Dodaj do ulubionych

espiro metro

13.04.10, 14:41
Czy ktos widzial ta nowa parasolke baby design? Bylam uprzedzona do
tej firmy, ale obejrzalam wozek w sklepie i musze przyznac, ze mi
sie spodobal. Czy ktos juz go widzial? Co o nim myslicie?
Obserwuj wątek
    • suprynka Re: espiro metro 16.04.10, 10:24
      Ja też się dołączam do pytanie, czy ktoś posiada ten wózeczek? Ja
      widziałam go wczoraj i bardzo mi się spodobał.
      • bojka_6 Re: espiro metro 08.05.10, 14:15
        Mam ten wózek od miesiąca i jestem bardzo z niego zadowolona. Leciutki, bardzo
        zwrotny, regulowane oparcie rozkłada się całkowicie na płasko więc jest bardzo
        wygodne do spania. Gdybym miała kupować jeszcze raz wybrałbym również ten wózek.
        • domluk24 Re: espiro metro 08.05.10, 16:52
          napisz coś więcej o nim, jak się podbija z dzieckiem w środku (ile dziecko waży)
          czy oparcie nie jest za niskie. Nie przeszkadza Ci taki mały daszek?
          • olutek09 Re: espiro metro 13.05.10, 23:14
            Kupiłam espiro metro parę tygodni temu i jest ok. Lekki, ma rączkę
            do noszenia po złożeniu. Łatwo się składa i rozkłada, udaje mi się
            to nawet z córeczką na ręku, chociaż czasami mam problemy z
            odpięciem blokady, ale tylko jesli muszę to zrobić jedną ręką.Ma
            regulowaną wysokość rączek. W komplecie jest osłonka na nóżki, ktorą
            można zaczepić na dwóch wysokościach i folię, taką na lekki deszczyk
            albo na wiatr. Materiał łatwy do czyszczenia - ja po zakupie zdjęłam
            i uprałam recznie tapicerkę, osłonkę na nóżki i na barierkę bo
            miały taki fabryczny zapach i nadal wszystko wygląda bardzo ładnie:)
            Podnóżek regulowany. Zastanawiam sie tylko czy nie za krótki, moja
            córcia ma 9 miesięcy i już wystająjej stópki jak leży, ale wszystko
            w granicach normy;) oparcie rozkładane na płasko. Jak sie rozłozy to
            nie ma za bardzo dostepu do koszyka, tylko z boku małe rzeczy mozna
            wyjąć ale można tez podnosic oparcie nie ściągając paska, wiec jesli
            dzidzia mocno spi to sie nie obudzi i mozna korzystac z
            koszyka.Łatwo sie manewruje, łatwo podbija, chociaz wiadomo, to są
            małe kółka i na poczatku przezylam szok bo do tej poru jezdzilam
            rewelacyjnym wózkiem bartatina alu plus firmy jedo, duze pompowane
            koła, zawieszenie na pasach, ten wóżek płynie, nie jedzie, no a tu
            troszke trzęsło ale sie przywzyczaiłam, córeczka zadowolona:)
            Zastanawiam sie tylko czy mojej dzidzi jest wygodnie lezec w tym
            wozeczku, bo jak dotykam oparcie to czuje stelaz, rurki, plastik
            etc, ale ona spi , wiec pewnie nie przeszkadza.Wozek jest na tyle
            szeroki ,ze jak byly chlodniejsze dni, to na siedzisku rozkładalam
            spiworek a dokladnie tyl spiworka i miala mieciutko i cieplutko, a
            pasy są takie,ze pasują do uniwersalnych spiworkow, barierka bardzo
            łatwo sie wyjmuje. Z tylu budki fajne kieszonki dwie, mniejsza i
            wieksza. W budce okienko, wiec widac maleństwo. Troszke za mala wg
            mnie budka, nie chroni przed sloncem. Ostatnio przez przypadek na
            budce mialam oslonke na nogi i jak odpowiednio ją rozłozylam , to
            tworzyla z przodu cos a la daszek i troszke dawala cienia;).Jak
            wybieralam wozek to wahalam sie pomiedzy metro a peg perego si. ten
            drugi jest przesliczny i wygodny ale minusem bylo to,ze koszyk wisi
            prawie nad ziemia (mam to w jedo i jest uciazliwe) i to,ze jest
            bardzo wąski.I jeszcze jedno o espiro. dzisiaj bylam na dluzszym
            spacerze i bylam obladowana a dokladnie wozek zaladowany na maksa
            dziecko, koszyk pelny i zawieszona torba i tez fajnie sie prowadzil
            i nie przewracal. Bardzo polecam:)Acha, wózek jest dbry tez dla
            niewysokich osób, wlasnie dlatego na niego zwrocla, uwage bo
            wiekszosc ma za wysoko raczki i niewygodnie sie prowadzi a ten jest
            okej;)
            • ancia19 Re: espiro metro 14.05.10, 00:31
              właśnie też waham się pomiędzy Espiro Metro, a Peg Perego Si. Powiedz, jak
              oceniasz w tych 2 wózkach amortyzację? Jest różnica? Metro obmacałam, Si
              nigdzie nie ma...
              Siedzisko w Si jest zdecydowanie mniejsze??

dzięki za szczegółowy opis!!
              • olutek09 Re: espiro metro 17.05.10, 08:18
                Jaka jest różnica w amortyzacji, nie wiem. Jezdzilam jednym i drugim
                przed sklepem ale tak jak juz napisalam, jak wyszlam na pierwszy
                spacer to przezylam mały szok, ale teraz juz jest ok, kwestia
                przyzwyczajenia, a w porownaniu z pompowanymi kolami na pasach kazdy
                wozke wypadnie gorzej. Peg perego si ma cztery pojedyncze kola a
                metro ma z przodu pojedyncze a z tylu podwojne, co chyba ulatwia
                jazde na troszke bardziej trudnym terenie.
                siedzisko w si ma ksztalt podobny do fotelika samochodowego, takie
                jakby ochraniacze na glowke, przez co jest wezsze. si na pewno
                fajniej sie sklada i moze zlozone stac pionowo. Gdyby nie to
                siedzisko pewnie wybralabym si ale metro jest super i jestem
                zadodolona. Dlatego wybieralam miedzy tymi dwoma bo jestem niska i
                wysokosc raczek mi pasuje. Jest wiele innych super spacerowek, ale
                za wysokie sa dla mnie. Si ogladalam w sklepie na ulicy solidarnosci
                w warszawie, metro tez tam kupilam.
                • pomilak1 Re: espiro metro 19.05.10, 06:47
                  Mam pytanie do użytkowniczek
                  Jak się ten wózek podbija z cięższym dzieckiem (ok 12 kg)
                  synek ma prawie 22miesiące i najbardziej w wózku zależy mi na lekkim podbijaniu i łatwym prowadzeniu. Synek bardzo dużo chodzi na nóżkach ale jakąś przewozówkę musi mieć :)obecnie mamy chicco skip, super wózek ale jak przystało na wózkową maniaczkę już trzeba wózek zmienić :P
                  • olutek09 Re: espiro metro 20.05.10, 22:51
                    Podbija sie dobrze, czasami tylko "ryję" przednimi kółkami na
                    krawężnikach, bo zapominam, ze są małe:)Ostatnio wciągałam wózek po
                    kręconych schodach z dzidzią śpiącą i udało się, tak samo łatwo się
                    zjeżdża po schodach. Jeżdże z zawieszoną torbą, wypakowanym
                    koszykiem i 9 kilowądzidzią i jest ok:)Jedyne co może byc za małe
                    dla dwulatka to to ,ze podnozek jest krotki, tzn, jak dzidzia spi i
                    ma podnozek rozlozony to wystają jej stópki (siedzisko ma 22 cm
                    glebokosci a podnozek ok 12 cm. A, jedno mnie troszkę denerwuje,
                    oparcie nie sklada sie do pionu, jest dosc pochylone i dzidzi
                    wkladam kocyk pod plecki jak chce posiedziec prosto a boląją juz
                    raczki:)Ale jak bardzo chce sie pochylic do przodu to przypieta
                    pasami leci z oparciem na barierke;)
            • akrobacja Re: espiro metro 04.07.10, 14:24
              Jestem szczęśliwa posiadaczką ww. wózka, zgadzam się w zupełności z opisem
              Olutke09, też zdarzało mi się kilkakrotnie wyjmować wózek z bagażnika i
              rozkładać jedna ręką, to wygodna rzecz. Dużą zaletą dla mnie jest łatwa
              regulacja kątu pochyłości oparcia i łatwe ściąganie pokrowca z pałąka do prania,
              bo wiadomo jak maluszek obchodzi się z ta częścią wózka! Z małym daszkiem
              poradziliśmy sobie kupując parasolkę przeciwsłoneczną, której nie trzeba
              zdejmować do składania wózka, zwykła, najtańsza daje radę... Wystające z wózka
              nóżki w niczym mojej córeczce nie przeszkadzają narazie... po złożeniu mieści
              sie bez problemu w bagażniku clio, wchodzi luźno, bez kombinowania. Kupując
              jeszcze raz wózek-parasolkę kupiłabym tę samą, jest wygodna i wszystko w niej
              ładnie chodzi, nic się nie zacina, bardzo przemyślana jest!
              • neoelka Re: espiro metro 09.07.10, 08:48
                ja też jestem zadowolona z zakupu espiro metro. mam ten wózek od
                kilku tygodni. ale zanim go kupiłam bardzo długo zastanawiałam się
                nad odpowiednim modelem i mój wybór padł w końcu na firmę espiro. to
                dobry, fajny wózek za niezbyt wygórowaną cenę. bardzo łatwo się go
                składa i rozkłada, po złożeniu zajmuje niewiele miejsca (u mnie
                mieści się spokojnie w bagażniku fiata punto), jest lekki, oparcie
                rozkładane jest prawie do pozycji leżącej, pokrowiec na pałąku jest
                zapinany na suwak dzięki czemu można go zdejmować do prania, wózek
                składa się razem z pałąkiem, espiro metro ma średniej wielkości
                koła, które z przodu są obrotowe z możliwością blokady, łatwo i
                lekko się go prowadzi (można to robić nawet jedną ręką), dobrze się
                podbija, rączki mają trochę regulowaną wysokość,co ważne - przy
                całkowicie rozłożonym oparciu nie obijam nogami o wózek. wózek ten
                ma dobrą stabilną i solidną konstrukcję. z tyłu budki są dwie
                kieszonki na drobiazki (w tym jedna zapinana na suwak). rzeczywiście
                budka jest mała i muszę dokupić parasolkę. minusem może być też to,
                że przy całkowiecie rozłożonym oparciu prawie nie ma dostępu do
                kosza na zakupy (ale chyba jest tak w każdej spacerówce). na
                szczęście kosz jest umieszczony na tyle wysoko, że jeśli jest
                obciążony to nie szoruje po ziemi. wózek ten jest bardzo zwrotny i
                wygodny zarówno dla mnie jak i synka.
                • anaq Re: espiro metro 14.07.10, 01:28
                  dziewczyny, a jak te przednie kółeczka radzą sobie na chodnikach z
                  krzywymi płytami, trawniku, nierównym terenie? Czy bardzo różni się
                  taka jazda od podwójnych kólek?
                  też się napaliłam na espiro metro, tylko te kółeczka mnie
                  zastanawiają ;)
                  • neoelka Re: espiro metro 20.07.10, 09:05
                    na początku też się bałam o te kółka. wypróbowałam go już chyba na
                    każdym terenie. w mieście na nierównych chodnikach, leśnych
                    ścieżkach, trawniku - radzi sobie świetnie. tylko nie da sie nim
                    jeździć po piachu. wydaje mi się, że dzęi, że wózek ten ma
                    pojedyńczym przednim kółkom łatwiej jest nim manewrować jedną ręką -
                    dzięki temu w trakcie gdy go prowadzę mogę trzymać zakupy w ręku
                    albo zjeść loda (akurat w te upały to się przydaje :) wózeczek jest
                    bardzo zwrotny. polecam.
                    • neoelka Re: espiro metro 20.07.10, 09:20
                      na początku też się bałam o te kółka. wypróbowałam go już chyba na
                      każdym terenie. w mieście na nierównych chodnikach, leśnych
                      ścieżkach, trawniku - radzi sobie świetnie. tylko nie da sie nim
                      jeździć po piachu. wydaje mi się, że dzięki pojedyńczym przednim
                      kółkom łatwiej jest nim manewrować jedną ręką -
                      dzięki temu w trakcie gdy go prowadzę mogę trzymać zakupy w ręku
                      albo zjeść loda (akurat w te upały to się przydaje :) wózeczek jest
                      bardzo zwrotny. polecam. jeśli jesteś z Warszawy to możesz go
                      obejrzeć w sklepie na Solidarności.
                      • anaq Re: espiro metro 20.07.10, 14:57
                        Kochana, ja już go sobie obejrzałam (właśnie na al.solidarności)i
                        się napaliłam się na niego jak nie wiem co. I teraz tylko czekam na
                        dostawę, bo w żadnym sklepie nie ma tych wózków (producent ma urlop,
                        dostawa wszędzie przewidywana na koniec lipca, więc już poczekam).
                        Jest tylko na al.solidarności ale niebieski, a ja chcę szary. Po
                        drugie na al.sol. pani ma ten wózek za 450 (chyba zdaje sobie
                        sprawę, że jest jedyna w mieście z tymi wózkami ;P) a w innych
                        sklepach ten wózek mozna kupić za 419 lub nawet taniej. No to czekam.
                        Dzięki wielkie za opinię, bardzo mnie podbudowałaś :)
                        • neoelka Re: espiro metro 20.07.10, 18:05
                          no właśnie ja mam niebieski. kupiłam go na Solidarności - to była ostatnia sztuka więc wzięłam, bo był mi bardzo szybko potrzebny i nie mogłam czekać na dostawę. z miesiąc temu były jeszcze na Allegro wszytskie kolory po 429 zł + dowóz. do mojego wózka dokupiłam pomarańczową parasolkę, żeby ten niebiski nie raził tak w oczy. no teraz kolorowo jest. szary też fajny kolar - na pewno mniej brudzący i) łagodniejszy dla oka : życzę miłych spacerów z nowym wózkiem :)
                          • anaq Re: espiro metro 20.07.10, 23:35
                            Ja byłam na solidarności tydzień temu i jeszcze miała niebieskie. Ja
                            chcę grafitowy, bo akurat podobają mi się teraz wózki grafitowe, a
                            ten ma jeszcze czerwone akcenty i tworzy ładny zestaw kolorystyczny.
                            No i mam synka, całkiem dużego ;) Jakby był młodszy wzięłabym ten
                            niebieski, ma u mnie drugie miejsce ;)
                            Dzięki i już nie mogę się doczekać. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka