Dodaj do ulubionych

Peg Perego Switch Easy Drive ...

08.11.10, 19:57
Witam, może ktoś ma ten wózek ? chciałabym się spytać jak sprawuja się te kółka bo sa dość małe i w ogóle może ktoś widział ten wózek na żywo, dobrze się prezentuje? i czy wart jest swojej ceny? Bardzo proszę o opinie:)
Obserwuj wątek
    • mamaly Re: Peg Perego Switch Easy Drive ... 08.11.10, 22:24
      Ten wózek to nowość, jeszcze nie dostępny na rynku. Podobny ale nieco prostszy model Peg Perego Si jest dostępny na rynku od dwóch lat. Tymczasem mozesz poczytać opinie o nim.

A.
      • aleksandra8500 Re: Peg Perego Switch Easy Drive ... 09.11.10, 09:34
        tak właśnbie wiem że to nowość i nigdzie nie moge znaleść opini o nim , myslałam że może już ktoś go mam bo w sklepach internetowych jest już w sprzedaży.
        • mrukumaster Re: Peg Perego Switch Easy Drive ... 09.11.10, 10:30
          Nie jest w sprzedaży tylko sobie sklepy hurtowo całą kolekcję wbiło na stronkę. Np. Si 2011 będzie dopiero w okolicach lutego :) Ten model to z Si będzie miał wspólne tylko system kół ale też nie do końca. To jest takie pliko P3 ala inglesina ottuto czy powiedzmy Bebeconfort Streety.
          • aleksandra8500 Re: Peg Perego Switch Easy Drive ... 09.11.10, 11:31
            serio dopiero w lutym? jejku ja mam termin na styczeń ale wozek chciałabym mieć już wcześniej żeby sie potem już o to nie martwić. A myślicie drogie forumowiczki że ten peg perego byłby lepszy niż bebe confort loola? zastanawiam się jeszcze właśnie nad loolą, własciwie w gre juz tylko wchodzą te dwa wózki i nie moge się zdecydować. Nigdy nie mialam nic dla dziecka z tych obu firm i nie wiem jak z jakością, poprzednio miałam wózek graco i chicco enjoy jako spacerówkę parasolkę, chcialabym teraz kupic wózek troche lepszy bo lubie dużo spacerować i wózek musi mi długo służyć, bedzie wdzięczna za wszelkie rady, pozdrawiam :)
            • mamaly Re: Peg Perego Switch Easy Drive ... 09.11.10, 11:34
              A myślicie drogie forumowic
              > zki że ten peg perego byłby lepszy niż bebe confort loola?

No ja bym zdecydowanie kupiła Peg Perego, ale ja już napisałam poniżej problemem może być podbijanie. Jakość będzie ok.

A.
              • variuss Re: Peg Perego Switch Easy Drive ... 09.11.10, 11:45
                Ktoś musi być pierwszy :D
                i napisać pozostałym zainteresowanym, czy warto
                Ja mam wózek Pegperego i jestem zadowolona, moje kolezanki 3 tez maja, kazda inny i też zadowolone, wiec jak bym potrzebowała nowy, to bym brała w ciemno z tej firmy
          • mamaly Re: Peg Perego Switch Easy Drive ... 09.11.10, 11:31
            Konstrukcja stelaża jest podobna jak w Si , tylko rączka połączona , no i koła. Może się przekładać na łatwość prowadzenia taką jak w Si. Si był najlżej jeżdżącym wózkiem jaki miałam, a było tego ok. 15 sztuk. Podbijanie z siedziskiem tyłem do kierunku jazdy może być fatalne podobnie jak w switchu, jak będzie z siedziskiem przodem do kierunku jazdy to trudno powiedzieć, rosyjska ruletka. W Si jest ok, ale tam jest inne siedzisko.

Ogólnie myślę, że wózek będzie godny polecenia, jeżeli będzie się podbijał dobrze. Fatalne podbijanie to największy problem w Pegach , bo poza tym wózek prawie idealny (oczywiście nie dla każdego i nie w każde teren).

A.
            • aleksandra8500 Re: Peg Perego Switch Easy Drive ... 09.11.10, 11:45
              Mam jeszcze obawy co do pojedyńczych kółek, jak zimą? oczywiście chodniki sa poodśnieżane ale po nich bez problemu przejade z takimi kołkami?są one wygodne? na samym poczatku myslałam jeszcze nad chicco trio for me ale jak zobaczyłam go w sklepie to sprawiał wrażenie że jest to wózek dla lalki. Naprawdę nie ma możliwoście wczesniej go nigdzie kupić?
              • variuss Re: Peg Perego Switch Easy Drive ... 09.11.10, 11:59
                na zime dla noworodka jako jedyny wózek to nie kupowałabym go
                jako drugi wozek to tak, najpierw tylko wyjazdowy a potem jako podstawowa spacerowka
                • aleksandra8500 Re: Peg Perego Switch Easy Drive ... 09.11.10, 13:05
                  a gdybym dokupiła gondole to wtedy nadawałby sie dla noworodka? biorac pod uwage że dziecko urodzi się pod koniec stycznia to na wiosne w sam raz by mógł smigać już bez gondolki . A wiadomo zimą to i tak krótkie te spacery.
                  • mamaly Re: Peg Perego Switch Easy Drive ... 09.11.10, 14:42
                    Zimą spacery nie muszą wcale być krótkie, trzeba się tylko odpowiednio ubrać :D Ja zimą wychodzę na 2-3 godziny , latem na dłużej.

Te kółka (mówię o Si) na śniegu radziły sobie znacznie lepiej niż podwójne. Między podwójne dostawał się śnieg, zlepiał i blokował koła. Na tych pojedynczych nie miał na czym się zatrzymać :). Mowa oczywiście o małym śniegu a nie o zaspach, bo po zaspach to napewno nie pojedzie.

Odnośnie tego, że nie nadaje się na zimę dla noworodka, to myślę, że nie chodziło tylko o gondolę, ale również o amortyzację.

A.
          • mama_nikodemka mysle ze mozna go juz kupic 09.11.10, 16:46
            mrukumaster napisał:

> Nie jest w sprzedaży tylko sobie sklepy hurtowo całą kolekcję wbiło na stronkę.

znalazlam taka stronke www.electromarket.pl/Peg_Perego_Pliko_Switch_Easydrive_Completo_Zaffiro_2011-JU41-JP418,717.html i cytuje "Kup Peg Perego Pliko Switch Easydrive Completo Zaffiro 2011 po atrakcyjnej cenie już dzisiaj i odbierz towar osobiście w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Katowicach, Trójmieście lub Poznaniu" wiec wedlug mojego rozumowania jest juz w sprzedazy
            • mama_nikodemka Re: mysle ze mozna go juz kupic 09.11.10, 16:50
              i wg mnie na www.bobowozki.pl tez mozna go juz kupic bo jak jakis model byl dostepny dopiero za pare m-cy to zawsze taka informacja byla, nie bylo zadnych danych tylko jedno zdjecie i info ze dostepne od....
              • lamciad Re: mysle ze mozna go juz kupic 09.11.10, 17:33
                Pojedyncze kółka to zaleta nie wada,szczególnie na sniegu.Wózek jest typu parasolka,wiec owszem,po wpieciu gondoli,nadaje sie dla noworodka,ale komfort jazdy dla takiego maluszka w wozku z tak mała amortyzacją to chyba średnia przyjemność.Tu lepiej sobie kup jakiś tradycyjny wóz z gondolą(roan marita,jedno,emmaljunga),uzywany i akurat przez najgorsze mrozy i sniegi przejezdzisz,a na wiosnę PP bedzie idealny już w wersji spacerowej.
              • mamanastodwa Re: mysle ze mozna go juz kupic 09.11.10, 21:28
                nie można go jeszcze kupić. będzie w połowie listopada w bobowozki.pl
                też się napaliłam na niego, ale zaczynam mieć wątpliwości. jednak dla noworodków, zwłaszcza na zimę chyba emmaljungi są niezastąpione.
                • kamire12 czy ktos ma juz ten wozek? 13.01.11, 22:07
                  i moze cos o nim napisac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka