Dodaj do ulubionych

Peg-Perego AT4

30.12.05, 22:58
Wypatrzyłam sobie ten wózeczek w necie i bardzo mi sie podoba. Jeśli któraś z
Was go posiada to prosiłabym o informacje:
- czy da sie zamontować budkę w obie strony (przodm i tyłem do kierunku jazdy)
- jak sie jezdzi z tą skretna osią ?
- czy amortyzatory w tym wózku są wystarczające na prawdziwa jade ternowa (u
mnie na osiedlu nie ma jeszcze chodników - tylko betonowe krzywe płyty)
Obserwuj wątek
    • anjany Re: Peg-Perego AT4 07.01.06, 11:37
      też o nim myślałam, jednak niestety nie da się ani przełożyć rączki ani też
      siedziska. Jednak ze spacerówek pp jest najlepszy, ma największe koła. Ja biorę
      jako alternatywę bebecar tracker ale niestey nic nie wiem nt tych wózków, jakie
      są i czy się sprawdzają? PP atlantico jeździłam i wychwalam go pod niebiosa -
      jest rewelacyjny.PP AT4 wydaje się mieć lepsze amortyzatory - ma większą
      średnicę kół decyzja trudna ale niebawem trzeba będzie ją podjąć :)
      • nata76 Re: Peg-Perego AT4 08.01.06, 12:42
        Zapisuję siędo fanklubu AT4. Dwójka moich dzieci przejezdziła w Pliko. To wózek
        nie do zdarcia. Jednak teraz (staramy sięo Trzecie dziecko) chciałabym kupić
        AT4-fotelik+ gondolka Navetta. Widziłam te nowszą wersję z pokrowcem i skrętną
        osią(jest blokowana), wyglada suuuuuuper. Podoba mi się w PP dopracowanie
        szczegółow, wykonanie i jakość!!!!!!pozdrawiam,nata
        Który kolor tapicerki podoba Wam sie najbardziej???Mnie Toffie(o ile dobrze
        pamiętam nazwę)
        • majatusia Re: Peg-Perego AT4 14.01.06, 19:19
          Mówsz że wygłąda super? Ktoś mi odpisał - a nawet 2 osoby - że ten wózek
          wygłąda jak traktor..że ładnie to sie on tylko prezentuje na zdjeciach z
          katalogu. Ech już sama nie wiem co myśleć... chyba już nic nie mysłęc tylko
          wsiadać w pociag do Poznania. Niestety u nas w Trójmieście kicha absolutna. We
          wszytkich sklepach z wózkai śa aż 4 sztuki wózków: 2 atlanici, 1 wenezia i 1
          piko! Niesądziłam że Trójmiasto to toaka dziura! Tu panuje powszechan moda na
          Musty.
          • hanti Re: Peg-Perego AT4 14.01.06, 21:08
            miałam wcześniej atlantico i to była rewelacja. A AT4 no cóż, pan w sklepie
            powiedział że ma dość częste reklamacje, że jest niedopracowany, siedzisko ma
            mniejsze niż atlantico no i nie wygląda najleiej oraz jest dużo cięższy niż
            atlantico.
            Zdecydowałam się jednak na inny wózek :)))
            • anjany Re: Peg-Perego AT4 17.01.06, 23:19
              a na jaki sie zdecydowalas? Ja tez wielbilam pp atlantico ale dla noworodka sie
              nie nadaje, glownie przez mala srednice kol i to nieodwracalne siedzisko :(((
              Musze go sprzedac - choc z zalem, bo bardzo nam sluzyl i jezdzil wspaniale :)
      • majatusia Re: Peg-Perego AT4 19.01.06, 02:51
        W AT4 da sie przełożyć budkę tak by móć obserwować jadącego w wózku malucha.
        Spójrzcie:
        www.mamasandpapas.co.uk/travel/allterrain/at4_pramette.htm
        Na tych zdjęciach w wózku zamontowana jest specjalana wkładka-nosidelko dla
        nowordoka - ponoć u nas w kraju też ma "już zaraz być" Tak mi przynajmniej
        powiedziała Pani z firmy importujacej te wózki.ny mi niestety nie podała, ale
        mam być duużo niza od ceny gondolki
        • pyza_uk Re: Peg-Perego AT4 20.01.06, 17:14
          Podajesz tu przyklad AT4 Pramette - to nie to samo co AT4 Sportivo lub
          Completo; w tych modelach dziecko siedzi przodem do kierunku jazdy...
    • nata76 Re: Peg-Perego AT4 17.01.06, 16:14
      Atlantico i A3 sa też super,ale nie mają jednej rzeczy...tej platformy dla
      młodszego dziecka....dla nas to zbawienna rzecz. Miałam kiedyś taką doczepianą
      platformę na kółkach ,ale uważam,ze sięnie sprawdza,chyba ,że na idealnej
      powierzchni, np.centrum handlowego;)
      Hanti, na jaki wózek suie zdecydowałaś?
      • hanti Re: Peg-Perego AT4 18.01.06, 19:17
        zdecydowałam sie na JAne slalom :))) mam go już dwa miesiące i jestem bardzo
        zadowolona, waży tyle co atlantico, ale ma duże pompowane koła, olbrzymie
        siedzisko i wogóle jest rewelacyjny. W wakacje, przed porodem zamierzam kupić
        jeszcze takiego bliźniaka dla Karolki i Pestka :)))
        • hanti Re: Peg-Perego AT4 18.01.06, 19:21
          a wygląda tak:
          www.jane.pl/wozki/slalom4.html
          • anjany Re: Peg-Perego AT4 18.01.06, 22:29
            też rozważam m.in.ten wózeczek, bo nam się bardzo podoba. Tylko powiedz czy
            masz go dla noworodka, czy dla starszego? Jeśli dla maluszka to jak rozwiązałaś
            kwestię wożenia Maluszka; tyłem do siebie, dokupiłaś gondolę, czy fotelik? I
            czy siedzisko jest na tyle wysokie i obszerne, że starczy do końca czyli do ok.
            3 roku życia? No i czy się rozkłada na płasko z regulowanym podnóżkiem? Z góry
            dzięki za info, bo w mało którym sklepie są te wózeczki dostępne a info na
            necie nie zaspokaja mojej ciekawości :) pozdrawiam serdecznie
            • hanti Re: Peg-Perego AT4 18.01.06, 23:06
              Zebym nieczego nie pominęła :))))

anjany napisała:

Tylko powiedz czy
              > masz go dla noworodka, czy dla starszego? Jeśli dla maluszka to jak rozwiązałaś
              >
              > kwestię wożenia Maluszka; tyłem do siebie, dokupiłaś gondolę, czy fotelik? I
              > czy siedzisko jest na tyle wysokie i obszerne, że starczy do końca czyli do ok.
              >
              > 3 roku życia?

Aktualnie jeździ w wózku moja 2,5 letnia córka i ma jeszcze mnustwo miejsca,
              nawet mój cztero latek jak próbuje udawać małego dzidziusia mieście się w nim
              :))) Niedługo mam zamiar kupić wersję bliźniaczą, dla malucha mam zamiar kupić
              gondolę, bo je jestem przeciwnikiem wożenia noworodków na spacer w foteliku, ale
              to kwestia indywidualna

No i czy się rozkłada na płasko z regulowanym podnóżkiem?
              Regulacja jest na paski czyli każdą pozycję jaką sobie wymyślisz możesz łatwo
              ustawić, pociągając za odpowiedni pasek. Od całkowitego leżenia, do siedzenia :)

Mam nadzieję że pomogłam. Pozdrawiam
              • anjany Re: Peg-Perego AT4 19.01.06, 19:04
                dzięki bardzo!!! rozwiewasz moje wątpliwości i dajesz nadzieję, że faktycznie
                to będzie nasz wózeczek na czerwiec 2006r :)))) pozdrawiam serdecznie i jeszcze
                raz dziękuję :))))
                • majatusia Re: Peg-Perego AT4 20.01.06, 11:06
                  Czy ktoś widział "na żywo" ten wóżeczek w kolorze Rubino - czerwony?
                  Ja już na 110% wiem że becikowe wydam właśnie na tego "mercedesa", mam tylko
                  problem z kolorem.
                  Zdjęcia w katalogu w necie ponoc bardzo przekłamują kolory.
                  Wersja toffee, kóry w neicie wyglada jakby byłą czarana w rzeczistosci jest
                  ponoc brązowa.
                  Wesrja z kolorem niebieskim - który poczatkowo chciałam wybać - ponoć w naturze
                  wyglada paskudnie - ten niebieski jest strasznei zarówiasty.
                  Zastanawiam sie jak to jest z tym koloem czerwonym? To też taka żarówa?
                  • adanko77 Re: Peg-Perego AT4 20.01.06, 12:46
                    ja widzialam at4 rubino-hmm i mi wlasnie bardziej podoba sie kolor anice-ale to
                    zawsze bedzie kwestia gustu. Ja sie jeszcze zastanawiam nad bluvela ale nie
                    widzialam na zywo
              • jowitak1 Re: Peg-Perego AT4 20.01.06, 15:19
                Ale Slalom nie rozkłada się zupełnie na płasko! Nie nadaje się dla małego
                niemowlaka ,który jeszcze nie siedzi.
                • hanti do jowitak 21.01.06, 13:28
                  u mnie w domu stoi slalom i rozkłąda się zupelnie na płasko :)))) a dla
                  noworodka to ten wózek kupuje się razem z gondolką :)
    • jowitak1 Re: Peg-Perego AT4 21.01.06, 14:34
      Hmm,a Slalom który stoi w moim domu nie rozkłada się zupełnie na
      płasko...Napisałam to do dziewczyn które dla letnich noworodków nie chcą
      kupowac gondoli tylko samą spacerówkę.No cóz moze są rózne Slalomy...
    • jowitak1 Re: Peg-Perego AT4 21.01.06, 16:26
      Właściwie moze inaczej-zalezy co dla kogo znaczy "na płasko"?Dla mnie to "na
      płasko" jest wtedy gdy oparcie z siedziskiem tworzy kąt 180.Wtedy po włozeniu
      np.nosidła albo nawet bez mozna wozic noworodka.W Slalomie jest to niemozliwe
      nie tylko dlatego ,ze oparcie opada tylko do pewnego kąta ,ale i dlatego ,ze
      siedzisko -tak jak w Speedi-jest odchylone do tyłu.Kupiłam Slaloma jak mój syn
      miał 8 miesięcy i nawet wtedy gdy spał zdazało mu się "zjechac" na bok,a nie
      wyobrazam sobie tam noworodka.Zaznaczam jeszcze raz -chodzi o przydatnośc SAMEJ
      spacerówki Jane Slalom dla noworodka.
    • rubs Re: Peg-Perego AT4 21.01.06, 19:27
      to już nie jesteś importerem peg-perego?
    • rubs do majatusia 21.01.06, 20:11
      jeśli importujesz wózki peg-perego (informowałaś o tym na innym forum)to
      powinnaś wiedzieć jak wyglądają, prawda?
    • anjany Re: Peg-Perego AT4 21.01.06, 22:07
      otóż widziałam dziś at4 completo na żywo i powiem wszystkim zainteresowanym, że
      da się przełożyć budę by dziecko było przodem do matki, poza tym da się wpiąć
      też tą mini gondolę-nosidło, którą też widziałam na żywo. Sumując da się ten
      wózeczek zastosować dla noworodka ale koniecznie trzeba mieć nosidło, gondolę,
      bądź tą mini - gondolę -nowość w pp, ale bardzo fajna. Mi się podoba, no i to
      siedzisko spacerówki - chyba najbardziej obszerne z istniejących na rynku :)
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka