Dodaj do ulubionych

parasolka, proszę doradźcie

IP: *.home.aster.pl 05.02.11, 14:48
Witam,
Moje dziecko ma teraz 7 miesięcy, na wiosnę chcemy przesiąść się do parasolki. Obecnie jeździmy w X-landerze xa, którego mamy już dosyć i chcemy coś lekkiego. Młody będzie miał ok. 9 miesięcy jak się przesiądziemy. Proszę doradźcie jaki wózeczek dla takiego malucha. Czy istotne jest to, żeby koła były amortyzowane? Chciałabym, żeby wózek był lekki, łatwo się składał i do w miarę małych rozmiarów, miał regulację oparcia taką, żeby dziecko mogło też spokojnie pospać, budka fajnie by było, gdyby była w miarę długa (ale może nie jest to konieczne), wózek ma być naszym ostatnim wózkiem, cenowo chciałabym się zmieścić w max. 700 zł. Początkowo chciałam maclarena xlr, ale cena blisko 1300zł na wózek to trochę za dużo dla mnie, więc szukam czegoś innego, wpadł mi w oko jeszcze Cosatto Swift, ktoś znajomy poleca ABD Design...już sama nie wiem... Przede wszystkim na co zwracać uwagę przy podejmowaniu decyzji?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: tofu Re: parasolka, proszę doradźcie IP: *.home.aster.pl 05.02.11, 20:03
      Jeszcze taka wątpliwość mnie naszła, czy to aby nie za wcześnie na lekką spacerówkę/parasolkę?
      • Gość: zapytaj zapytaj tu IP: *.nitka.net.pl 05.02.11, 20:09
        forum.gazeta.pl/forum/f,101614,Wozki_Dzieciece_Reaktywacja.html
        • Gość: tofu Re: zapytaj tu IP: *.home.aster.pl 05.02.11, 20:32
          dzięki!
    • mario1138 Re: parasolka, proszę doradźcie 05.02.11, 20:51
      Gość portalu: tofu napisał(a):
      Chciałabym, żeby wózek był lekki, łatwo się składał i do w miarę małych rozmia
      > rów, miał regulację oparcia taką, żeby dziecko mogło też spokojnie pospać, budk
      > a fajnie by było, gdyby była w miarę długa (ale może nie jest to konieczne), wó
      > zek ma być naszym ostatnim wózkiem, cenowo chciałabym się zmieścić w max. 700 z
      > ł. Początkowo chciałam maclarena xlr, ale cena blisko 1300zł na wózek to trochę
      > za dużo dla mnie, więc szukam czegoś innego, wpadł mi w oko jeszcze Cosatto Sw
      > ift, ktoś znajomy poleca ABD Design...już sama nie wiem... Przede wszystkim na
      > co zwracać uwagę przy podejmowaniu decyzji?
      > pozdrawiam

Cosatto Swift to jeden z lepszych wyborów w tym przedziale cenowym. Dobre wykonanie, wszystko ma, (kto chce może jedynie dokupić pałąk - to wydatek rzędu 60 zł), przestronny i ładny. Oczywiście nie wszystkim musi się podobać, ale to odczucie subiektywne.

Co do jednego z wymogów - mianowicie amortyzacji - to trzeba być świadomym, że w tego typu wózkach amortyzatory to maja zadanie wyłącznie symboliczne. Takie amortyzatory, jakie maja parasolki to żadne amortyzatory i są w zasadzie dlatego, ze jakieś powinny być. Nie wnoszą absolutnie nic do komfortu.

XLR to jedna z największych parasolek i najwygodniejszych i ona w zasadzie jakieś amorki ma - nawet działają. Jednak to tez nie jest amortyzacja z prawdziwego zdążenia. Taka maja tylko wózki na paskach, sprężynach - ciężkie - często bez skrętnych kol. (tu są wyjątkiem wózki znanych marek - droższe z jakimiś patentami np. I'COO Peak Air itp.)

Tak więc amortyzacją to raczej bym się nie przejmował - chyba że kupimy troche większy wózek - ale jak rozumiem nie o to chodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka