variuss
17.12.10, 12:38
Musze coś w miarę szybko postanowić, po sprzedałam jeden wózek i zaraz mi sie kasa rozejdzie nie wiadomo na co, a aria mnie wkurza, bo:
- pasy sa tak krótkie, ze nie ma mowy zapiać młodego w kombinezonie, kiedy jeszcze dojdzie śpiworek
- siedzonko jest nisko i pasują tylko krótkie śpiworki, a w takim jaki miałam nie zapnę go z butami, z kolei dłuższy śpiworek na pewno by sie ciągnął po ziemi, a zależy mi żeby był zapięty cały
- koła ciężko się wypinają, żeby je umyć ( robię to po każdym spacerze) muszę cały wózek wsadzić do wanny i spłukać koła prysznicem
- wolałabym cos na większych kołach
Chciałam kupić coś zupełnie innego, mianowicie dużego 3 kołowca, ale chwilowo dała sobie spokój i szukam czegoś poręcznego jak aria, co nie będzie miało wymienionych wyżej wad.
City mini by mi pasowała i cenowo, i wagowo i wielkościowo- to moje 3 najważniejsze kryteria, po za tym podoba mi sie buda, tacka, głębokie siedzonko, wysokie oparcie, możliwość rozbudowania wózka o gondolkę czy fotelik ( tak przyszłościowo).
To co mi nie pasuje w mini ( na podstawie czytanych opinii):
- brak mozliwosci podniesienia podnózka- ale wiem, ze mozna tam cos podłozyc- chetnie bym zobaczyła fotke na ile wtedy unosi sie te cześc.
- hamakowate oparcie, ale czytałam ze z tym tez sie mozna uporac, wsadzajac coś sztywnego
- podbijanie- czy faktycznie jest takie fatalne ? Gorsze niżw arii? Mnie sie aria wcale nie podbija jakos specjalnie zle, ale młody siedzi ładnie oparty, jak zawisnie na tacce to faktycznie roznica jest kolosalna
I jeszcze pare pytan:
- czy wózek lekko sie prowadzi ze starszym dzieckiem?
- czy rozkłada sie do spania bardziej niż aria?
- czy z tyłu budki jest tez siateczka wentylacyjna jak w city elite?
- czy jest poręczny w przenoszeniu ( aria ma uchwyt na boku ramy i przenosi sie ja poziomo, co jest wygodne przy wchodzeniu po schodach) czy mini tez sie wygodnie wnosi, nie zahacza o schody?
- czy da sie oprzec o sciane tak zeby stal po złozeniu?
- czy folia jest w komplecie?
Ogólnie, wiele przemawia ZA zamiana, tylko chciałabym się upewnić, ze to nie bedzie zamiana siekierki na kijek, tym bardziej ze jak sie rozmyśle, to arii OH już nie kupie nowej.