Dodaj do ulubionych

Potrzebna porada, wozek 2 w 1

23.03.13, 13:39
Dziewczyny poradzcie, pod koniec wrzesnia urodze drugiego brzdaca i powoli mysle nad wozkiem.
Mam doswiadczenie sprzed 4 lat jesli chodzi o wozek dwufunkcyjny z jedo fyn. B pasowala mi gondola i stelaz, spacerowke uwazam jednak za totalna porazke wiec na pewno juz sie drugi raz na jedo nie skusze. Potrzeba mi wozka 4 kolowego, przednie skretne, pompowane najlepiej wszystkie. Chodniki w okolicy poobijane a krawezniki potrafia byc wysokie wiec zeby sie lekko podbijal. Mieszkam na 1 p bez widny wiec za ciezki byc nie moze, z jedo robilam tak ze wypinalam gondole i jaw nosilam z dzieckiem na gore, stelaz potem donosilam. Taka opcja nie jest zla ewentualnie, ale w takim razie latwo musi sie ta gondola ze stelaza wypinac. Spacerowka z siedziskiem rozkladanym na plasko, nie mam przekonania do wygodymi kubełkowych.
Przyznam ze podoba mi sie bebecar stylo city , no ale nie znam go, nie sprawdzalam. No i niestety stylo ma kola piankowe a ja sie obawiam ich wytrzymalosci. Jest jeszcze Bebecar Ip op w sumie ma tylne pompowane.
Zamierzam kupowac uzywany wiec mam nadzieje ze 3 tys wydac nie musze, bo z calym szacunkiem, ale jak dla mnie to szalenstwo wydac tyle na wozek.
Obserwuj wątek
    • alicja_wk Re: Potrzebna porada, wozek 2 w 1 23.03.13, 15:22
      Jesli podoba Ci sie Bebecar Stylo, to wystepuje on tez w wersji z pompowanymi kołami jako AT i ja własnie takiego używałam przy drugim dziecku. Co prawda kupowałam nowy, bo z uzywanych nie podobała mi sie żadna wersja kolorystyczna, a ja pod tym względem jestem b. wybredna.
      Co moge powiedziec na temat tego wózka... Na pewno jest dosc cięzki, ale dla mnie to akurat nie miało znaczenia, bo mieszkam w domku i to bez schodów, czasem tylko musiałam go wtachac do bagaznika vana, ale po zdjęciu gondoli dawałam rade.
      Zawieszenie jest super, bo jest bardzo miękkie, a jednoczesnie nie tak mocno rozbujane, jak w niektórych wózkach na wahaczach czy sprężynach, bo widzialam juz takie, które hustały az za bardzo.
      Jesli chodzi o spacerówke, to jak dla mnie tez powalająca nie była, ale ja kupowałam ten wózek tylko ze względu na wersje głęboką, choc i tak potem spacerówki uzywałam przez prawie rok i za bardzo nie narzekałam, ale jak dzieć skonczył rok i pare m-cy, to musiałam juz ja wymienic na cos bardziej stabilnego.
      Ogólnie byłam zadowolona z tego wózka i dla kolejnego dziecka tez planuje kupic ten sam model, ale juz uzywany, w wersji 3w1, czyli z fotelikiem (aha, synka rodziłam w pazdzierniku i do wiosny spokojnie jezdzilismy w gondoli).
      Gdybys miała jakies pytanie odnosnie tego wózka, to pisz, chetnie odpowiem :)
      • zmorapotwora Re: Potrzebna porada, wozek 2 w 1 23.03.13, 16:05
        No tak ale AT jest strasznie ciezki niestety.
        • alicja_wk Re: Potrzebna porada, wozek 2 w 1 23.03.13, 16:20
          To prawda, AT jest dośc cięzki, ale właściwie kazdy stelaz z pompowanymi kołami będzie cięzki. Wiem, ze musisz wózek wnosić na 1 p., ale moze miałabys możliwośc zostawiania chociazby samego podwozia np. w samochodzie, zeby nie taszczyc wszystkiego po schodach.
          • zmorapotwora Re: Potrzebna porada, wozek 2 w 1 25.03.13, 17:32
            w samochodzie nie da rady bo samochodem maz jezdzi codziennie do pracy, na klatce tez nie da rady bo waska i zastawiam pol schodow , musze chociazby na polpietro wtachac niestety.
    • thea19 Re: Potrzebna porada, wozek 2 w 1 25.03.13, 21:40
      wozkomaniaczki chwala bugaboo cameleona - jest lekki, dobrze sie prowadzi ale jest kubelkowy - uzytkowniczki nie narzekaly.
      quinny speedi tez jest dosc lekkim wozkiem, ma pompowane kola ale 3
      • zmorapotwora Re: Potrzebna porada, wozek 2 w 1 26.03.13, 09:08
        no wlasnie wczoraj rozmawialam z kolezanka ktora tez b chwali swoj bugaboo cameleon, ten kubelek troche mnie martwi, ale musze zobaczyc na zywo.
        • thea19 Re: Potrzebna porada, wozek 2 w 1 26.03.13, 15:44
          miej otwarty umysl. ja co prawda kubelka zadnego nie mialam ale dlatego, ze tak wyszlo. 3kolowca za to mam i poza innym trzymaniem raczki przy podbijaniu, nie widze roznic w stabilnosci w stosunku do 4 kol
          co to wnoszenia wozka - ja nie musialam bo mam winde ale nie wszedzie ta winda jest i nawet lekki wozek ponizej 10kg i do tego ponad 10kg dziecka i zimowe ubranie plus jakas torba to masakra okrutna. nigdy przenigdy bym nie wnosila zadnego wozka po schodach. jakbym musiala, to bym nosila samo dziecko albo cos lekkiego z duzymi tylnimi kolami do wciagania po schodach, zadne tam krowiaste bebecary
          • progress04 Re: Potrzebna porada, wozek 2 w 1 26.03.13, 21:19
            Z mojego doświadczenia (mieszkam na 4tym piętrze, mam jedo)- drugi raz nie kupiłabym wózka 2 w 1 , tylko osobno spacerówkę i osobno gondolę :-)
            • thea19 bo? 26.03.13, 21:29
              przeciez sa fajne zestawy 2 a nawet 3 w 1 takie na cale wozkowanie bo spacerowka jest obszerna. taki bjce albo mbuj albo stokke np
              • annulka79 Re: bo? 26.03.13, 22:10
                No właśnie. Z mojego doświadczenia (3 i trochę 4 pietro) kupiłabym właśnie kolejny raz zestaw 3w1. W miarę lekki i łatwo składany w wersji głębokiej jak i spacerowej np. Baby Jogger (np. Elite, Versa, Mini Gt).
                • zmorapotwora Re: bo? 27.03.13, 10:41
                  trojkolowce odpadaja, kompletnie nie moja estetyka, jakos nie apsuja mi zupelnie.
                  myslalam prze chwile o mutsy urban, spodobal mi sie, ale potem doczytalam niezbyt pochlebne opinie o zawieszeniu i malej gondoli. szkoda.
                  no nic szukam dalej mam jeszcze cza, ale b dziekuej za wszystkie opinie i podpowiedzi
                  • zmorapotwora BJC select 27.03.13, 10:53
                    www.valcoobaby.pl/najlepszy-wozek-spacerowy-dla-dziecka-city-select,id32.html
                    no przyznaje ze ten mi sie podoba, musze znalezc w sklepie i "obwachac".
                    • annulka79 Re: BJC select 27.03.13, 16:56
                      Select jest zrobiony z myślą o dwójce dzieci z opcją przerobienia na jedno. Jako tylko pojedynczy to nie wiem czy to dobry wybór.

Widzę że piszesz o w miarę lekkich wózkach a podobają Ci się megaciężkie jak Urbanrider czy Select. Na pierwsze piętro ... lepiej odpuść sobie podobnie jak Bebecara (każdego bo ciężkie są i to w większości baaaardzo).

Jeśli podoba Ci sie Select to spójrz może na Baby Jogger Versa. Podobny choć znacznie lżejszy i zgrabniejszy. Superowe składanie, dość spore koła pompowane lub piankowe.
                      www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=4383&osCsid=
                      • zmorapotwora Re: BJC select 27.03.13, 18:16
                        Wlasnie sama dzis zauwazylam ze chce lekki a podobaja mi sie klasyczne kobyly. Niestety chyba bede musiala z czegos zrezygnowac albo olac ze ciezki, ale za to stabilny, na pompowanych 4 kolach, albo wziac lzejszy ale na piankowych i np 3..,
                        Versa odpada nie wezme nic co ma tak male kolka, bo gondola bede jezdzic zima i wiem ze takie kola mnie dobija.
                        Problem w tym ze z tych lekkich zaden mi jakos nie pasuje....
                        • zmorapotwora Re: BJC versa 27.03.13, 18:23
                          Sorrki jakis inny mi sie pokazal wpierw, fakt te kolka wcale nie sa tak male...wezme pod uwage dzieki
                          • annulka79 Re: BJC versa 27.03.13, 19:07
                            Versa to taki właśnie kompromis :)
                            Koła 20cm średnicy to nie jest rzeczywiście mało. Ten z linka ma piankowe kółka ale są też pompowane:
                            https://www.kinderwagen-universum.de/user_html/1335424390/pix/a/z/002-bj-20-2/2012+City+Versa+Red+-+BJ21230+Babywanne.jpg
                            https://ekowozki.pl/image.php/foto.jpg?width=350&height=300&image=/city_versa_GT_red.jpg
                            Możesz oczywiście olać to ze wózek będzie baaardzo ciężki ale wnosząc go na 1 piętro zdanie zmienisz ;)
                            • majatusia mit kół pompowanych 31.03.13, 00:35
                              Nie bój się kół piankowych! Kola pompowane i tak nie wiele wnoszą do amortyzacji wózka. A dokładniej dobra amortyzacja to dobre zawieszenie wózka a nie pompowane kółka. W firmach produkujących dobre wózki koła piankowe wytrzymują baaaardzo wiele. A koła pian owe zamiast pompowanych to od 2 do 4 kg mniej do wnoszenia. No i nigdy nie łapią gumy.
    • gosia-mamaantosia Re: Potrzebna porada, wozek 2 w 1 02.04.13, 19:12
      polecam Mutsy - mam i jestem ogromnie zadowolona. Kupiłam używany w komisie w internecie ponieważ po zakupie nowego Mutsy Evo z którego byłam strasznie niezadowolona nie mogłam wydać ponad 3 tys na kolejny. Sprzedaż Evo i zakup normalnego Mutsy to była doskonała decyzja- przekonuję się o tym każdego dnia :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka