Dodaj do ulubionych

Największa Gondola - który wózek posiada

21.11.11, 12:25
Witam potrzebuję pomocy przy wyborze wózka a wszczególności poszukuję wózka który posiada najdłuższą/największą gondolę. Syn zapowiada się na kawał chłopa a, że urodzi się za kilka tygodni więc nie wyobrażam sobie wozić go zimą nie w gondoli a z opisów producentów wynika, że mają one średnio około 71-75cm długości.
Czy znacie/polecacie jakieś konkretne sprawdzone gondole?
Obserwuj wątek
    • srebrno-listka Re: Największa Gondola - który wózek posiada 21.11.11, 13:02
      Emmaljunga (79 cm), jedo, roan marita. Ale z doświadczenia wiem, że szybciej dziecko zacznie się nudzić w gondoli, mój jeśli chodzi o wzrost był i jest w okolicach 97 centyla, a mieścił się w gondoli jak miał 9 miesięcy - nie jeździł w niej, ale w domu w niej spał. Zwróć uwagę, aby gondola nie miała jajowatego kształtu, zwężającego się końca przy nóżkach, to sprawia, że mimo że nie jest krótka to dziecko z takiej szybciej wyrasta.
      • srebrno-listka Re: Największa Gondola - który wózek posiada 21.11.11, 13:04
        I jeszcze Delti puma, zdaje się ma gondolę 84 cm
    • mamaigi10 Re: Największa Gondola - który wózek posiada 21.11.11, 14:43
      Gondole bebecarów mają 80cm. Są też szerokie: 37cm.
    • blueaha Re: Największa Gondola - który wózek posiada 21.11.11, 17:47
      gondola bugaboo jest największa chyba, gdzies mam zdjęcie w niej rocznej dziewczynki;-)
    • 1mzeta Jedo 21.11.11, 18:10
      Oni mają różne wózki ale gondole chyba wszystkie te same- duże i przestronne.
    • lucyna_1980 Re: Największa Gondola - który wózek posiada 21.11.11, 21:15
      Silver Cross Balmoral - coś około 98 cm ;)
      • pstrabiedronka Re: Największa Gondola - który wózek posiada 21.11.11, 22:18
        gondola jeśli ma długośc ok. 80 cm (a takie ma Emmaljunga, Bebecary, Jedo, Roan, niektóre Deltimy, Inglesiny, PegPerego ale nie model Navetta i niektóre Implasty) to na długośc będzie ok.

Ale ważniejsze niż jej długośc jest szerokość i to co ktoś napisał - żeby to nie było jajo. Bo wtedy co z tego że długa jak dziecko nie może leżeć komfortowo bo nie ma gdzie rączek położyć?
        te które wymieniłam sa szerokie i nadaja się dla dużego dziecka.
      • katazan Re: Największa Gondola - który wózek posiada 02.12.11, 21:54
        Widziałam go. Chyba więcej niż 110 cm. To jak łóżeczko.
        Wózek piękny ale tylko dla tych co na spacery chodzić będą wokół własnej rezydencji i mają samochód i "Pana" do transportu.
    • awina1 Re: Największa Gondola - który wózek posiada 22.11.11, 21:12
      Navington cadet gondolka Cadet Pram 79 cm x 35 cm, gondola genua 78 x 34 dość duże, do tego wygodna duża i przede wszystkim cicha buda
      • katazan Re: Największa Gondola - który wózek posiada 02.12.11, 21:52
        Dla mnie też to dość ważna sprawa:
        Emmaljunga 80 cm długość
        Bebecar ma trzy gondole
        Tendence-78
        Classic 80
        Maxibobnest 82
        Szerokości pomieszały mi się to nie podaję bo mogłabym coś pomylić ala wszystkie są wystarczająco szerokie.
        • beatag05 Re: Największa Gondola - który wózek posiada 01.02.12, 23:00
          Roan Marita
          • ola.otiska Re: Największa Gondola - który wózek posiada 02.02.12, 09:28
            Z tańszej półki, bo nie wiem o jaki przeział chodzi to jeszcze Tako Warrior ma 80x36 ale ma ciężki stelaż - chyba metalowy, więc 100 razy bardziej polecam Jedo fyn 4ds - stelaz aluminium i wymiary 80x35.
    • m2.2 Re: Największa Gondola - który wózek posiada 13.02.12, 10:00
      Witam!
      Jestem posiadaczką Bebecara ale z gondolą CLASSIC , nie tendence- nowszy typ gondoli.
      Syn ma teraz 11 miesięcy i nadal go wożę w gondoli!!!., wzbudzajęc powszechne zdziwienie! Fakt nie będę ukrywać , że od 10 miesiąca mieści się na ,,Styk'', ale gdy nadeszły mrozy , zrezygnowałam z założenia spacerówki. Małym dzieckiem nie jest ,ubranka nosi na 86/ 92 cmm waży 11 kg.
      Także ja osbiście polecam ale ten starszy typ gondoli- Classic , jest o wiele wieksza od tendence.
      • aicha14041975 Re: Największa Gondola - który wózek posiada 17.02.12, 12:09
        Ja tez polecam gondole bebecara classic, moj syn urodzil sie pod koniec kwietnia a siedzisko spacerowe zmienilam dopiero na wiosne nastepnego roku ;-) teraz zestaw czeka na kolejnego bobaska.
        • dorkkka Re: Największa Gondola - który wózek posiada 22.02.12, 12:10
          p&t ma gondolę - 3 kg i 80 cm. Z tego co wiem moja przyjaciółka była zadowolona i woziła synka do 8 mc.
    • katazan Re: Największa Gondola - który wózek posiada 01.03.12, 01:01
      Bebecar Stylo Class w wersjach luksusowych z gondolą maxibobnest. Ponad 82 cm długości i 40 cm szrokości.
      • bambi-25 Re: Największa Gondola - który wózek posiada 03.03.12, 10:04
        Q12 ogromna gondola, mój synek ma 82 cm wzrostu i mieści się w niej. Wózek całkiem fajny, dla mnie lepszy niż x-lander XA.
      • pati27-28 Re: Największa Gondola - który wózek posiada 14.01.18, 18:18
        Najdluzsza gondole ma wozek bexa new line 85cm
        • Gość: MamaKaroli Re: Największa Gondola - który wózek posiada IP: *.internetia.net.pl 18.01.18, 15:56
          Nie prawda. bexa ma dokładnie taką samą gondolę jak inne wózki tego typu (ta sama skorupa) a materac ma długość 75 cm.
      • leszekmarc Re: Największa Gondola - który wózek posiada 11.01.19, 20:26
        A może warto jednak sobie zobaczyć co ma do zaoferowania firma Adamex? Moim zdaniem robią naprawdę udane modele, które ładnie wyglądają, ale też sa bardzo wielofunckyjne. Osobiście sami posiadamy model Reggio i zgodnie z małżonką polecamy.
    • Gość: kamilkap67 Re: Największa Gondola - który wózek posiada IP: *.play-internet.pl 22.03.18, 08:34
      Polecam wózki Wiejar ( my mieliśmy Evado Eco) mają długość gondoli około 90 cm. Syn się urodził 57 cm ale potem bardzo szybko poszedł do góry jak miał 6msc nosił już ubranka 80/86 cm. W gondoli woziłam go do 7 miesiąca potem już się buntował i musieliśmy się przesiąść na spacerówkę.
      Wózek kupowałam internetowo wiadomo najtaniej. Duży wybór jest na dadi-shop.pl/
      Potem bez problemu go sprzedałam. Polecam :)
      • Gość: MamaKaroli Re: Największa Gondola - który wózek posiada IP: *.internetia.net.pl 22.03.18, 09:52
        Oj spamerze, sprawdź choć dane producenta dotyczące tych centymetrów i potem odejmij 10, a widząc skorupę tą samą co u wszystkich innych to 15 nie pisz głupot.
    • vicica Re: Największa Gondola - który wózek posiada 03.04.18, 20:59
      Mam wózek z Adamexu model Vicco, który ma dużą i głęboką gondolę. Dziecko ma dużo miejsca, spokojnie może się powiercić ;) Gondola ma wymiary 86/21/36 cm.
      • Gość: MamaKaroli Re: Największa Gondola - który wózek posiada IP: *.internetia.net.pl 04.04.18, 15:33
        vicica, może zrób tak. jak już zjesz obiad w tej restauracji Klimczok i wrócisz ze spa Lubicz to zmierz materacyk w wózku i nie pisz bzdur. Wiem, tak przeczytałaś na stronie producenta, ale nie wierz we wszystko co piszą w internecie :)
        Czyżby nasz spamer zmienił nick?
    • becia234 Re: Największa Gondola - który wózek posiada 28.01.19, 09:07
      Dla mnie duża gondole ma anex sport. Moja córa jeździła w gondoli do 9 miesiąca a urodziłaś się duża :D
      • Gość: MamaKaroli Re: Największa Gondola - który wózek posiada IP: *.internetia.net.pl 28.01.19, 13:04
        Spamerko droga, to w końcu syn czy córka? :) :) :)
        • misiafisia Re: Największa Gondola - który wózek posiada 28.01.19, 18:42
          To już człowiek nie może napisać swoich doświadczeń związanych z wózkiem, bo od razu już spam? Ja dwoje dzieci wychowałam na anexie i uważam, że gondola jest duża.
          • Gość: MamaKaroli Re: Największa Gondola - który wózek posiada IP: *.internetia.net.pl 28.01.19, 20:49
            Oj, nick sie pomylił przed karmieniem pieska czy po?
            Na kilometr widać nieudolną reklamę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka