Dodaj do ulubionych

VW Polo- czy zmieści się tam wózek ?

08.11.12, 21:42
Ludzie pomóżcie :) Czy któraś z was użytkuje samochód VW Polo z 2002 roku ? Szukam w necie wymiarów bagażnika i nie mogę znaleźć ( jest tylko podane 245 litrów, co mi nic nie mówi). Czy zmieści sie tam wózek np. X lander x move ? ( czyli mniemam jeden z większych gabarytowo...). chodzi o sam stelaż lub w późniejszym czasie złożona spacerówka.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: VW Polo- czy zmieści się tam wózek ? 09.11.12, 11:10
      Ja użytkowałam audi A3 pewnie miał trochę większy bagażnik, ale ogólnie i tak był problem tzn. wpakowanie tam wózka takiego dużego z pompowanymi kołami to było wyzwanie, ja bez problemu pakowałam Quinny Speedi (tzn. wózek wchodził, zakupy by się zmieściły), ale np. Mountain Buggy Urban Jungle już się nie zmieścił, mimo iż b. płaski to był za długi, sądzę że z X-landerem xa też byłby problem, bo po złożeniu jest ogromny. Ogólnie to był mój drugi samochód, więc raczej dużego wózka w nim nie woziłam tylko taki mniejszy dodatkowy, jeśli zamierzasz wozić wózek i normalnie się pakować np. na wyjazdy (walizki itd.) to raczej tego nie widzę, wtedy trzeba by na prawdę czegoś mniejszego poszukać.
      A ogólnie nie wiem jak x-move wygląda po złożeniu, ale to na prawdę spory wózek i b. ciężki (ok. 16 kg), używany przeze mnie Speedi waży 12 kg i na prawdę nie jest fajnie pakować go do bagażnika, a tu każdy kg robi róznicę, wiec jeśli zamierzasz pakować wózek częściej niż raz na tydzień to zdecydowanie polecam szukać czegoś lżejszego.
      Wymiary bagażnika mogą Ci też niewiele pomóc, moim zdaniem konieczne jest przymierzenie wózka, wiem, ze w wielu sklepach tak robią.
      Przy Twoich warunkach zobaczyłabym może Baby Jogger City Mini GT, wózek waży <10 kg, ma spore pompowane koła więc w terenie też da radę, składa się super i ma na prawdę małe rozmiary po złożeniu i jest dość płaski, więc nawet za fotelem przednim moze się zmieści.
      • just_tusia07 Re: VW Polo- czy zmieści się tam wózek ? 09.11.12, 17:42
        Mam polo z 97roku, myślę że bagażnik mają taki sam. X lander xt się mieści, ale trzeba ściągnąć przednie kółko i jedno tylne. Jak wkładam Speedi ściągam tylko jedno tylne kółko żeby półka lepiej leżała (niżej). X-move raczej się nie zmieści w całości. Pakowanie osobno siedziska i stelaża jest kłopotliwe. Ja wole jak mi się wózek w całości mieści.
        ps. do Fiata Seicento też Speedi się mieści :)
        oczywiście cały czas mowa o wersji spacerowej.
        • afroddytta Re: VW Polo- czy zmieści się tam wózek ? 09.11.12, 18:54
          Gondola to chyba inna historia, kiedyś w Fiacie Siena wiozłam klasyczną Emmaljungę, stelaż w bagażniku, a gondola na tylnym siedzisku.
          • mojemieszkanie24 Re: VW Polo- czy zmieści się tam wózek ? 10.11.12, 13:53
            aha :) No ogólnie jeżeli chodzi o bagażnik to będzie on uzywany do tego,żebym mogła z dzieckiem po prostu gdzieś pojechać- na przykład na spacer nad morze ( kilkanaście kilometrów) wiec nie ma mowy o pakowaniu walizek na wyjazdy, bo to na pewno nie ma szans żeby się do tego polo zmieściło ( do bagażnika). Niestety nie wiem czy uda mi się kupić większy samochód... no ale zobaczymy. Ważne ze to polo ma 5 drzwi :P To już duzy plus, bo zwykle mialam samochody 3 drzwiowe
            • afroddytta Re: VW Polo- czy zmieści się tam wózek ? 10.11.12, 15:14
              No to kup sobie coś dużego, tylko przymierz koniecznie do samochodu, na spacery nad morzem i w terenie będzie ok. A jak będziecie się wybierać gdzieś na urlop itd. to wtedy możesz dokupić jakiś lżejszy i mniejszy wózek, który potem będzie Wam służył jak dziecko podrośnie, kiedy już nie ma potrzeby wielkiego wózka wozić.
    • 1mzeta Re: VW Polo- czy zmieści się tam wózek ? 11.11.12, 16:45
      Nie wiem jak ten wózek gabarytowo ma się do Jedo Fyn-a- my pakowaliśmy go do bagażnika Polówki z trudem (wersję spacerową)- czyli najpierw stelaż ze zdjętymi tylnymi kołami potem wciskaliśmy siedzisko spacerówki.
      • qewferwger Re: VW Polo- czy zmieści się tam wózek ? 28.02.13, 12:09
        To wszystko zależy od tego jaki duży jest ten wózek ale generalnie powinien się zmieścić jeśli złożysz tylna kanapę.
        • thea19 ????? 28.02.13, 14:41
          a dziecko na dachu spamerze???!!!!
          do polo wchodzi sporo wozkow bez skladania kanapy
          • kkitka Re: ????? 28.02.13, 15:06
            Pewnie ten zalinkowany nie mieści się to żadnego auta, dlatego trzeba składać tylną kanapę ;) dziecko autobusem :)
            Jest moderator na tym forum?
            • bohemia1 Re: ????? 26.04.13, 21:28
              X-lander x-move mieści się do Citroena DS 3, ale sam stelaż, reszta jedzie z tyłu :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka