Dodaj do ulubionych

Quinny Speedi

18.10.05, 13:31
Czy ktoś może coś na temat tego wózka powiedzieć?
Obserwuj wątek
    • kokons Re: Quinny Speedi 18.10.05, 16:39
      Tez zastanawiam sie nad kupnem tego wozka choc widze juz teraz dobre jak i zle
      jego cechy;

plusy ( z najwazniejszych):
      - probowalam co prawda w sklepie ale fantastycznie sie prowadzi, lekko i
      skretnie, zaden inny wozek trojkowlowy nie prowadzil sie tak dobrze ani Jane
      ani x-lander...
      - mysle,ze duze kola sa jego atutem; no a fakt, ze sie odpinaja do transportu
      jest dobra cecha do malych samochodow;
      - prosto sie sklada
      - gondola wydaje mi sie wystrczajaca jak dla mnie bo ja rodze na przelomie
      stycznia/lutego i wydaje mi sie ze i tak przesadzilabym dziecko do lezacej
      spaceroki w wakacje; swietnie, ze gondola jest odpinana i w budke ma
      wmontowany palak do przenoszenia np.spiacego dziecka, wiem, ze gondola Quinny
      jest droga ok. 850 zl ale mozna zamowic gondole maxi-cosi (wczesniejszy produkt
      Quinny)za 650 zl lub nawet na stelarz Qiunniy pasuje gondola z x-landera a
      kosztuje 350 zl i jest odzwierciedleniem Quinny
      - plusem jest mozliwosc zamontowania fotelika na stelarzu wozka
      - Swietna jest tez jakby podwojna budka w spacerowce ktora czesciowo mozna
      zdemontowac bo jest na rzepach i wozek staje sie przewiewny a reszta sluzxy jak
      parasolka

minusy:
      - w Buzzie dziwnie rozkladana spacerowka=dziecko spi z nozkami do gory zas w
      Speedzie rozkladane wszystko ale nie do calkiem plaskiego
      - brak palaka dla dziecka...
      - chyba maly a moze wystarczajacy kosz na zakupy
      - brak przekladanej spacerowki czy raczki ale tak jest w wiekszosci wozkow(
      - jesli trzeba korzystac z duzej ilosci podjazdow trzeba pamietac,ze sa one
      przystosowane do wozkow czterokolowych i pewnie sie trzeba bedzie natrudzic
      przy ciagnieciu takiego wozka;

Na koniec dodam jeszcze, ze osobicie mnie zachwyca futuryz tego wozka i czysta
      forma jak i materialy w kolorze czerwieni!

Licze, ze ktos dowiadczony sie dopisze)
      Pozdrawiam
      • perek25 Re: Quinny Speedi 24.10.05, 00:56
        kokons, czy ten brak pałąka jest istotny?? wątek też załóżyłem na ten temat, bo
        mnie temat straszliwie nurtuje.
        • kokons Re: Quinny Speedi a brak palaka 24.10.05, 09:22
          Mnie tez nurtuje problem palaka i osobiscie zamierzam zadzwonic do producenta
          Quinny i innych i zapytac czy jednak nie da sie go zamontowac...
          Niemniej jednak dostrzegam dobre i zle cechy palaka i ewentualnie nie bylby
          konieczny z nastepujacych powodow:
          - i tak dziecko musi byc wozone w pasach wiec z wozka malenkie nie wypadnie a
          starsze sobie poradzi bez;
          - bylam kiedys przestrzegana ze jesli dziecko jest starsze to palak utrudnia mu
          wielokrotne wchodzenie i wychodzenie z wozka i za kazdym razem musisz mu w tym
          pomagac a nawet dzwigac gdy palak jest staly... oczywiscie ten problem
          rozwiazal by palak otwierany czy sciagany...
          ...
          Mysle, ze to wszystko kwestia przyzwyczajenia i u mnie pewnie przewazy kwestia
          prowadzenia wozka. Szkoda ze i za taka cene nie ma wozkow idealnych ale mysle,
          ze gdyby byly zle nie byly by az tak popularne:)
    • preslaw Re: Quinny Speedi 19.10.05, 16:38
      do porzedniego posta dodam jeszcze tylko bardzo duuuży atut: jest na prawdę lekki!
    • paxton1 Re: Quinny Speedi 19.10.05, 21:52
      mam ten wózek, jest naprawdę wygodny, budzi ogólne zdziwienie i ma właściwie
      tylko jedną wadę - w leclercu muszę chodzi do kas dla inwalidów bo w normalne
      nie miescimy, się poza tym polecam
      • malgolkab : Quinny Speedi a Buzz 20.10.05, 20:29
        witam. czy mozecie mi powiedziec jakie sa znaczace roznice miedzy tymi dwoma
        wozkami? niestety w sklepie mialam okazje widziec tylko buzza i strasznie mi
        sie podoba
        • paxton1 Re: : Quinny Speedi a Buzz 21.10.05, 09:44
          speedi ma duże pompowane kółka, które według mnie są wygodniejsze, buzz takich
          nie ma ale za to po złożeniu jest mniejszy od speedi, możesz obejrzec je na
          stronie maxi-cosi bo oni są producentem tych wózków
        • kokons Re: : Quinny Speedi a Buzz 23.10.05, 11:12
          Podstawawa roznica jest cena: Speedi kosztuje ok.1100 zl. zas Buzz ok. 1800 zl.

Inne roznice to w Buzzie:
          plusy:
          - istnieje możliwość zamontowania siedziska tyłem lub przodem do kierunku jazdy
          - wózek posiada pałąk ochronny który można rozpinać jednostronnie lub demontować
          minusy:
          - zawieszenie wózka redukuje wstrząsy i stwarza wózek bardzo komfortowym dla
          dziecka niemniej jednak z przodu ma tzw. podwojne obrotowe kolko ktore nie jest
          pompowane i wg mnie wiozek gorzej sie prowadzi niz Speedi
          - Buzz nie ma również kosza na zakupy ale za to ma dołaczoną torbę
          - w Buzzie dziwnie rozkladana spacerowka = dziecko śpi z nóżkami do gory bo nie
          ma regulowanego podnóżka!

Warto to wszystko zobaczyc i porownac na zywo,bowiem dla kazdej z nas inne
          rzeczy sa wazne.
          Powodzenia
    • kokons Re: opinie z innego forum 03.11.05, 09:48
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=31300327&a=31300327
      • xixx fotelik maxi cosi do speediego - każdy? 04.11.05, 10:47
        Dziewczyny, do Quinny Speedy XS mozna zamiast gondoli mocować fotelik maxi
        cosi, ale czy każdy? Chciałam fotelik kupić uzywany i wiedzę że np na allegro
        jest kilka rodzajów, jaki Wy macie i mocujecie do tego stelarza?

Dziękuję za odp.
        • kokons Re: fotelik maxi cosi do speediego - każdy? 04.11.05, 11:37
          W sklepie sprawdzalam i tak opiniuje producent, ze na te stelarze na pewno
          pasuja foteliki maxi-cosi Citi ( to satrsza wersja za ok 470 zl) i Cabrio
          (nowsza za ok 520 zl) i to sa foteliki od 0-13 kg.
          O innych nic nie wiem(
          • xixx Re: fotelik maxi cosi do speediego - każdy? 04.11.05, 12:05
            Dzięki, juz i tak mi pomogłaś :-)
            • malgolkab Re: fotelik maxi cosi do speediego - każdy? 10.11.05, 17:29
              wlasnie dzisiaj kupilam speedy sx, w promocji spacerowka +gondolka 1600 zl,
              takze wyszlo niewiele drozej niz z gondola x-landera. jakby kogos interesowalo
              to promocja jest w zabrzu w hurtowni bociek kolo geanta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka