Dodaj do ulubionych

Navington Cadet czy Tutek Grader?

17.01.12, 14:54
Pomóżcie w wyborze. Do wyboru pozostawiłam sobie tylko te 2 wózki, ale nie wiem, na którego ostatecznie padnie wybór. Byłam niemal zdecydowana na Jedo Fyn 4ds, jednak doszły do mnie słuchy, że ten wózek jest na tyle szeroki, że nie mieści się w bramakcha w hipermarketach. Dodam, że mieszkam w dużym mieście, jestem mobilna więc wszelkie komentarze na wagę złota :)
Obserwuj wątek
    • magteo Re: Navington Cadet czy Tutek Grader? 17.01.12, 14:56
      Dodam jeszcze, że szukam wózka 3w1 i bardzo zależy mi również na opiniach o spacerówkach
    • aga_1980_31 Re: Navington Cadet czy Tutek Grader? 17.01.12, 15:34
      Nie polecam na pewno fotelików w tych zestawach. To są pseudo foteliki w których strach wozić dzieci :(
      • tereferefretka Re: Navington Cadet czy Tutek Grader? 17.01.12, 16:13
        dokladnie, popieram to co napisala Aga, kobietki, to ze sprzedaja je w sklepach dla dzieci nie znaczy ze sa dla nich bezpieczne!!! ludzie to kupuja, bo przeciez sa takie jak nie przymierzajac barszcz. lepszy taki fotelik niz zaden, a ja kazdej osobie pytajacej o zestawy 3w1 odpowiadam, zeby sie zainteresowala czy ten model posiada adaptery do fotelika lepszej firmy, sprawdzonego , i na pewno bezpiecznego! navington powinien posiadac przejsciowki do maxi-cosi a za ich posrednictwem zamontujesz tez fotelik cybex aton, tez sprawdzony i bezpieczny.
        nie kupujcie tego g...na, bo szkoda dzieciakow!!
        • magteo Re: Navington Cadet czy Tutek Grader? 17.01.12, 17:08
          Wiem, że nie warto kupować takich fotelików. Są firmy, które sprzedają komplety razem z adapterami do np Maxi-Cosi. Proszę o pomoc na temat samych wózków :)
    • thea19 Re: Navington Cadet czy Tutek Grader? 17.01.12, 18:11
      szerokosc bramek w hipermarketach jest rozna, nawet w jednym sklepie kazde przejscie bedzie o innych wymiarach (mozesz korzystac z przejscia dla inwalidow).
      2cm w ta czy w tamta raczej nie robi roznicy, wazniejsza jest ogolnie solidnosc i wygoda wozka.
      ps kupilabym navingtona, tutka w zyciu.
      • magteo Re: Navington Cadet czy Tutek Grader? 17.01.12, 18:23
        a czemu navington tak a tutek nie?
        • aga_1980_31 Re: Navington Cadet czy Tutek Grader? 17.01.12, 18:27
          Ja także z tych dwóch kupiłabym Navingtona z prostej przyczyny bo Navington to X-lander a Tutek to firma krzak.
          • damapik7 Re: Navington Cadet czy Tutek Grader? 17.01.12, 19:18
            Amy kupiliśmy Navingtona tyle że Corvet a nie Cadet i muszę przyznać ze choć dopiero testujemy go na "sucho" po domu bo do porodu jeszcze chwila czasu to muszę przyznać że jest super, super, super i nie mogę doczekać się pierwszego spacerku na live. Doskonałe materiały, świetna konstrukcja, jakość wykonania bez zarzutu. Wszystko solidne dopracowane dla nas boomba :) Cudny klasyk choć z niemałą nuta nowoczesności. A co do fotelika to adaptery do Maxi Cosi kosztowały nas 39 zł ( bo fotelik kupiliśmy właśnie Maxi Cosi cabriofix)
            Co do Tutka to nie testowałam obecnych modeli bo w ogóle nie braliśmy go pod uwagę ze względu na niemiłe wspomnienia mojej bratowej z tym wózkiem z przed 2 lat. Rozklekotał się po 3 miesiącach a skrzypiał już po dwóch spacerach z małą :( Reklamacje trwały w koło i ciągle jeździli zastępczym Coneco. Zatem z pewnością poleciłabym Nevingtona ! a najlepiej przejdź się do salonu z wózkami i sama skonfrontuj nasze opinie co do tych wózków które wybrałaś. Dopytaj o okres gwarancyjny obu modeli ( na pewno Navington dał nam 2 lata) o sposób reklamacyjny ( Navington ma opcję door to door) pojeździj wózkiem po sklepie - dopasuj się do nich indywidualnie gdyż wybór wózka to zawsze sprawa indywidualności każdej z nas i choćby nie wiem co byśmy ci tu polecały to i tak podejmiesz decyzję pod siebie i męża wedle waszych potrzeb i gustów. Pozdrawiam
            • just_tusia07 Tutek NIEEE 17.01.12, 20:32
              miałam model MAX. Gondola ok ale spacerówka to jakaś porażka. Mała była i dziecko roczne budę miało na głowie. Szybko się pozbyłam, choć wiem że z gondoli korzystało jeszcze trzecie dziecko. Ciekawa jestem w jakim jest stanie?
    • friends.forever Re: Navington Cadet czy Tutek Grader? 24.01.12, 15:49
      Ja mam innego navingtona, większego corvet, ale nie zamieniłabym go na żaden inny wózek. O cadetach teraz dużo piszą, bo ciągle jakieś nagrody dostają, a jak oglądałam te wózki w sklepie to też brałam je pod uwagę. Zdecydowanie więc polecam cadeta. Co do Jedo, to miałam okazję prowadzić, i muszę powiedzieć że wózek jeździ leciutko. Natomiast wygląda dla mnie tak brzydko, zwłaszcza spacerówka. No i jest wielgachny. Więc jeszcze raz polecam cadeta. ;-)
    • 11ola1 Re: Navington Cadet czy Tutek Grader? 11.04.12, 16:41
      Witam,
      też zastanawiam się nad tymi dwoma wózkami. Moze kupiłaś ktoryś i moglabyś poradzić? Tutek bardzo mi się podoba wizualnie poza tym ma wszystkie koła pompowane a mimo to jest lżejszy od Cadeta! Z kolei Cadet to nieco lepsza (bardziej znana) firma, ale martwią mnie trochę te przednie koła piankowe i dość małe. Czy dam radę zimą prowadzić bez problemu ten wózek? Jak z amortyzacją obu modeli?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka