Dodaj do ulubionych

Peg Perego Si - raz jeszcze :-)

06.10.10, 08:14
Witam!
Decyzja zapadła - kupuję Si i sprzedaję Cybexa Callisto (szkoda mi go bo ma dopiero miesiąc i jest naprawdę super, ale jestem za niska do tego wózia :-().
Może użytkowniczki mogły by mi jeszcze podać jaka jest rzeczywista powierzchnia do spania?
Moja córcia ma 21miesięcy, ale należy raczej do drobnych dzieci (80cm wzrostu i 9kg), więc myślicie że będzie ok?
Proszę doradźcie mi jeszcze w kwiestii koloru - baardzo podoba mi sie z kolekcji 2011 Fantasy Beige, ale nie jest dostępny narazie :-((( Zastanawiam się więc nad Noir (czarny), ale boję się, że będzie zbyt ponury :/ Chociaż miałam już Concorda Neo w kolorze Bamboo - też był czarny, ale miał jednak dodatek beżu. Zielony odpada ... A do czerwonego to w sumie nie jestem przekonana :/
Proszę pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • agness131f Re: Peg Perego Si - raz jeszcze :-) 08.10.10, 17:30
      wysokosć oparcia to ok.49cm
      szerokosc siedziska to ok.30cm
      głębokość siedziska to ok.22 cm
      głębokośc siedziska z rozłożonym podnóżkiem to ok.40cm

Moja mała ma podobne gabaryty do twojej córeczki i mam wrażenie, że jest obszerne dla niej to siedzisko..naprawdę sporo miejsca jest, przy czym naprawdę zgrabny wózek, sprytny i świetnie się sprawuje.Polecam
      • marcia19 Re: Peg Perego Si - raz jeszcze :-) 09.10.10, 08:10
        Dziękuję Ci serdecznie za odpowiedź, bo już myślałam, że nikt się nie odezwie :-)
        Niestety narazie się załamałam,bo nigdzie nie ma tych wózków dostępnych :-(
        A jak są to tylko w kolorze Java i Tropical :-(((
        Javy nie widziałam na żywo, a pomarańczowego napewno nie chcę.
        Pozostało mi czekać na nową dostawę, tylko też w sumie nie wiadomo kiedy ona będzie - w sklepach internetowych twierdzą, że po 15-stym października, natomiast importer powiedział, że dopiero do końca listopada...
        Ciekawa również jestem jaka będzie cena Si z kolekcji 2011 :-D
        • milenka_net Re: Peg Perego Si - raz jeszcze :-) 09.10.10, 12:45
          Witam
          Własnie przed chwilą zakupiłam ten wózek , kolor Java, marzył mi sie black step no ale rzeczywiście nie ma juz tych kolorów :( a ja nie mogę czekać kilka tygodni
          Wózek ma przyjść we wtorek , zobaczymy.
          W sklepie internetowym bodajże tosia, czy cos takiego widziałam że jeszcze dostępny jest kiwi - zielony.
          • marcia19 Re: Peg Perego Si - raz jeszcze :-) 09.10.10, 19:31
            milenka_net napisała:

> Witam
            > Własnie przed chwilą zakupiłam ten wózek , kolor Java, marzył mi sie black step
            > no ale rzeczywiście nie ma juz tych kolorów :( a ja nie mogę czekać kilka tygo
            > dni
            > Wózek ma przyjść we wtorek , zobaczymy.
            > W sklepie internetowym bodajże tosia, czy cos takiego widziałam że jeszcze dost
            > ępny jest kiwi - zielony.
            >

Nie wiem jak ten Java będzie wyglądał w rzeczywistości - jak dostaniesz wózio to podeślij na forum foteczki :-) Będę wdzięczna!!!
    • saras-wati Re: Peg Perego Si - raz jeszcze :-) 09.10.10, 14:45
      Pozwolę sobie podłączyć się pod ten wątek;) Jakie wady ma ten wózek? Najbardziej chodzi mi o to, co w nim się może popsuć i w jakim czasie?

Czy on ma jakąś amortyzację? Po dziurach sobie radzi? Czy te pojedyncze kółka nie radzą sobie?
      • milenka_net Re: Peg Perego Si - raz jeszcze :-) 09.10.10, 15:48
        A witam szanowną Styczniówkę:)
        No ja o wadach nic nie mogę jeszcze powiedzieć. Poza tym ja jestem nieobiektywna ponieważ jestem fanką tej firmy i jeszcze niedawno byłam szczęśliwą posiadczką Peg Perego Skate który doskonale się sprawdził. Z przodu miał identyczne kółka jak Si, były super i dlatego kupiłam Si :)
        • saras-wati Re: milenka_net 09.10.10, 16:00
          ;)

i to będzie Twój jedyny wózek? Daj znać, jak się sprawuje, jak jeździ po dziurawych chodnikach?

Pytam o wady, bo chyba mamaly pisała, że jej się popsuł, a pewnie był krótko użytkowany i to zamiennie z innymi wózkami?
          • mamaly Saras-wati 09.10.10, 21:25
            No mi się popsuł Si, ale ja miałam prawdopodobnie wadliwy egzemplarz już od początku :). U mnie padły hamulce, ale te hamulce od poczatku ciężko chodziły. Pomyślałam sobie, że się wyrobią, ale się nie wyrobiły, tylko im się pogorszyło. Dopóki działało to mi to nawet nie przeszkaszało, ino musiałam mocniej wdepnąć. No ale w końcu przestały działać.
            Ja się tym nie przejmowałam, bo jak kupujesz nowy wózek to masz gwarancję, a serwis Pega jest bardzo dobry , więc naprawdę nie ma się czym stresować. Mi coprawda sklep oddał kasę zamiast naprawiać czy wymienić na nowy, ale mi to wszystko jedno bo kupię sobie coś nowego :D (właściwie już kupiłam)
            Miałam tego Pega 9 m-cy i wysyłałam go z wielkim żalem, był to mój najlżej jeźdżący wózek. Amortyzację ma, ale jak się sprawuje na dużych dziurach to nie wiem, bo u mnie takich nie ma. Si się świetnie prowadzi, jest zwrotny, ma spore siedzisko i budkę. Ja miałam rocznik 2009 i tam był mniej usztywniony kosz, ale mój się i tak nie przetarł. Ogólnie bardzo polecam, bo ja byłam z tego wózka bardzo zadowolona. No ale dziecko mi wyrasta z wózków, więc muszę skorzystać póki mogę, dlatego nie kupuję tego samego, ale gdyby nie ta mania, to nie wykluczam, że kupiłabym znowu Si.

Aha, ktoś kiedyś pisał, że w Si się mogą tylne koła rozjeżdżać, więc przez te 9 m-cy absolutnie nic się nie rozjechało, a zjeżdżałam tym wózkiem po schodach, więc obciążenie na tylne koła było większe, niż przy samym prowadzeniu.
            Pozdrawiam :)
            • saras-wati Re: Saras-wati 09.10.10, 21:27
              Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź:)

Pozdrawiam,
              • mamaly Re: Saras-wati 09.10.10, 22:52
                Tak mi jeszcze przyszło do głowy, że Peg Perego lite lub x-lite mógłby Ci też pasować. To jest starszy model, ale jest lżejszy niż Si i ma wyżej kosz na zakupy i ten kosz jest sztywniejszy, poza tym funkcjonalnie to jest to samo. Ja wymieniłam na Si bo akurat znalazłam Si w okazyjnej cenie, a poza tym Si ma regulację wysokości rączek, a lite nie. Ja ogólnie wolę rączki wysoko, te w X-lite (takiego miałam) były na dobrej wysokości jak miałam płaskie buty, na obcasach było mi już trochę nisko (mam 165 cm). Ogólnie x-lite'a też lubiłam bardzo i gdyby mi się trafiła fajna używka w fajnej cenie to kupiłabym go jeszcze raz.

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2143249,2,26,Peg-Perego-Pliko-xlite.html
                A.
                • saras-wati Re: Saras-wati 10.10.10, 09:23
                  no też ładny:) Używanego chyba nie chcę, chyba że od którejś maniaczki z tego forum, bo będę wiedziała, że to zadbany wóz:) Mówisz, że są trochę amortyzowane? Do czego można porównać tą amortyzację? Lepsza niż w xt?
                  • mamaly Re: Saras-wati 10.10.10, 09:33
                    Czekam jeszcze na XT, więc nie umiem porównać amortyzacji :(
        • pomilak1 Mamaly 10.10.10, 08:19
          Ja jeszcze jedno pytanie dorzucę:) A jak podbija się ten (PP Si) wózek z 2 latkiem ?? dodam że podbijanie Arii było dla mnie ciężkie i dlatego ją sprzedałam :P
          • mamaly Re: Mamaly 10.10.10, 09:33
            Nie wiem jak podbija się Aria. Dla mnie w Si było ok, ale tylko na najwyższym ustawieniu rączek, takie ustawienie też było dla mnie najwygodniejsze. Na najniższym ustawieniu podbija się fatalnie. Na wózku miałam też zawsze powieszoną torbę, co pomaga w podbijaniu, ale ta moja torba to nie jest teraz jakaś obciążona - picie dla młodej,portfel, ewentualnie coś do przegryzienia, mała paczka mokrych chusteczek.
            Mi się go dobrze podbijało, nie odczuwałam jakiejś różnicy w porównaniu do innych wózków, ale do tej pory nie miałam żadnego Maclarena, one się pewnie lżej podbijają.

A.
    • saras-wati marcia19 09.10.10, 21:31
      no to ja chyba też się zdecyduję;) Widzę, że jesteśmy w tej samej sytuacji - bo ja miesiąc temu kupiłam questa i też chcę go sprzedać.

Jednak z ostateczną decyzją się wstrzymam, bo jeszcze zastanawiam się nad nomadem i speedi;)
      • marcia19 Re: marcia19 10.10.10, 08:12
        :)
        Ja bym zosatała przy tym Callisto jednak ta rączka jest dla mnie za wysoko :-( Mąż twierdzi, że to już moje maniactwo :D
        Córcia jest zadowolona widzę, że jest jej wygodnie.
        Mała ma już 21 miesięcy, więc nie dużo mi pozostało nacieszyć się wózkami :-(
        Dziewczyny proszę doradźcie za ile wystawić Callisto z kolekcji 2010? Zapłaciłam 1000zł. Stan jest idealny - bardzo dbam o wózki ...
        Pozdrawiam
        • saras-wati Re: marcia19 10.10.10, 09:21
          no wg mnie trzeba opuścić ze 20%. Wystawiłam mojego maclarena za 750 - razem z dodatkami zapłaciłam za niego 1100. No i też ma miesiąc i też kolekcja 2010.
        • marriposa Re: marcia19 10.10.10, 10:17
          marcia19 napisała:

> :)
          > Ja bym zosatała przy tym Callisto jednak ta rączka jest dla mnie za wysoko :-(
          > Mąż twierdzi, że to już moje maniactwo :D
          > Córcia jest zadowolona widzę, że jest jej wygodnie.
          > Mała ma już 21 miesięcy, więc nie dużo mi pozostało nacieszyć się wózkami :-(
          > Dziewczyny proszę doradźcie za ile wystawić Callisto z kolekcji 2010? Zapłaciła
          > m 1000zł. Stan jest idealny - bardzo dbam o wózki ...
          > Pozdrawiam
          >

Tylko zobacz po ile są aktualnie nowe
          allegro.pl/cybex-callisto-luksusowa-spacerowka-2-kolory-i1257932106.html
          allegro.pl/wozek-cybex-callisto-nowy-wyprzedaz-i1247838264.html
          Z wysyłką masz je teraz za 650 zł
          • marcia19 Re: marcia19 10.10.10, 13:38
            > Tylko zobacz po ile są aktualnie nowe
            > rel="nofollow">allegro.pl/cybex-callisto-luksusowa-spacerowka-2-kolory-i1257932106.html
            > rel="nofollow">allegro.pl/wozek-cybex-callisto-nowy-wyprzedaz-i1247838264.html
            > Z wysyłką masz je teraz za 650 zł

Chyba troszkę niedoczytałaś - ja mam kolekcję 2010, a te za 650zł to wyprzedaż starej kolekcji 2009, która jest trochę gorsza (inny materiał i brak funkcji letniej, jasny stelaż).
            • marriposa Re: marcia19 10.10.10, 15:03
              Doczytałaś doczytałaś ;)
              Funkcja letniej budki była już w tych allegrowych modelach, nawet masz w opisie aukcji:
              "funkcja letnia (odpinane boki tapicerki)"

Pytałaś za ile wystawić to wrzuciłam tak OT. Uczciwie przyznam, że jakbym miała wybierać nowy ale ubiegłoroczny, czy lekko używany tegoroczny a oba byłyby w tej samej cenie to wziełabym nowy. Ale Allegro nieprzewidywalne i zaskakujące także nie ma się co sugerować jedną opinią.
              • saras-wati Re: marriposa 10.10.10, 15:18
                a co z moim questem? może i mi coś doradzicie?
    • milenka_net Re: Peg Perego Si - raz jeszcze :-) 10.10.10, 10:10
      Mamaly, dzięki wielkie za opis wrazeń z jazdy PP Si:)
      Juz nie moge sie doczekać wtorku kiedy to kurier wkroczy do domu z moim wózkiem;)
      Mam nadzieję , ze jeszcze będzie znośna pogoda na dworze i go porządnie przetestuję:)
      Peg Perego Skate sprzedałam wczoraj - zupełnie się tego nie spodziewałam i zostaliśmy z synem bez wózka:( dlatego na gwałt kupilismy wczoraj Si kolor Java, bo innych kolorów oprócz Tropical nie było...
      • matmak123 Re: Peg Perego Si - raz jeszcze :-) 19.10.10, 00:31
        powiedzcie proszę czy oparcie rozkłada się do pozycji leżącej??
        czy dziecko może w nim odpocząć gdy przyśnie??

• mamaly Re: Peg Perego Si - raz jeszcze :-) 19.10.10, 08:00
          Rozkłada się do leżącej, ale nie na płasko.

strollerqueenreviews.blogspot.com/2009/05/peg-perego-2009-si-review-2009.html
          tu znajdzesz fotki z rozłożonym oparciem

A.
    • wozki.dzieciece Peg Perego SI 2010 - dużo informacji 19.11.10, 10:10
      forum.gazeta.pl/forum/w,22462,105754888,105754888,Peg_Perego_SI_2010_ma_juz_ktos_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka