnego transportu zrobił na mnie wrazenie. :) Mi się wydaje, ze jest trudno i ledwo nadążam chociaż mam super megagrzeczne dziecko a tu proszę jakie zorganizowanie. :) . Chylę czoła i życzę wszystkiego, wszytkiego dobrego! :) A dzięki przeczytanej opini zdecyduję się wreszczie na zakup spacerówki. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna11 Re: SPACERÓWKA EASYGO LOOP 15.06.10, 23:10 Może jeszcze się komuś przyda. Mam ten wózek od 2 miesięcy i określiłabym go mianem przyzwoity. Tapicerka ok, fajny materiał, łatwy w czyszczeniu a jednocześnie dość przyjemny w dotyku, sprawia wrażenie porządnego. Budkę można łatwo odpiąć i całkowicie przełożyć żeby osłonić dziecko, budka ma duże okienko więc można podglądać pociechę. Prowadzi się nieźle, nawet po nierównych chodnikach, choć z krawężnikiem jest trudniej, bo średnio dobrze się podbija, ale miałam już gorsze wózki. Przednie koła są łatwo ściagane, więc transport samochodem nie sprawia większych problemów. Zwrotny, lekki i dość porządny, głębokie siedzisko i regulowany podnóżek zwiększają komfort podróżowania małego pasażera. Żeby nie było za różowo to są też minusy. Największym jak dla mnie jest to, ze zintegrowany hamulec często integrować się nie chce i trzeba oba osobno "zaciągać", folia przeciwdeszczowa jest, ale średniej jakości, z dziurkami w roli wywietrznika. Wózek jest zgrabny, i stabilny, ale jeżeli się za dużo zakupów powiesi na rączkach to bez dziecka się wywraca (ale wszystkie parasolki które miałam tak miały więc to raczej norma). Okrycie na nóżki jest, choć raczej bardziej chroni przed wiatrem niż zimnem. Największym nieporozumieniem jest pałąk, który był szerszy niż stelaż wózka więc po założeniu "rozpychał" ramę, po ingerencji męża już jest ok. Ogólnie w skali 1-10 wózek zasługuje na pełną 7. Odpowiedz Link Zgłoś
izkasto88 Re: Spacerówka easygo 26.06.13, 11:12 Fajnie wygląda, jest lekki, ale po czasie przednie kółka się zacinają, co mnie denerwuje. Również ciężko się odpina to główne zapinanie. Odpowiedz Link Zgłoś
elusia_pysia Re: Spacerówka easygo 28.06.13, 13:18 Co prawda post z 2010 roku, ale może komuś się przyda. Dla mnie ten wózek to pomyłka. Miałam z nim do czynienia tylko przez wakacje w mieście. Jestem niska, a kopałam w koła. Trzeba prowadzić wózek na wyprostowanych rękach, co po dłuższym spacerze jest niewygodne. Wózek miałam pożyczony i nie wiem, czy każdy tak się prowadzi, ale ten był ciężki w skręcaniu. Przednie koła strasznie się wyginały na boki przy skręcie, raz nawet pękł plastik i trzeba było kleić. Ponadto bardzo szybko ścierała się pianka. Nie jeździłam nim jakoś ekstremalnie i był to model sprzed 3 lat, także może te nowe są lepiej zrobione. Koła też jeździły ciężko, choć maluch miał 8 miesięcy, ale może nasmarowanie by załatwiło temat. W każdym razie nie polecam tego wózka. Odpowiedz Link Zgłoś