Dodaj do ulubionych

co sądzicie o ROANACH, chodzi mi o model MARITA

28.11.05, 14:35
Podobno są porównywalne do emmaljungi, tyle że polskiej produkcji, a dużo
tańsze. Nie wiem na który sie decydować.
Obserwuj wątek
    • nikusia79 Re: co sądzicie o ROANACH, chodzi mi o model MARI 28.11.05, 15:00
      Mi podobaja sie te wozki. Maja duza sztywna gondole, wykonana z tworzywa,z
      wentylacja, regulacja polozenia dziecka- od lezacej do siedzacej, na dole
      ma "bieguny", po zdjeciu moze pelnic funkcje kolyski. Ladne wykonczenia, duze
      pompowane i ciche kola, regulacja raczki, mozliwosc zalozenia spacerowki
      przodem lub tylem do kierunku jazdy. Mozliwosc zalozenia fotelika
      samochodowego.Dobra amortyzacja. Wozek dosc wysoki- czyli latwo wyjac z niego
      dziecko. Spacerowka dosc duza, regulowane oparcie, regulowany podnozek, w
      komplecie spiworek na nozki, budka przekladana od gondoli, pasy, palak. W kpl.
      dodatkowo folia przeciwdeszczowa, torba. Kosz na zakupy nie zaduzy.
      Wozek dobrze sie prowadzi, ale jest ciezki. Na szczescie gondolke mozna latwo
      odpiac od stelaza i zaniesc osobno.
      • nikusia79 Re: co sądzicie o ROANACH, chodzi mi o model MARI 28.11.05, 15:02
        Pisalam o wozku roan marita:)
        p.s. dosc dobrze wykonane. Nie widac sladow zniszczenia po uzytkowaniu przez
        jedno dziecko, ale to juz zalezy od tego jak sie dba o wozek:)
        Moze warto kupic tanszy wozek a potem spacerowke, mniejsza i lzejsza?
        Ja slyszalam o roan marita sporo dobrych opinii i na taki wozek wlasnie sie
        zdecydowalismy.
        • alcarin Re: co sądzicie o ROANACH, chodzi mi o model MARI 29.11.05, 10:07
          nikusiu, czy Orientujesz sie ile kosztuje takie cudo z tymi wszystkimi
          dodatkami (gondola + spacerowka + fotelik)?
          • sylwia7911 Re: co sądzicie o ROANACH, chodzi mi o model MARI 29.11.05, 12:41
            My z mężem też kupiliśmy Roana Maritę i bardzo nam sie podoba za wszystko w
            październiku zapłaciliśmy 1400zł ale wiemy już że teraz są promocje i
            zapłacilibyśmy 1000zł
          • nikusia79 Re: co sądzicie o ROANACH, chodzi mi o model MARI 30.11.05, 08:47
            Taki wozek mozna juz kupic nawet za niecale 1000 zl z dostawa do domu

www.allegro.pl/show_item.php?item=74615870
            Fotelik to koszt 160 zl :
            www.allegro.pl/show_item.php?item=74079566

Do tego bedzie jeszcze potrzebny adapter do fotelika
            sklep.urwis.com.pl/advanced_search_result.php?keywords=adapter
            W sklepach na pewno beda rozne promocje, rozne ceny:)

Polecam strone firmowa Roan www.roan.pl/index1.html tutaj mozna obejrzec
            ich oferte, kolorystyke wozkow, fotelikow itp.

• mamusia-kubusia1 Re: co sądzicie o ROANACH, chodzi mi o model MARI 02.12.05, 07:56
      Jesteśmy użytkownikami powyższego. O funkcjach wózka pisać ci nie będę, ktoś to
      wyżej już zrobił, napiszę zatem o moich odczuciach z użytkowania. Wózeczek,
      ładny, solidny, największa gondola chyba na rynku (na czym nam zależało),
      mięciutkie zawieszenie więc łatwo i lekko się buja, w miarę pakowny ten koszyk
      na dole i można dużo przewieźć, po zmianie kierunku jazdy spacerówki, wózek
      lepiej się prowadzi (zmiana środka ciężkości, przez co wydaje się lżejszy
      iłatwiej się podbija do góry przednie koła), gondolka ma bardzo fajną funkcję
      kołyski, usypiałam tak synka. Minusy: oooogromnie cięzki i szeroki, zajmuje dużo
      miejsca w bagażniku (złaszcza stelaż z gondolą), po prawie 8 miesiącach zaczęły
      nam skrzypieć plastiki w podwoziu a smarowanie nic nie daje, brak skrętnych kół
      i zawracasz po łuku (z powodu jego szerokości i braku zwrotności ciężko mi robić
      zakupy np. w takim Bomi).
      Zapłaciliśmy za niego niecałe 1100 zł i teraz przymierzamy się do kupna
      parasolki Peg Perego Pliko (lekki i łatwo się składa i najlepszy wózek w tej
      kategorii podobno). Z perspektywy czasu, nie żałuję kupna całego zestawu Roana,
      gdyż mój mały wszędobylski w gondolce jeździł tylko cztery i pół miesiąca a
      potem się przesiedliśmy do spacerówki, która ma ten plus że rozkłada się ją na
      płask i synek jeździł w niej na brzuszku z podniesioną budką i nie płakał z
      nudów na spacerach (np. Pliko jako parasolka-spacerówka nadaje się dopiero od 6
      miesiąca, a w zestawie też jest gondola, spacerówka, fotelik).
      Osobiście na twoim miejscu kupiłabym Roana, bo są identyczne jak Emmaljunga (tu
      chyba za markę się płaci), a potem i tak będziesz musiała kupić na pewno lekką
      spacerówkę (w spacerówce tak dużego wózka jak Roan nie da się dziecka wozić do
      tych trzech, czterech latek, bo się nie wytrzyma z ciężkością), a koszt Roana +
      potem parasolki = nowa Emmaljunga.

PS. Moja koleżanka wymyśliła tak, że kupiła używaną gondolkę BebeConfort na
      stelażu Thropy (chyba za mniej niż 500 na allegro) i teraz ostatnio Peg Perego
      Atlantico za 1000 zł.
      • antwa Re: co sądzicie o ROANACH, chodzi mi o model MARI 02.12.05, 09:08
        Mamusiu Kubusia,
        co sądzsz o tym,żeby wózek Peg Perego Atlantico z gondolka Navetta zastosować
        już od samych narodzin? Nasze dziecko urodzi sie w marcu,więc myślę,że przez 6
        miesięcy gondolka powinna nam wystarczyć.Napisz proszę co myślisz jako
        doświadczona mama o takim rozwiązaniu,ja już sama nie wiem, a nie chciałabym
        kupować 2 wózków.
        Pozdrawiam i życzę miłego dzionka
        Ania
        • mamusia-kubusia1 Re: co sądzicie o ROANACH, chodzi mi o model MARI 02.12.05, 15:00
          Droga Antwo, według opinii tej mojej koleżanki to połączenie będzie tak średnio
          nadawało się dla noworodka, gdyż (sama to sprawdziłam z 7 kg niunią w środku)
          ten wózek jest strasznie sztywny, w ogóle nie można nim bujać "wzdłuż" (mam
          nadzieję że się domyślisz o co mi chodzi, tak że się kiwa przód - tył) a na boki
          tylko troszkę. W porównaniu z tym moim jest ogromna różnica.
          Gondolka przez 6 mies, w zupełności wystarczy, no chyba że trafi wam się taki
          krzykacz/ka któremu/której w powiedzmy czwartym miesiącu jest już w gondolce
          nudno i nie chce oglądać samego nieba ewentualnie przestanie się w niej
          mieścić.Wtedy będziecie mieli problem.
          Roan waży jakieś 15-16 kg z gondolką i gdzieś ze 12 kg ze spacerówką, lecz
          musisz uwzględnić rosnącego potomka i jego wagę.
      • antwa Re: co sądzicie o ROANACH, chodzi mi o model MARI 02.12.05, 09:29
        Mam jeszcze jedno pytanie.Ile waży wózek ROAN?Chodzi mi o wagę gondoli na
        stelażu i spacerowki na stelażu? Nigdzie nie znalazlam tej informacji na
        stonach internetowych:-(
    • leluchow1 Re: co sądzicie o ROANACH, chodzi mi o model MARI 02.12.05, 09:49
      Ja osobiscie bylam zadowolona. Gondolka spora podobnie jak Mateusz. Planowałam
      wozic go w niej do roku ale obecnie ma 8 miesiecy i 76 cm wiec lekko nmu juz w
      niej ciasno wiec przerzucilismy sie pare tygodni temu na spacerówke.
      Jesli chodzi o wage to standard dla takich wozków na pomopwanych kolach - 14 kg
      Polecam mimo wszystko. Aha u nas nic nie skrzypiało.
      ania
      • nikusia79 Re: co sądzicie o ROANACH, chodzi mi o model MARI 02.12.05, 10:06
        Nasz wózek też na razie nie skrzypi:)
        To prawda, jest spory, nam na szczęscie miesci sie do bagażnika (kombi) ale nie
        jest łatwo:)
        Waga- hmmm do najlzejszych na pewno nie nalezy, ale zawsze mozna gondole
        przenieśc osobno i stelaz. Ja stelaz bede przechowywac w wozkowni.
        Dla porównania wozek Tako wazy 21 kg, a nie ma sztywnej gondoli tylko wkładkę
        dla noworodka. Graco wazy kolo 12 kg, rowniez nie ma sztywnej gondolki.
        Zreszta, jesli dodamy wagę naszej pociechy to kazdy wozek bedzie za ciezki,
        zeby wnosic go z dzieckiem.
        Pozdrawiam!
    • mmilkaa1 jeszcze 2 pytania konkretne 06.12.05, 22:10
      Oglądałam niedawno marite i mam pewne wątpliwości - gondolka duża, wózek
      śliczny, nie strasznie drogi czyli wszystko super dla zimowego dziecka. Ale ja
      będę trzymać stelaż w piwinicy, a znosić gondolę z dzidzią z III piętra i 1)
      wydaje mi się, że to wcale nie tak łatwo z takim ciężarem nakładać gondolę za
      każdym razem, bo trzeba celować z dwóch stron 2) przy noszeniu gondoli z budą
      wszystko się przekrzywia, bo rączki są na środku gondoli, który wcale środkiem
      ciężkości nie jest. Co wy na to, użytkowniczki?
      • mamusia-kubusia1 Re: jeszcze 2 pytania konkretne 07.12.05, 07:16
        Co do punktu 2 to masz zupełną rację , natomiast z punktem pierwszym nie jest
        tak źle: sposób: kładziesz tą częścią gdzie jest budka na stelaż i wsuwasz w
        rowki (wiesz o co mi chodzi?) potem kładziesz nóżki na stelażu które już same
        wskakują w odpowiednie miejsce i blokujesz. Robiłam tak parę razy i nie jest to
        jakoś bardzo trudne. Musisz tylko uważać by za bardzo nie przechylać gondoli, bo
        maleństwo przecież nie jest przypięte.
        • wanda731 A co z modelem Kortina??? 08.12.05, 13:47

Witam serdecznie.
          A kto napisze coś o modelu Kortina? Warto i jakie ma plusy, a jakie minusy.
          Czekam i pozdrawiam, Kasia.
          Nasza Dzidziulka
          tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20732;47/st/20060412/k/437a/preg.png
          • wanda731 Re: A co z modelem Kortina??? 16.12.05, 11:53
            Witam ponownie.
            Naprawdę nikt nie zna Kortiny? Czekam na wieści, pozdrawiam Mamusie!
            • sylwia7911 Re: A co z modelem Kortina??? 17.12.05, 10:11
              Bardzo długo zastanawiałam się nad zakupem właśnie Kortiny
              • wanda731 do sylwia 7911 18.12.05, 19:21
                no i co Sylwia, zdecydowaas się?
                wiesz coś na temat tych wózeczków?
                Czekam na wieści, pozdrawiam.
                Nasza Dzidziulka
                • agatunia1977 Re: do sylwia 7911 20.12.05, 13:11
                  Na poczatku watku o Sylwia napisala, ze kupili w koncu Marite.
                  Pytanie: dlaczego?
              • wanda731 Re: A co z modelem Kortina??? 03.01.06, 09:33
                Witam.
                Obecnie na allegro wystawione są wózki roan typ Kortina w ciekawej cenie 659zł.
                Kuszące, ale chyba dla mnie troszkę za szybko, a szkoda! Pozdrawiam.

Nasza Dzidziulka
    • all305 Re: co sądzicie o ROANACH, chodzi mi o model MARI 26.01.06, 16:23
      Właśnie zakupiliśmy komplet Roan Marita.
      Głęboki, spacerówka, adaptor, fotelik, parasolka, śpiworek.
      Za wszystko daliśmy 1 400,00 zł.
      Jest śliczny, bardzo nam się podoba i mam nadzieję że będzie dobrze służył
      naszej córci.
      • szila_29 modek kortina 14.02.06, 14:33
        Kortina różni się kształtem gondoli-Marita jest podobna do Peg Perego-jej
        ksztalt bardziej mi sie podoba, jest taka opływowa, kortina nie ma rowniez
        regulowanego zagłowka w gondoli, ktory przydaje sie wtedy, kiiedy dziecko jest
        ciekawsze swiata, nie siedzi jeszcze,a na plasko juz nie chce lezec. wtedy nie
        trzeba podkladac kilku poduszek zeby dziecko mialo wyzej, tylko wstarczy
        podniesc troszkę zagłówek i juz dziecko zadowolone. Poza tym innych róznic nie
        ma.
        • andzia_frandzia Re: modek kortina 19.02.06, 18:48
          Może trochę głupie to pytanie ale z tego co czytam znasz sie troche na roanie a
          chciałam zapytac o taką rzecz.Oglądałam je tylko na necie u nas w Łodzi nie
          wiedzą nawet co to za wózki.Wiec niarazie nie miałam okazji obejrzeć go na
          żywo.Może skoro tyle wiesz widziałaś z bliska.Chciałam sobie zamówić przez
          internet(można niby zwórcić w ciągu 10 dni).Generalnie kolor chyba mi będzie
          odpowiadał i wiekszośc ludzi bardzo je zachwala poza tym ma chyba większość z
          kryteriów jakie sobie ustaliłam, obawiam się tylko jednej rzeczy i tu to moje
          być może troche śmieszne pytanie.Chodzi o strukturę materiału w maricie.Czy to
          jest "gładki" materiał (no nie wiem porównywalny z tymi wózkami
          zagranicznymi)czy nie wygląda jakoś "badziewnie" (ma na powierzchni jakieś
          odciśnięte szlaczki,cętki)Wiem,że to kwestia gustu co komu się podoba ja jednak
          wolałabym głądką powierzchnię bez rzadnych aplikacji i stąd moje pytanie.Z góry
          dziękuję za odpowiedz.Mam nadzieje,ze ktoś mi odpisze.Prosze.
          Pozdrawiam
          • nikusia79 Re: modek kortina 20.02.06, 09:43
            Wysłałam Ci na adres gazetowy fotkę tapicerki naszego wózka - roan marita.
            • andzia_frandzia Re: modek kortina 20.02.06, 10:57
              Dzięki za szybki odzwew."Osiwieje" niedługo od tych wiecznych rozterek nad
              "głupim" wózkiem, no ale dzięki tobie choś częśc na temat tego wózka
              przynajmniej się rozwieje,wiem już mniej więcej czego sie spodziewać.Jeszcze
              jedno małe pytanko:
              Co myślisz o praniu czy czyszczeniu tego wózka z jakiś ewentualnych plam(Bo
              tapicerki nie da się zdjąć).ROzmawiałaś z kimś jak go sie czyści?Tylko środek
              chyba sie wyciąga do prania.
              Pozdrawiam.Ja myślę o kolorze beżowo brązowym.
              www.polskaanglia.pl/allegro/roan/marita/600/20.jpg
              • nikusia79 Re: modek kortina 20.02.06, 12:18
                Możesz wyciągnąć materacyk, z materacyka sciągnąc bawełniany ochraniacz -
                zostanie sama gąbka. Możesz sćiągnac cały srodeczek- ten bawełniany, wywiniety
                na zewnatrz - tak ze zostanie Ci plastikowa gpndolka tylko. Mozesz sciagnąc
                budke- wyciągnąć jej stelaż. Torbę i osłonki też bez kłopotu wypierzesz.
                Zostaje tylko material naciągniety na gondolkę. Ten materiał można calkowicie
                odwinąć, zostanie przymocowany tylko na dole. Mysle, ze mozna go przemyc z
                zewnatrz woda z proszkiem dla niemowląt, delikatnie jak tapicerkę mebli. Chyba
                nawet niektóre własnie maja podobna tapicerkę jak na meblach (tych
                współczesnych)(ta misiowa;))A spacerówkę zaraz obejrze i napisze, czy da sie ją
                wyprac:)
                • nikusia79 Re: modek kortina 20.02.06, 12:24
                  Tapicerke ze spacerówki można zdjąc cała. Z tyłu są dwa zatrzaski. Doł ściąga
                  sie z podnózka, boki odpina się wewnatrz, po obo stronach są po dwa "kołeczki"
                  wciśniete w plastikowe boczki wózka, latwo sie je wyjmuje i można ściągnąc całą
                  taicerkę. Z przodu na paląku materiał jest okryty folią, ale jak się zdejmie
                  pałąk też można go ściągnąć:)
                  • andzia_frandzia Re: modek kortina 20.02.06, 23:38
                    Dzięki.Nie oczekiwałam az tak szczegółowej odpowiedzi. Jestem pod
                    wrażeniem.Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka