19.04.05, 11:48
Czy ktoś miał ten wózek?Napiszcie czy jest dobry i jaki model.Zależy mi na lekkim wózku ponieważ mieszkam na drugim piętrze bez windy.Jakie są ceny i jaki model jest OK?
Obserwuj wątek
    • sonatka1 Re: Bebe Car 25.04.05, 10:42
      TEŻ BARDZO MI SIE PODOBAJA WÓZKI TEJ FIRMY, WIĘC ZAMÓWIŁAM BEZPLATNY KATALOG.
      BARDZO MI SIE PODOBA M-CITY. NIESTETY MNIE NIE STAĆ NA TE WÓZKI PONIEWAZ W
      PROMOCJI KOSZTUJĄ WSZYSTKO OK. 2000 ZŁ.
      • blizniak18 Re: Bebe Car 13.10.05, 21:18
        Ja używam wózka BEBECAR TRACER tj.ten na dużych pompowanych kołach.Szczerze to
        miałam jego dwa razy na reklamacji.Sprawa dotyczyła stelaża z którego schodziła
        farba(z "łaską" pomalowano mi ten stelaż,ale nie będę komentować tego
        wykonania),parasolkę też wymieniałam.Ogólnie wózek bardzo drogi,ale nie wart
        swojej ceny!!
    • marybg Re: Bebe Car 13.10.05, 21:43
      Chyba najlżejszy jest Bebecar Tracker City! Mi te wózki wydaja się wąskie!
      Oglądałam, szukałam opini i stwierdziłam, że chyba te wózeczki są
      przereklamowane-bo ceny masakra.Gdybym kupowała to własnie w/w model,ale tylko
      spacerówkę-i wtedy dokupiłabym nosidło.Jak masz zaswiadczenie ,że
      uczestniczyłaś w szkole rodzenia-to daja kilka stówek znizki.Szczegóły na ich
      stronie inter.
    • et14 Re: Bebe Car 14.10.05, 08:28
      Miałam UniBiga - tragiczny, zraziłam się niestety...
      Może nowsze modele są lepsze
      do szału doprowadzało mnie skrzypienie tego wózka, szybko okazał się za mały..
      Jedynym plusem moim zdaniem była fajna budka, którą można było zasłonić całe
      siedzisko...
      • annba1 Re: Bebe Car 14.10.05, 21:28
        A ja mam dużo do powiedzenia o bebecar'ach. Obecnie zjeżdżam już trzeci model:)
        i jestem bardzo zadowolona.
        UNIBIG to specyficzny wózek, trzeba co jakiś czas go oczyścić z piasku, ma
        podwójne blokady przy składaniu i roskładaniu, ale to dal bezpieczeństwa, bo
        wózek jest lekki. Ma oczywiście małew koła i nie ma się co dziwić ze po
        polskich dziurach nie wszędzie się sprawdzi. pamiętajmy ze to nie są polskie
        wózki i nie są projektowane na naszą specyficzną budowę chodników :O. Unibig ma
        szerokie siedzisko i długie, z reguły takie wózki służą starszym pociechom,
        więc to ważne że nogi i głowa nie wystają. Tapicerka do prania ręcznego, ale
        szybko schnie, ma dobry materiał i nie niszczy się, co bardzo ważne. Ja
        traktuje unibig'a jako dojazdówkę ,na zakupy itp, bo zajmuje mało miejsca w
        samochodzie i jest lekki, więc jesli mam go gdzieś wnosić...
        RAIDER AT+ TO SUPER "CZOŁG" wielki i cieżki, ale musi mieć masę, zeby radzic
        sobie w terenie tzw. trudnym. Jego stylistyka baaardzo mi się podoba,
        dzieciątko ma bardzo dużomiejsca, poza tym podwyższenia na bokach oparcia przy
        rozłożonej spacerówce sa bardzo komfortowe dla dzieciatka, tapicerki super,
        kosze ogromne, budki głębokie, idealny na piaski górki lasy itp. ważne że
        zajmuje mniej miejsca niż tracker, jednak dziecko moze siedziec tylko w stronę
        jazdy, siedzisko nie zmienia kierunku.zadnych wad, wózek wspaniały, poza tym
        bardzo dla mnie ważne jest to, ze ma zmianę skrętnosci kół przy budce.
        TRACKER AT mój "obecny" jest takze wspaniały, co prawda zajmuje więcej miejsca
        i nie ma regulacji twardości zawieszenia jak w raiderze, ale zmienne siedzisko
        regulacja rączki i fajne koła to jego wielkie plusy.
        Możnaby pisać godzinami o bebecarach, już prawie 4 lata nim jeżdzę i dobrze
        znam ich specyfikę, każdy typ ma swoją "duszę" i charakterystyczne cechy, nie
        tylko te widoczne na zdjęciach...
        Macie pytania? zapraszam na priva
        pozdrawiam
        Ania
    • fasola25 Re: Bebe Car 18.10.05, 21:57
      mam bebecara model racer st
      jezdze nim od ponad 3 miesiecy i jak na razie nie moge na nic narzekac
      no moze na jego ciezar - ale przy zakupie wiedzialam co robie :)
      jest bardzo wygodny, ma duza gondole, super fotelik samochodowy
      codzienie spedzam na dworze pare godzin z corcia (czasami nawet 5 godzin) - i
      nigdy mnie nie zawiodl
      teraz zbliza sie zima i nie obawiam sie ze moja malutka wyrosnie z gondli - bo
      gondola jest naprawde spora
      szczerze polecam
      • ela-e22 Re: Bebe Car 27.10.05, 08:17
        Nie polecam .Są ładne i super się montuje siedisko ,fotelik i gondolę.Strasznie
        skrzypią i zgrzytają, trzeba je bez przerwy czyścić i smarować, zamki się
        zacinają.City nie nadają się na polskie chodniki.
    • anna-pia Re: Bebe Car 27.10.05, 10:50
      Używałam kiedyś przez tydzień czy dwa Raidera AT: nie dość, że ciężki, to
      jeszcze 2-latka (wcale nie taka duża) nie mogła się położyć, skrzypiał jak
      stara furmanka, zwrotność starego czołgu, ech, z ulgą wróciłam do Graco
      Voyager; potem Emmaljunga wydała mi się objawieniem - chyba jeszcze cięższa,
      ale za to i 4-latek się położy, można posadzić dwójkę i zakupy w koszu wieźć i
      nie skrzypi, zwrotna, marzenie nie wózek.
      Aha, wszystkie porównywane wózki miały za sobą pewien przebieg, srednio półtora
      roku, więc nie porównuję nówek, tylko to, co będzie po pewnym czasie.
      Faktem natomiast jest, że Bebecary są śliczne, ale to wózki portugalskie, więc
      ani na nasze warunki (nie ten klimat ani drogi), ani na nasze dzieci
      (Portugalszycy są niżsi od Polaków).
    • muress Re: Bebe Car 27.10.05, 15:42
      ja od kilku miesiecy uzywam STYLO - to taki nowy model na duzych kolach
      (wybralam pompowane), tradycyjnym zawieszeniu, ale ze skretnymi kolami
      przednimi. Powiem tyle: jest OK i NIE SKRZYPI!!! - mimo, ze jezdze czesto po
      piachu. W porowaniu z Peg Perego sprzed 8 lat (starszego dziecka) to jest po
      prostu bezglosny.

A poza wszystkim innym, to kazdy wozek chyba trzeba czasem nasmarowac.

Ma swoje wady (np. ciezar, trzeba sie nauczyc manewrowac, bo bez tego wydaje
      sie malo zwrotny, ceratowa gondola - w lecie mnie zloscila), ale ma tez duzo
      zalet - gondola spora, fajne, nowoczesne rozwiazania, skretnosc tych przednich
      kol ulatwiajaca manewrowanie, wozek jest obszerny i wygodny dla malucha, a
      przede wszystkim miekki, MIEKKI - co na wertepy, na ktorych spaceruje bylo
      konieczne! Nie spotkalam zadnego innego wozka, ktory by byl tak miekki i
      wygodny dla dziecka, a przy tym mial skretne przednie kola, a co za tym idzie
      byl "latwo-manewrowalny". Acha - i jeszcze jedno - po zablokowaniu skretnosci
      kol (blokada noga, tak jak hamulec, to tez jest wygodne), nie ma luzow na
      kolach, wiec na wertepy jak znalazl. Wozek jezdzil juz po plazy, po lesie, po
      trawie ale i regularnie jezdzimy do kosciola, do sklepu - nie ma problemow z
      jego zwrotnoscia i skretnoscia. W skali do 5, mocne 4+.

Cena niestety dosc wysoka.
      • lily.sins Re: Bebe Car 27.10.05, 15:47
        tez go wlasnie przytransportowalam do domu i wybralam ze wzgledu na te zalety.
        jeszcze nie mam opinii uzytkowej. ale zdecydowalismy sie bo chcemy 2 wiec na 2
        straczy ( inaczej pwewnie bysmy wzieli tanszy).
    • anitah Re: Bebe Car 27.10.05, 18:57
      Nie wiem jaki typ wozka Pani potrzebuje ale ja polecam spacerowke Mothercare
      (mam nowa do sprzedania za 200 zl ) jest lekka i praktyczna do wind czy malych
      sklepow. poskladana wchodzi nawet za przednie fotele do samochodu.Szczegolowe
      zdjecia moge wyslac na maila.
      Pozdrawiam
    • annab11 Re: Bebe Car 31.10.05, 12:00
      Od roku mam bebecara trackera. Chociaż jestem z niego baaaardzo zadowolona, to
      jeśli zależy Ci na tym, żeby był lekki, to nie polecam go:-)))
      Natomiast jeśli chodzi o stabilność w jeździe w terenie i bezawaryjność - jest
      super!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka