a.zakrz 18.10.05, 13:31 Czy ktoś może coś na temat tego wózka powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokons Re: Quinny Speedi 18.10.05, 16:39 Tez zastanawiam sie nad kupnem tego wozka choc widze juz teraz dobre jak i zle jego cechy; plusy ( z najwazniejszych): - probowalam co prawda w sklepie ale fantastycznie sie prowadzi, lekko i skretnie, zaden inny wozek trojkowlowy nie prowadzil sie tak dobrze ani Jane ani x-lander... - mysle,ze duze kola sa jego atutem; no a fakt, ze sie odpinaja do transportu jest dobra cecha do malych samochodow; - prosto sie sklada - gondola wydaje mi sie wystrczajaca jak dla mnie bo ja rodze na przelomie stycznia/lutego i wydaje mi sie ze i tak przesadzilabym dziecko do lezacej spaceroki w wakacje; swietnie, ze gondola jest odpinana i w budke ma wmontowany palak do przenoszenia np.spiacego dziecka, wiem, ze gondola Quinny jest droga ok. 850 zl ale mozna zamowic gondole maxi-cosi (wczesniejszy produkt Quinny)za 650 zl lub nawet na stelarz Qiunniy pasuje gondola z x-landera a kosztuje 350 zl i jest odzwierciedleniem Quinny - plusem jest mozliwosc zamontowania fotelika na stelarzu wozka - Swietna jest tez jakby podwojna budka w spacerowce ktora czesciowo mozna zdemontowac bo jest na rzepach i wozek staje sie przewiewny a reszta sluzxy jak parasolka minusy: - w Buzzie dziwnie rozkladana spacerowka=dziecko spi z nozkami do gory zas w Speedzie rozkladane wszystko ale nie do calkiem plaskiego - brak palaka dla dziecka... - chyba maly a moze wystarczajacy kosz na zakupy - brak przekladanej spacerowki czy raczki ale tak jest w wiekszosci wozkow( - jesli trzeba korzystac z duzej ilosci podjazdow trzeba pamietac,ze sa one przystosowane do wozkow czterokolowych i pewnie sie trzeba bedzie natrudzic przy ciagnieciu takiego wozka; Na koniec dodam jeszcze, ze osobicie mnie zachwyca futuryz tego wozka i czysta forma jak i materialy w kolorze czerwieni! Licze, ze ktos dowiadczony sie dopisze) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
perek25 Re: Quinny Speedi 24.10.05, 00:56 kokons, czy ten brak pałąka jest istotny?? wątek też załóżyłem na ten temat, bo mnie temat straszliwie nurtuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: Quinny Speedi a brak palaka 24.10.05, 09:22 Mnie tez nurtuje problem palaka i osobiscie zamierzam zadzwonic do producenta Quinny i innych i zapytac czy jednak nie da sie go zamontowac... Niemniej jednak dostrzegam dobre i zle cechy palaka i ewentualnie nie bylby konieczny z nastepujacych powodow: - i tak dziecko musi byc wozone w pasach wiec z wozka malenkie nie wypadnie a starsze sobie poradzi bez; - bylam kiedys przestrzegana ze jesli dziecko jest starsze to palak utrudnia mu wielokrotne wchodzenie i wychodzenie z wozka i za kazdym razem musisz mu w tym pomagac a nawet dzwigac gdy palak jest staly... oczywiscie ten problem rozwiazal by palak otwierany czy sciagany... ... Mysle, ze to wszystko kwestia przyzwyczajenia i u mnie pewnie przewazy kwestia prowadzenia wozka. Szkoda ze i za taka cene nie ma wozkow idealnych ale mysle, ze gdyby byly zle nie byly by az tak popularne:) Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Quinny Speedi 19.10.05, 16:38 do porzedniego posta dodam jeszcze tylko bardzo duuuży atut: jest na prawdę lekki! Odpowiedz Link Zgłoś
paxton1 Re: Quinny Speedi 19.10.05, 21:52 mam ten wózek, jest naprawdę wygodny, budzi ogólne zdziwienie i ma właściwie tylko jedną wadę - w leclercu muszę chodzi do kas dla inwalidów bo w normalne nie miescimy, się poza tym polecam Odpowiedz Link Zgłoś
malgolkab : Quinny Speedi a Buzz 20.10.05, 20:29 witam. czy mozecie mi powiedziec jakie sa znaczace roznice miedzy tymi dwoma wozkami? niestety w sklepie mialam okazje widziec tylko buzza i strasznie mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
paxton1 Re: : Quinny Speedi a Buzz 21.10.05, 09:44 speedi ma duże pompowane kółka, które według mnie są wygodniejsze, buzz takich nie ma ale za to po złożeniu jest mniejszy od speedi, możesz obejrzec je na stronie maxi-cosi bo oni są producentem tych wózków Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: : Quinny Speedi a Buzz 23.10.05, 11:12 Podstawawa roznica jest cena: Speedi kosztuje ok.1100 zl. zas Buzz ok. 1800 zl. Inne roznice to w Buzzie: plusy: - istnieje możliwość zamontowania siedziska tyłem lub przodem do kierunku jazdy - wózek posiada pałąk ochronny który można rozpinać jednostronnie lub demontować minusy: - zawieszenie wózka redukuje wstrząsy i stwarza wózek bardzo komfortowym dla dziecka niemniej jednak z przodu ma tzw. podwojne obrotowe kolko ktore nie jest pompowane i wg mnie wiozek gorzej sie prowadzi niz Speedi - Buzz nie ma również kosza na zakupy ale za to ma dołaczoną torbę - w Buzzie dziwnie rozkladana spacerowka = dziecko śpi z nóżkami do gory bo nie ma regulowanego podnóżka! Warto to wszystko zobaczyc i porownac na zywo,bowiem dla kazdej z nas inne rzeczy sa wazne. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: opinie z innego forum 03.11.05, 09:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=31300327&a=31300327 Odpowiedz Link Zgłoś
xixx fotelik maxi cosi do speediego - każdy? 04.11.05, 10:47 Dziewczyny, do Quinny Speedy XS mozna zamiast gondoli mocować fotelik maxi cosi, ale czy każdy? Chciałam fotelik kupić uzywany i wiedzę że np na allegro jest kilka rodzajów, jaki Wy macie i mocujecie do tego stelarza? Dziękuję za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: fotelik maxi cosi do speediego - każdy? 04.11.05, 11:37 W sklepie sprawdzalam i tak opiniuje producent, ze na te stelarze na pewno pasuja foteliki maxi-cosi Citi ( to satrsza wersja za ok 470 zl) i Cabrio (nowsza za ok 520 zl) i to sa foteliki od 0-13 kg. O innych nic nie wiem( Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: fotelik maxi cosi do speediego - każdy? 04.11.05, 12:05 Dzięki, juz i tak mi pomogłaś :-) Odpowiedz Link Zgłoś
malgolkab Re: fotelik maxi cosi do speediego - każdy? 10.11.05, 17:29 wlasnie dzisiaj kupilam speedy sx, w promocji spacerowka +gondolka 1600 zl, takze wyszlo niewiele drozej niz z gondola x-landera. jakby kogos interesowalo to promocja jest w zabrzu w hurtowni bociek kolo geanta Odpowiedz Link Zgłoś