didis 21.02.10, 22:47 Chodzi mi o porządną, która była pomoca a nie zawaliskiem, fajny był plecak do froga, ale niestety do cameleona nie jest kompatybilny.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pomilak1 Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 22.02.10, 06:36 ja mam torbę do x landera, fajne rozwiązanie z tymi zaczepami do ramy wózka, dość pojemna,w śrdoku kilka kieszonek, na zewnątrz też, ale szczerze mówiąc to bardzo mało jej używam - mam duży kosz na zakupy i zazwyczaj tam wszystko ląduje :) jak synek był mniejszy to zabierałam ją do lekarza czy na jakiś wypad i tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 22.02.10, 11:10 kocham torbę od speediego Odpowiedz Link Zgłoś
kpg81 Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 22.02.10, 12:21 Zgadzam się torba do speedy jet rewelacyjna, niedawno nieopatrznie sprzedałam ją razem z wózkiem, a teraz szukam jakiegoś zastępnika i widzę, że żadna jej nie dorównuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 22.02.10, 13:47 ja uwielbiam Emmaljungę, choc brakuje mi zaczepów, niektóre wózki mam z haczykami. Ale i tak najwięcej uzywam torby Emmy - jest mega pakowna a z drugiej strony - gdy jest pusta wygląda ładnie i zgrabnie. Odpowiedz Link Zgłoś
didis Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 22.02.10, 15:26 Emmy? Jakiś link? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.siupik Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 24.02.10, 11:36 jeśli komuś bardzo zalezy na higienie - jane ma torby a unikatowym włóknem microban - włókno to zapobiega rozwojowi bakterii na powierzchnii produktu (jest to medycznie udowodnione). takich włókien od lat uzywają np. sieci fast foodowe. w przypadku jane torby z microbanem są dostępne w linii tzw. kids zone (oczywiście, także w polsce) :) torbę można przypiąć do wózka lub nosić klasycznie na ramieniu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 24.02.10, 11:54 didis napisała: > Emmy? Jakiś link? wiesz, ja mam chyba trochę starą, tzn w zeszłym roku kupioną ale w sklepie dośc długo stał cały komplet, podejrzewam więc że i torba jest z jakiejs tarej kolekcji. tu są zdjęcia mojej: fotoforum.gazeta.pl/a/23921.html widze, ze teraz Emmaljunga ma dwa rodzaje toreb, Exclusive i SPort, są troszkę inne niż ta moja i szczerze mówiąc nie wiem czy tak samo fajne. Ale wyglądają ok. Tzn mi głównie chodzi o to, że jak mam zupełnie pustą moją torbę to ona jest zgrabniutka, nie zgina się, nie wisi smętnie i nie jest wielka. Natomiast moge do niej napchać niewiarygodne ilości zakupów, jest mega pojemna, zapinana na suwak, więc się nie rozpina (tak się dzieje np.w nowej torbie Xlandera zapinanej na zatrzaski - nie można jej wypchac bo się rozpina. tu są linki do nowych toreb Emmy: www.90n.pl/sklep/product/p/667/emmaljunga,torba,exclusive.html www.90n.pl/sklep/product/p/927/emmaljunga,torba,sport.html swoją drogą, nie wiedziałam ze sa tak drogie - ja swoją kupiłam w zestawie z wózkiem - była jako gratis, teraz widze że faktycznie sporo warty :) Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 24.02.10, 20:52 Nie ma lepszej torby niż baby bjorn. Torba ma mnóstwo przegródek - na buteleczki, na słoiczki,mnóstwo kieszonek i kieszeni. Pomieści "słonia" - ja mieszczę ciuszki 2 komplety ubrań na zmiane dla 1,5 i 4 latka (a to już duze ciuszki przeciez) + przekaski dla nich, pieluchy, chusteczki i wszystko to co trzeba mieć aby wyjśc z dziećmi na cały dzień. Nic się nie wala po torbie, nic nie trzeba szukać. A przy tym torba wyglada na zgrabny kuferek, zupełnie niepozornie wygląda Jest boska. Mój najlepszy zakup "dzieciowy" Ty fotki. cgi.ebay.com.my/Baby-Bjorn-baby-diaper-nappy-bag-babybjorn-rrp-180-vgc_W0QQitemZ150397676369QQcmdZViewItemQQptZAU_Nappies?hash=item2304666b51 Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 24.02.10, 21:12 ja mam torbe jane :) jak dla mnie bomba! jest bardzo pojemna, swietnie sie czysci, moje oczekiwania spelnila w 100%, szczegollnie ze kosz na zakupy nomad ma z beznadziejnym dostepem wiec wiekszosc na zakupach pakuje do torby :) ja mam taka: sklep-jane.pl/torba-wozkow-stylon-p-178.html?osCsid=9ef64332a79027bda62d9f08d2fa6713 Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 25.02.10, 09:13 ooo - super ta baby bjorn !!! chyba sobie "zanabędę" ją ;) niby jestem ze swojej Emmy zadowolona ale coż szkodzi miec dwie fajne torby ;) Odpowiedz Link Zgłoś
didis Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 25.02.10, 10:21 No mnie też przekonała, ale nigdzie jej w sklepach internetowych znaleźć nie mogę. Może chce któraś sprzedac baby bjorn/ Odpowiedz Link Zgłoś
niezapominaj.ka Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 25.02.10, 14:48 A mi się podobają takie Yummy Mummy :) shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=p3907.m38.l1311&_nkw=yummy+mummy+changing+bag&_saca t=See-All-Categories Do wyboru, do koloru he Odpowiedz Link Zgłoś
arina26 Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 26.02.10, 11:29 Ja sobie bardzo chwalę, X-Bag III do mojego X-landera XA. Zamierzam go sprzedać i szkoda mi się jej pozbyć :(. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa7612 Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 21.07.10, 23:26 Ja też jestem bardzo zadowolona z tej torby:) Ewa, Kubuś 02.2004 i Karolek 02.2009 Odpowiedz Link Zgłoś
variuss Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 26.02.10, 13:21 Mnie sie sprawdziła najbardziej prymitywna z 1 ogólną komorą i zewnetrzną kieszonka na komórke czy klucze, z allegro za 25 zł. Miałam wczesniej taka z bajerami, milionem kieszonek i zakamarków i nic w niej nie mogłam odszukać na szybko. Może polecicie mi coś do Arii, bo musze miec z zaczepami, a oryginalna nie podoba mi sie i do tego jest za droga. Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 27.02.10, 10:42 U mnie sprawdziłą się uniwersalna torba Emmaljungi (ta, którą ma pstrabiedronka), używałam jej najcześciej. Nie lubię mocno zapakowanych toreb na rączkach wozka, bo mam wrażenie, ze przez to powstają luzy w rączce. A ta z Emmy jest leciuteńka i rzeczywiście wygląda fajnie nawet wtedy, kiedy jest w miarę pusta. Odpowiedz Link Zgłoś
szawra Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 27.02.10, 11:26 No właśnie,polećcie coś do Arii. Odpowiedz Link Zgłoś
driver_ka Moja torba idealna :) 04.03.10, 15:03 Jestem prawdziwym poszukiwaczem torby idealnej (albo jestem tak pokręcona). Przerabiałam torbę Xlander BagI i BagIII, miałam też torbę JANE, ABC Design, Inglesinę i jakąś taką zwykłą. Żadna u mnie długo miejsca nie zagrzała. Największym marzeniem była torba Kalencom ale ta cena .... Pewnego dnia zdarzył się jednak się cud w postaci przeceny i marzenie spełniłam :). Jestem wniebowzięta i szczęśliwa bo wreszcie ma to czego tak poszukiwałam : Torbę dla mnie idealną. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: Moja torba idealna :) 04.03.10, 17:29 A do w tej torbie jest takiego niezwykłego, oprócz masakrycznej ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 04.03.10, 19:47 u mnie torby sie nie sprawdzają, za to bardzo chwaliłam sobie plecak. Znalazłam identyczny brązowo-niebieski pod kolor questa w którymś Sporcie. Plecak był o tyle super, że w razie czego wrzucałam go na ramię (albo 2) i miałam 2 ręce wolne do dziecka. Torby różnej maści są jakoś za duze, albo za małe, maja za dużo bajerów. Teraz dużo jeżdze Arią i plecak odpada :( Odpowiedz Link Zgłoś
niezapominaj.ka Re: do driver_ka 27.05.10, 21:31 Driver_ka dlaczego akurat ta torba jest idealna? Co ma w sobie takiego czego nie miały tamte torby? Dzięki za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
driver_ka Re: do driver_ka 16.07.10, 23:06 Trochę późno sorki nie zauważyłam :). "Tamte" były beznadziejne z wyglądu, jakieś takie nieporęczne i nie pasujące mi na całej linii. Ja jestem szurniętą estetką, porostu nie podobały mi się :). Kalencom noszę na co dzień, bo ja szukałam torby która nie będzie typowo wózkowa, a jednocześnie do tego wózka będzie pasować. Wiem wariatka jestem, ale już tak mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
krooowka Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 27.05.10, 21:32 skip hop - jest dość duża i ma 11 przegródek. dla mnie rewelacyjna, choc droga. sliczne wzory. -- Odpowiedz Link Zgłoś
didis Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 27.05.10, 22:12 Która skip hop ma aż tyle przegródek? Bo ja widziałam te torby - DUO i kieszeni naliczyłam 2 w środku + duża, 2 na zewnątrz z przodu i dwie po bokach = 7 max. Z czego tego w duo jest problem przy deszczach. Sam sprzedawca mi przyznał, że z uwagi na zapięcie jedynie po środku po bokach może napadać. Poza tym w Poznaniu w TKMAXx (galeria Malta)można je kupić za 99zl - kolory moro i różowe moro. Co do Kalencom to w wspomnianym TKMaxx są też po 99zł, takie błękitne w paseczki. W porównaniu do Skip Hop niebo a ziemia, ale mi nie odpowiada ten plastik na zewnątrz. Skip dla mnie wygrywa kolorystyką :) Ja kupiłam zwykły organizer z 2 miejscami termo na butelki i kieszonką na suwak. Najlepszą torbą był dla mnie plecak do Froga. Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 29.05.10, 12:30 Didis, a czy ta torba Kalencom, którą widziałąs w TKMaxx ma uchwyty do zamocowania na rączce wozka? Były tylko błękitne? Odpowiedz Link Zgłoś
didis Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 29.05.10, 14:22 Uchwytów nie ma - trzeba dokupić, ale te z allegro też nie mają. Podobno ona dość stabilnie wisi na rączce, nie sprawdzałam, a kolor był tylko niebieski - tzn niebiesko zielone paseczki - o ile dobrze pamiętam, przewijak porządny brązowy. Nie wiem czy nadal są, były w zeszłą sobotę - 2 szt. Najlepiej tam zadzwonić przed wybraniem się :) Nawet miałam kupić, ale zrezygnowałam bo chcę dokupić koła zimowe i kolorową tapicerkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
krooowka skip hop 29.05.10, 23:49 skip hop duo ma 11 kieszonek - 1 duza w niej 4 małe (2 po bokach, które dopiero niedawno odkryłam, np. a na zapasowa butelkę) 2 srednie na zamek (od góry) 2 z przodu 1 z tyłu (w niej jest przewijak) 1 na komórkę z boku + siatkowana na butelke z drugiej strony (jej juz nawet nie licze jako kieszonki) www.skiphop.com/product/20000.html to fakt, że może do środka napadać deszcz. ale to już kwestia tego co tam do środka włozysz - ja mam zwykle w tej dużej kieszeni rzeczy w kosmetyczkach albo pudełkach (np. mleko w pojemniku), więc mi trochę deszczu jeszcze nie zaszkodziło. aha, uważam, że zapięcie na krótkich paskach na rączkę wózka jest rewelacyjnym patentem :) Odpowiedz Link Zgłoś
didis Re: skip hop 30.05.10, 10:57 Tak, patent z zapięciem rewelacyjny. Ale w mojej ocenie brak termoopakowania na butelkę i mozliwość napadania deszczu do środka nie jest warte 250 zl, ale tak jak wspomniałam za 99zł w TKmaxx były. Tylko ja strasznie moro nie lubię:) Odpowiedz Link Zgłoś
krooowka Re: skip hop 31.05.10, 21:40 didis, ja tez moro nie lubię, ale za 99zl... hmmm. pewnie bym się skusiła, bo dla mnie torba sie sprawdza naprawdę dobrze. ale co do termoopakowania masz rację. powodzenia w poszukiwaniu tej idealnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
moniczella Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 15.07.10, 19:49 A pytanie mam, przypadkiem trafiłam na ten wątek. Nadaj chcesz kupić torbę babybjorn? Bo ja mam na sprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
moniczella Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 15.07.10, 19:57 to było do @didis. nie wiem czy widać w drzewku... Odpowiedz Link Zgłoś
didis Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 18.07.10, 15:38 Nie, kupiłam taką saszetkę na wózek, która ma 2 termoopakowania na butelki, schowek na tel i pieniądze i otwarta komorę na chrupki, zabawkę itd. Pieluszki zaś i ubranaka na przebranie noszę w saszetce w koszu na zakupy, u mnie sprawdza się super i wydałam 49zł:) Odpowiedz Link Zgłoś
didis Re:didis 19.07.10, 16:03 allegro.pl/item1030050476_sunshine_kids_przenosny_organizer_do_wozka_w_wa.html Znam tylko link z allegro, więc jeśli to niezgodne z regulaminem to proszę usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
jolutka1970 Re:didis 19.07.10, 17:20 Patrzylam na te torby skiphop sa u nas w sklepie (po 260 zl!!!!!) - moim zdaniem maja dwa duze minusy - przez to ze glowna kieszen nie ma zapiecia moze napadac deszcz ale mozna tez latwo wlozyc reke i cos ukrasc. I kiepski jest przewijak (bardzo maly i taki ceratowy - jak cerata zwykla), nie powala niczym szczegolnym. Material tez nie jest zbyt super, zwykly taki. liczenie kieszeni jest troche smieszne:) jak ktos powyzej policzyl :) :) chyba razem z tym uchwytem na dlugopis :) Jesli kots szuka czegos praktycznego to jak dziewczyny kiedys polecaly takie siateczki do powieszenia albo wlasnie jakis praktyczny organizer. Plecak zawsze fajny bo sa wolne rece. Odpowiedz Link Zgłoś
marge.s plecak do froga 19.07.10, 17:32 Czy ktoras moze mi podac linka? Jak wyglada ? Gdzie moge kupic ? Dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
didis Re: plecak do froga 19.07.10, 22:52 Ja go polecam bardzo. Sprzedałam wraz z frogiem, bo średnio się zapinał do Cameleona - nie pasuje. Był naprawdę poręczny i solidnie wykonany. Teraz widziałam do kupienia na allegro, ale polecam jak zwykle ebay.de:) Odpowiedz Link Zgłoś
saras-wati Re:didis 19.07.10, 21:48 dzięki:) bardzo mi się to podoba i chyba też nabędę:) Odpowiedz Link Zgłoś
marge.s Re:didis 21.07.10, 10:57 Ja rowniez dziekuje :) a swoja droga to nie wiedzialam, ze az tak Cameleon sie rozni od Froga, ze nie mozna tej torby podpiac hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
tygisek Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 27.07.10, 10:54 Witaj, a mozesz przeslac mi zdjecie tej torby do sprzedania, bo jesli ja jeszcze masz to moze ja bede zainteresowana...moj mail: aga@tygisek.net, pozdrawiam! moniczella napisała: > A pytanie mam, przypadkiem trafiłam na ten wątek. Nadaj chcesz kupić torbę > babybjorn? Bo ja mam na sprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
tygisek do moniczella :) 27.07.10, 10:56 napisalam wyzej, ale powtorze, czy masz jeszcze te torbe baby bjorn, i czy mozesz mi przeslac zdjecia i cene? z gory dziekuje: aga@tygisek.net Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_1980 Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 21.07.10, 23:22 Ja sobie chwalę torbę MAXI-COSI z rocznika 2010, ma mnóstwo przegródek, boczne kieszenie z termoopakowaniami, rewelacyjny przewijak! - nie widziałam lepszego, tylna kieszeń ma zaczep na klucze i w każdej przegródce mnóstwo kieszonek. Mieści "pół domu". Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 22.07.10, 12:40 czy tę torbę, bo chodzi o MC Mura, tak? można zaczepić na dowolnym wózku? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_1980 Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 22.07.10, 17:00 Tak, bo ma regulowaną długość paska na ramię. Jedyny minus to taki, że w Murze nie ma zaczepów na nią i poprostu opieta się o szczyt gondoli (mówię o tej torbie prostokątnej) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka256 Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 27.07.10, 09:29 Ty już pewnie zdążyłaś kupić ze 3 torby ;) W każdym razie to prawda, co niesie wieść gminna - PPB są boskie i pasują do cameleona idealnie (jak i do każdego innego wózka, bo mają uniwersalne zaczepy). Kupiłam wcześniej JJ Cole i nawet dobrze nie odpakowałam jej, tylko od razu odesłałam - ta torba jest gigantyczna! Może, jeśli ktoś nosi na spacer pół komody albo robi wielkie zakupy i wkłada do torby wózkowej, to będzie ok. No i zawieszona na wózku wyglądała wg mnie nieładnie, bo taka wielka. Tymczasem Petunia Pickle Bottom jest inna - odpowiednio duża, żeby zmieścić, co trzeba, ale i wystarczająco mała, aby wyglądała zgrabnie. No i nie jest to torba tylko do wózka. Świetnie wykonana, naprawdę starannie uszyta. Mam model touring tote, satynowy, no jest przepiękna po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit1982 Re: Jakie torby do wóżka u Was się sprawdziły? 16.11.13, 21:06 Wątek stary, ale ja też dopiszę się:P Dla drugiego dziecka kupiłam torbę skip hop. Kupiłam używana na all ale w stanie jak nowym za jakieś pół ceny. Na razie nie używałam, ale podoba mi się baaaardzooo :) Duża, pojemna, dużo kieszonek, bardzo ładnie się prezentuje. Jedyny minus to jest trochę ciężka. Odpowiedz Link Zgłoś