Dodaj do ulubionych

Maclaren Quest jako jedeny wózek?

09.03.11, 00:35
Szykuję się do zakupu używanego Maclarena. Myslę o Quest, bo najlżejszy. Ma to być nasz jedyny wózek (mieszkamy w Warszawie, na cięższe zakupy jadę samochodem), którym będziemy jeździć do końca okresu wózkowego. Teraz córka ma 17 miesięcy i waży 10 kg.
Proszę doradzcie czy taki wózek wystarczy czy lepiej kupić XT albo XLR?
a przy okazji jeszcze jedno pytanko: czy wózki z dodatkiem koloru niebieskiego sa "zarezerwowane" tylko dla chłopców?
Obserwuj wątek
    • magda19lenka Re: Maclaren Quest jako jedeny wózek? 09.03.11, 07:00
      no co ty, jeśli podoba ci się niebieski wózek to go kupuj bez ogródek, w niebieskim wózku córcia na pewno będzie ładnie wyglądała.
      Ja swoją bardzo lubię ubierać na niebiesko. To nie jest kolor zarezerwowany tylko na chłopców.

Ja też coraz częściej myślę, żeby hulę na questa zmienić - tylko boję sie mężowi powiedzieć :D:D:D:D:D:D
    • patsy82 Re: Maclaren Quest jako jedeny wózek? 11.03.11, 22:20
      Ja mam Questa, a córcia właśne skończyłą dwa latka. Jeździmy nim tak od 2 miesięcy i mogę powiedzieć, że nie jest to wózek z którego jestem na 100% zadowolona, ale może to dlatego, że przesiadłyśmy się z Bugaboo to Maca.
      Minusy:

- zero amortyzacji! na pewno nie jest to wózek dla młodszych dzieci; na byle małych nierównościach wózek cały się trzęsie
      - rozkładane siedzisko do spania to dosłownie kpina, bardzo minimalny jest kąt rozłozenia
      - wózek głośno "terkocze" przy małych nierównościach ( chyba ze ja trafilam na taki model)
      - ciężko go się pcha pod górkę, gdy jest obwieszony zakupami ( inaczej niz w bugaboo, ktory zawsze lekko płynął)

Plus
      -mala lubi w nim jeździć :)
      - dziecko samo moze latwo wejść do wózeczka
      - szybko się go składa i mało miejsca zajmuje
      - dość zwinny
      - lekki
      - dobry w podróż, do samolotu

Myślę, że XT jest lepszym modelem, bo podobno ma amortyzację, której mi tutaj strasznie brakuje, wydaje mi się, że dziecko w Quescie jest strasznie wytrzęsione po jeździe, choć mojej małej to nie przeszkadza.
      • sylwia7611 patsy82 12.03.11, 07:12
        Ja też stoję przed wyborem czy QUEST czy XT i nadal nie wiem. Chociaż QUEST ma niżej rączki a ja jestem z tych mniejszych :-P no i jest lżejszy.
        Mój synek ma 21 miesięcy jest dość duży i nie wiem w którym byłoby mu wygodniej bo głównie na tym mi zależy :-)
        Napisz proszę czy QUEST ma płytkie sedzisko?
        • saras-wati Re: patsy82 12.03.11, 07:16
          quest ma płytkie siedzisko, ale xt też ma jakoś dziwnie to siedzisko zrobione - w jednym i drugim moja 14-miesięczna córka zjeżdżała:(
      • saras-wati Re: Maclaren Quest jako jedeny wózek? 12.03.11, 07:15
        no, ten brak amortyzacji w queście powodował, że drętwiały mi ręce:( brak amortyzacji i ten terkot kółek był tragiczny, choć generalnie ten wózek dla starszego dziecka jest ok. Z parasolkowatych podoba mi się jane sonic i podobno ciszej jeździ, inglesina trip i silver cross pop - ostatnio widziałam taki piękny, fioletowy:)
        Co do niebieskiego, haha, dla moje córci to nawet za jasny - lubię ją w granatach, brązach, grafitach z odrobiną żywszego dodatku:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka