belvedere2
27.09.11, 10:46
Co sądzicie o tym wózku??? Czy ktoś go używał?? Przeszukałam cały internet i stronę producenta, ale znalazłam głównie informacje o condorze. Zachęca mnie niemiecka solidność (gdzieś wyczytałam, ze to mało snobske, ale solidny producent)Dość duże pompowane koła, z przodu skrętne, wygodny bagażnik i lekki mocny stelaż.dobrze się składa i nie zajmuje dużo miejsca. Gondola moim zdaniem cieżka- ok 6 kg, ale z wentylacją, budka składana w systemie albo leży płasko, albo stoi.To chyba wada. Za to spacerówka ma mnóstwo rozwiązań, kieszeni, odpinanych warstw i jest szeroka. Dziecko ma się urodzić w lutym i trzeba będzie przejeździć kolejną zimę, zanim pomyślilmy o parasolce. Zależy mi na lekkości, ale też na mobilności w mieście, wyjazdach nad morze, wygodnym bagażniku i nie chcę płacic podwójnie, za godnolę i spacerówkę (a często jedna z tych opcji jest w zestawach wadliwa).
Alternatywę mam w postaci Tutek Grander. Waży TYLKO 12 kg w całości, pompowane koła, składa się do mniejszych rozmiarów, lzejsza godnola, tylko to tak tandetnie wykończone... piszą też ze spacerówka ma wady.kolory za to liczne, a w Viperze wylącznie brąz lub czarny.
Co radzicie?
Jeszcze myślałam o peg perego young na classico UŻYWANYM, a potrm dokupić spacerówkę na mocnym stelażu na pózne lato- jesien- zimę, ale nie wiem, czy to dobry pomysł. w peg perego zachęca mnie staranna gondolka w środku, amortyzacja, waga, metaloowy koszyk, ale koła są piankowe. i znów adaptacja do fotelika w 2 wózkach osobno :((