Dodaj do ulubionych

co sądzicie o implast bolder ecoline ?

17.11.11, 14:24
allegro.pl/implast-bolder-ecoline-sd-wozek-para-torba-8xgrat-i1936602600.html
plusy i minusy :)
Obserwuj wątek
    • mamaigi10 Re: co sądzicie o implast bolder ecoline ? 17.11.11, 14:34
      Wózka nie znam, na zdjęciach jak to zwykle na zdjęciach, wygląda pięknie. Bez względu na to, jaką podejmiesz decyzję, koniecznie najpierw przejdź się do sklepu i go dotknij, przejedź się nim. Pamiętam z czasów moich trudnych wyborów, że taka konfrontacja często sprawiała, że skreślałam wózek z listy potencjalnych pojazdów dla mojego dziecka. Bo np. miał strasznej jakości tapicerkę albo coś innego go dyskwalifikowało.
      Pozdrawiam :-)
      • mariela1987 Re: co sądzicie o implast bolder ecoline ? 17.11.11, 16:21
        to nie dla mnie wózek tylko chce taki dać komuś na prezent. Przyjaciółka jest w ciąży i kiedyś mi go pokazywała. Chciałabym jednak poznać wasze opinie, może któraś używała
        • jolanka-5 Re: co sądzicie o implast bolder ecoline ? 17.11.11, 16:55
          Musisz poszukać w wyszukiwarce, bo już sporo było na tym forum o tym wózku. Z tego co pamiętam to wykończenie i jakość zostawiało trochę do życzenia. A kolory, przynajmniej na zdjęciach, super.
          Swoją drogą to zazdroszczę Twojej przyjaciółce. Mi nikt nie chce robić takich prezentów:)

ttp://www.suwaczki.com/tickers/zem3df9htg4klz96.png
        • kasia688 Re: co sądzicie o implast bolder ecoline ? 17.11.11, 16:57

forum.gazeta.pl/forum/w,101614,121992012,121992012,Jedo_Fyn_czy_Implast_Bolder_.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,101614,126064516,126064516,Co_sadzicie_o_wozku_Bolder_SD_firmy_Implast_.html
          też mi się podobały ale widząc go na żywo zapał mi bardzo zmalał - w tej cenie można kupić Jedo lub Xlandera które są o wiele lepiej wykonane:)

https://www.suwaczki.com/tickers/ckaihqvkwfbmzexx.png[/url]
          • mariela1987 Re: co sądzicie o implast bolder ecoline ? 17.11.11, 17:58
            pomyślę :) lubię dawac prezenty, szczegolnie ze to jedyna osoba mi bliska. Na pewno jej sie przyda. Nie mam swoich dzieci wiec póki co mogę robić takie prezenty :)
            • gaga-sie Re: co sądzicie o implast bolder ecoline ? 18.11.11, 18:17
              Ja miałam i odradzam. Szybko zwichrowały się koła i "latały", budka sama się po czasie składała. Wykonanie nie najwyższych lotów. Spacerówka ma krótkie oparcie, dziecko szybko wyrośnie.
              • analyss Re: co sądzicie o implast bolder ecoline ? 20.11.11, 12:47
                tak tylko wizualnie (bo jeden po moim osiedlu jeździł - ale laska jakoś szybko się na parasolkę przerzuciła) to trochę kiepski kosz na zakupy, mały jakiś. poza tym wygląda nieźle.
    • lucyna_1980 Re: co sądzicie o implast bolder ecoline ? 21.11.11, 21:24
      Ma jeden poważny feler - przednie skrętne koła są umiejscowione tak niefortunnie, że podczas obrotu o 360 stopni nie mijają się, ale zachodzą jedno na drugie i blokują się (szczególnie na dziurach) - wózek staje jak wryty.
      • dmamalenki Re: co sądzicie o implast bolder ecoline ? 29.02.12, 21:30
        mam ten wózek od roku i raczej bym go nie poleciła. są oczywiście plusy i minusy jak w każdym chyba wózku, jednak zdecydowanie więcej minusów. z plusów to kolory (to akurat nie jest aż takie istotne w wyborze) i duża gondola z regulowanym oparciem. z plusów to chyba wszystko. może jeszcze to że w miarę lekko się prowadzi. a minusów baaardzo wielu się przez ten rok dopatrzyłam. m.in. beznadziejny koszyk na zakupy, umieszczony tak nisko że po pół roku był już poszarpany od krawężników i kółek. jak już wcześniej ktoś wspomniala jest też niezbyt starannie wykonany. fotelik dla niemowlaka porażka, niewygodny, dziecko się poci (no chyba że we wszystkich fotelikach tak jest - tego nie wiem). ogólnie moim zdaniem nie wart swojej ceny. dziaisj na pewno zdecydwała bym się na inny.
        • jm.tosia Odczucia po 10 miesiącach uzywania 02.03.12, 12:46
          Używam tego wózka od ponad 10 miesięcy. Wybierając wózek zastanawiałam się jeszcze nad x-landerem, ale ostatecznie przeważył fakt że nie można w nim ustawić spacerówki przodem do mamy. Moje "odczucia" odnośnie Boldera sd:
          - Gondola: wcale nie jest tak duża jak ogólnie się uważa, bo wymiary podane na stronach sklepów to wymiar zewnętrzny (zmierzyłam) a nie wewnętrzny tak jak przy innych wózkach. Plusem jest to, że można podnieść oparcie i otworzyć okienko wentylacyjne (dobre na lato). Osłonka na nóżki (jedna dla gondoli i spacerówki) kiepsko zakrywa dziecko w chłodniejsze dni, a przy spacerówce to już kompletna porażka - siedzącemu dziecku sięga zaledwie do pasa. Ogólnie moje dziecko przestało się miesić w gondoli w wieku pięciu miesięcy, ale ono jest raczej z tych większych.
          - Spacerówka - fajnie, że można ją zamontować przodem do mamy, zwłaszcza kiedy dziecko wcześnie się do niej przesiada. Sprawdza się przy rozłożonym oparciu - dziecko jest wtedy ładnie zakryte dużą budką. Budka z fajnie ukrytym dodatkowym materiałem: kiedy dziecko siedzi budka może być mniejsza (zamek zapięty), rozkładając oparcie odpinamy zamek i budka powiększa się. Minusy spacerówki: zdecydowanie za płytka - synek ma teraz 10 miesięcy i ma bardzo mało miejsca, w dodatku budka szoruje mu już po głowie. Źle umiejscowiony guziczek umożliwiający regulację oparcia - bardzo trudny i niewygodny dostęp. Krótkie pasy: kiedy podczas mrozów używaliśmy śpiworka przez który trzeba było przeciągnąć pasy ledwo, ledwo nam wystarczały (dziecko miało wtedy 9 miesięcy).
          - Stelaż - szczerze mówiąc jestem rozczarowana amorytzacją - myślałam że będzie dużo lepsza. Poza tym przednie koła są za blisko siebie i często się blokują. Mają też tak umiejscowione wentyle, że przy pompowaniu trzeba się nieźle namęczyć. No i ten nieszczęsny kosz na zakupy, a właściwie na folię przeciwdeszczową, bo zakupów nie da się tam wozić bez zamiatania chodnika.
          Ogólnie wózek efektowny wizulanie - duży wybór kolorów, lekko się prowadzi, skrętny, ale zgadzam się z opiniami że nie za tą cenę. Wybierając w tej chwili wózek nie wiem naprawdę na co bym się zdecydowała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka