dafniss2 13.04.10, 14:41 Czy ktos widzial ta nowa parasolke baby design? Bylam uprzedzona do tej firmy, ale obejrzalam wozek w sklepie i musze przyznac, ze mi sie spodobal. Czy ktos juz go widzial? Co o nim myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suprynka Re: espiro metro 16.04.10, 10:24 Ja też się dołączam do pytanie, czy ktoś posiada ten wózeczek? Ja widziałam go wczoraj i bardzo mi się spodobał. Odpowiedz Link Zgłoś
bojka_6 Re: espiro metro 08.05.10, 14:15 Mam ten wózek od miesiąca i jestem bardzo z niego zadowolona. Leciutki, bardzo zwrotny, regulowane oparcie rozkłada się całkowicie na płasko więc jest bardzo wygodne do spania. Gdybym miała kupować jeszcze raz wybrałbym również ten wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
domluk24 Re: espiro metro 08.05.10, 16:52 napisz coś więcej o nim, jak się podbija z dzieckiem w środku (ile dziecko waży) czy oparcie nie jest za niskie. Nie przeszkadza Ci taki mały daszek? Odpowiedz Link Zgłoś
olutek09 Re: espiro metro 13.05.10, 23:14 Kupiłam espiro metro parę tygodni temu i jest ok. Lekki, ma rączkę do noszenia po złożeniu. Łatwo się składa i rozkłada, udaje mi się to nawet z córeczką na ręku, chociaż czasami mam problemy z odpięciem blokady, ale tylko jesli muszę to zrobić jedną ręką.Ma regulowaną wysokość rączek. W komplecie jest osłonka na nóżki, ktorą można zaczepić na dwóch wysokościach i folię, taką na lekki deszczyk albo na wiatr. Materiał łatwy do czyszczenia - ja po zakupie zdjęłam i uprałam recznie tapicerkę, osłonkę na nóżki i na barierkę bo miały taki fabryczny zapach i nadal wszystko wygląda bardzo ładnie:) Podnóżek regulowany. Zastanawiam sie tylko czy nie za krótki, moja córcia ma 9 miesięcy i już wystająjej stópki jak leży, ale wszystko w granicach normy;) oparcie rozkładane na płasko. Jak sie rozłozy to nie ma za bardzo dostepu do koszyka, tylko z boku małe rzeczy mozna wyjąć ale można tez podnosic oparcie nie ściągając paska, wiec jesli dzidzia mocno spi to sie nie obudzi i mozna korzystac z koszyka.Łatwo sie manewruje, łatwo podbija, chociaz wiadomo, to są małe kółka i na poczatku przezylam szok bo do tej poru jezdzilam rewelacyjnym wózkiem bartatina alu plus firmy jedo, duze pompowane koła, zawieszenie na pasach, ten wóżek płynie, nie jedzie, no a tu troszke trzęsło ale sie przywzyczaiłam, córeczka zadowolona:) Zastanawiam sie tylko czy mojej dzidzi jest wygodnie lezec w tym wozeczku, bo jak dotykam oparcie to czuje stelaz, rurki, plastik etc, ale ona spi , wiec pewnie nie przeszkadza.Wozek jest na tyle szeroki ,ze jak byly chlodniejsze dni, to na siedzisku rozkładalam spiworek a dokladnie tyl spiworka i miala mieciutko i cieplutko, a pasy są takie,ze pasują do uniwersalnych spiworkow, barierka bardzo łatwo sie wyjmuje. Z tylu budki fajne kieszonki dwie, mniejsza i wieksza. W budce okienko, wiec widac maleństwo. Troszke za mala wg mnie budka, nie chroni przed sloncem. Ostatnio przez przypadek na budce mialam oslonke na nogi i jak odpowiednio ją rozłozylam , to tworzyla z przodu cos a la daszek i troszke dawala cienia;).Jak wybieralam wozek to wahalam sie pomiedzy metro a peg perego si. ten drugi jest przesliczny i wygodny ale minusem bylo to,ze koszyk wisi prawie nad ziemia (mam to w jedo i jest uciazliwe) i to,ze jest bardzo wąski.I jeszcze jedno o espiro. dzisiaj bylam na dluzszym spacerze i bylam obladowana a dokladnie wozek zaladowany na maksa dziecko, koszyk pelny i zawieszona torba i tez fajnie sie prowadzil i nie przewracal. Bardzo polecam:)Acha, wózek jest dbry tez dla niewysokich osób, wlasnie dlatego na niego zwrocla, uwage bo wiekszosc ma za wysoko raczki i niewygodnie sie prowadzi a ten jest okej;) Odpowiedz Link Zgłoś
ancia19 Re: espiro metro 14.05.10, 00:31 właśnie też waham się pomiędzy Espiro Metro, a Peg Perego Si. Powiedz, jak oceniasz w tych 2 wózkach amortyzację? Jest różnica? Metro obmacałam, Si nigdzie nie ma... Siedzisko w Si jest zdecydowanie mniejsze?? dzięki za szczegółowy opis!! Odpowiedz Link Zgłoś
olutek09 Re: espiro metro 17.05.10, 08:18 Jaka jest różnica w amortyzacji, nie wiem. Jezdzilam jednym i drugim przed sklepem ale tak jak juz napisalam, jak wyszlam na pierwszy spacer to przezylam mały szok, ale teraz juz jest ok, kwestia przyzwyczajenia, a w porownaniu z pompowanymi kolami na pasach kazdy wozke wypadnie gorzej. Peg perego si ma cztery pojedyncze kola a metro ma z przodu pojedyncze a z tylu podwojne, co chyba ulatwia jazde na troszke bardziej trudnym terenie. siedzisko w si ma ksztalt podobny do fotelika samochodowego, takie jakby ochraniacze na glowke, przez co jest wezsze. si na pewno fajniej sie sklada i moze zlozone stac pionowo. Gdyby nie to siedzisko pewnie wybralabym si ale metro jest super i jestem zadodolona. Dlatego wybieralam miedzy tymi dwoma bo jestem niska i wysokosc raczek mi pasuje. Jest wiele innych super spacerowek, ale za wysokie sa dla mnie. Si ogladalam w sklepie na ulicy solidarnosci w warszawie, metro tez tam kupilam. Odpowiedz Link Zgłoś
pomilak1 Re: espiro metro 19.05.10, 06:47 Mam pytanie do użytkowniczek Jak się ten wózek podbija z cięższym dzieckiem (ok 12 kg) synek ma prawie 22miesiące i najbardziej w wózku zależy mi na lekkim podbijaniu i łatwym prowadzeniu. Synek bardzo dużo chodzi na nóżkach ale jakąś przewozówkę musi mieć :)obecnie mamy chicco skip, super wózek ale jak przystało na wózkową maniaczkę już trzeba wózek zmienić :P Odpowiedz Link Zgłoś
olutek09 Re: espiro metro 20.05.10, 22:51 Podbija sie dobrze, czasami tylko "ryję" przednimi kółkami na krawężnikach, bo zapominam, ze są małe:)Ostatnio wciągałam wózek po kręconych schodach z dzidzią śpiącą i udało się, tak samo łatwo się zjeżdża po schodach. Jeżdże z zawieszoną torbą, wypakowanym koszykiem i 9 kilowądzidzią i jest ok:)Jedyne co może byc za małe dla dwulatka to to ,ze podnozek jest krotki, tzn, jak dzidzia spi i ma podnozek rozlozony to wystają jej stópki (siedzisko ma 22 cm glebokosci a podnozek ok 12 cm. A, jedno mnie troszkę denerwuje, oparcie nie sklada sie do pionu, jest dosc pochylone i dzidzi wkladam kocyk pod plecki jak chce posiedziec prosto a boląją juz raczki:)Ale jak bardzo chce sie pochylic do przodu to przypieta pasami leci z oparciem na barierke;) Odpowiedz Link Zgłoś
akrobacja Re: espiro metro 04.07.10, 14:24 Jestem szczęśliwa posiadaczką ww. wózka, zgadzam się w zupełności z opisem Olutke09, też zdarzało mi się kilkakrotnie wyjmować wózek z bagażnika i rozkładać jedna ręką, to wygodna rzecz. Dużą zaletą dla mnie jest łatwa regulacja kątu pochyłości oparcia i łatwe ściąganie pokrowca z pałąka do prania, bo wiadomo jak maluszek obchodzi się z ta częścią wózka! Z małym daszkiem poradziliśmy sobie kupując parasolkę przeciwsłoneczną, której nie trzeba zdejmować do składania wózka, zwykła, najtańsza daje radę... Wystające z wózka nóżki w niczym mojej córeczce nie przeszkadzają narazie... po złożeniu mieści sie bez problemu w bagażniku clio, wchodzi luźno, bez kombinowania. Kupując jeszcze raz wózek-parasolkę kupiłabym tę samą, jest wygodna i wszystko w niej ładnie chodzi, nic się nie zacina, bardzo przemyślana jest! Odpowiedz Link Zgłoś
neoelka Re: espiro metro 09.07.10, 08:48 ja też jestem zadowolona z zakupu espiro metro. mam ten wózek od kilku tygodni. ale zanim go kupiłam bardzo długo zastanawiałam się nad odpowiednim modelem i mój wybór padł w końcu na firmę espiro. to dobry, fajny wózek za niezbyt wygórowaną cenę. bardzo łatwo się go składa i rozkłada, po złożeniu zajmuje niewiele miejsca (u mnie mieści się spokojnie w bagażniku fiata punto), jest lekki, oparcie rozkładane jest prawie do pozycji leżącej, pokrowiec na pałąku jest zapinany na suwak dzięki czemu można go zdejmować do prania, wózek składa się razem z pałąkiem, espiro metro ma średniej wielkości koła, które z przodu są obrotowe z możliwością blokady, łatwo i lekko się go prowadzi (można to robić nawet jedną ręką), dobrze się podbija, rączki mają trochę regulowaną wysokość,co ważne - przy całkowicie rozłożonym oparciu nie obijam nogami o wózek. wózek ten ma dobrą stabilną i solidną konstrukcję. z tyłu budki są dwie kieszonki na drobiazki (w tym jedna zapinana na suwak). rzeczywiście budka jest mała i muszę dokupić parasolkę. minusem może być też to, że przy całkowiecie rozłożonym oparciu prawie nie ma dostępu do kosza na zakupy (ale chyba jest tak w każdej spacerówce). na szczęście kosz jest umieszczony na tyle wysoko, że jeśli jest obciążony to nie szoruje po ziemi. wózek ten jest bardzo zwrotny i wygodny zarówno dla mnie jak i synka. Odpowiedz Link Zgłoś
anaq Re: espiro metro 14.07.10, 01:28 dziewczyny, a jak te przednie kółeczka radzą sobie na chodnikach z krzywymi płytami, trawniku, nierównym terenie? Czy bardzo różni się taka jazda od podwójnych kólek? też się napaliłam na espiro metro, tylko te kółeczka mnie zastanawiają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
neoelka Re: espiro metro 20.07.10, 09:05 na początku też się bałam o te kółka. wypróbowałam go już chyba na każdym terenie. w mieście na nierównych chodnikach, leśnych ścieżkach, trawniku - radzi sobie świetnie. tylko nie da sie nim jeździć po piachu. wydaje mi się, że dzęi, że wózek ten ma pojedyńczym przednim kółkom łatwiej jest nim manewrować jedną ręką - dzięki temu w trakcie gdy go prowadzę mogę trzymać zakupy w ręku albo zjeść loda (akurat w te upały to się przydaje :) wózeczek jest bardzo zwrotny. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
neoelka Re: espiro metro 20.07.10, 09:20 na początku też się bałam o te kółka. wypróbowałam go już chyba na każdym terenie. w mieście na nierównych chodnikach, leśnych ścieżkach, trawniku - radzi sobie świetnie. tylko nie da sie nim jeździć po piachu. wydaje mi się, że dzięki pojedyńczym przednim kółkom łatwiej jest nim manewrować jedną ręką - dzięki temu w trakcie gdy go prowadzę mogę trzymać zakupy w ręku albo zjeść loda (akurat w te upały to się przydaje :) wózeczek jest bardzo zwrotny. polecam. jeśli jesteś z Warszawy to możesz go obejrzeć w sklepie na Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
anaq Re: espiro metro 20.07.10, 14:57 Kochana, ja już go sobie obejrzałam (właśnie na al.solidarności)i się napaliłam się na niego jak nie wiem co. I teraz tylko czekam na dostawę, bo w żadnym sklepie nie ma tych wózków (producent ma urlop, dostawa wszędzie przewidywana na koniec lipca, więc już poczekam). Jest tylko na al.solidarności ale niebieski, a ja chcę szary. Po drugie na al.sol. pani ma ten wózek za 450 (chyba zdaje sobie sprawę, że jest jedyna w mieście z tymi wózkami ;P) a w innych sklepach ten wózek mozna kupić za 419 lub nawet taniej. No to czekam. Dzięki wielkie za opinię, bardzo mnie podbudowałaś :) Odpowiedz Link Zgłoś
neoelka Re: espiro metro 20.07.10, 18:05 no właśnie ja mam niebieski. kupiłam go na Solidarności - to była ostatnia sztuka więc wzięłam, bo był mi bardzo szybko potrzebny i nie mogłam czekać na dostawę. z miesiąc temu były jeszcze na Allegro wszytskie kolory po 429 zł + dowóz. do mojego wózka dokupiłam pomarańczową parasolkę, żeby ten niebiski nie raził tak w oczy. no teraz kolorowo jest. szary też fajny kolar - na pewno mniej brudzący i) łagodniejszy dla oka : życzę miłych spacerów z nowym wózkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
anaq Re: espiro metro 20.07.10, 23:35 Ja byłam na solidarności tydzień temu i jeszcze miała niebieskie. Ja chcę grafitowy, bo akurat podobają mi się teraz wózki grafitowe, a ten ma jeszcze czerwone akcenty i tworzy ładny zestaw kolorystyczny. No i mam synka, całkiem dużego ;) Jakby był młodszy wzięłabym ten niebieski, ma u mnie drugie miejsce ;) Dzięki i już nie mogę się doczekać. :) Odpowiedz Link Zgłoś