Dodaj do ulubionych

inglesina magnum

21.02.06, 12:55
No więc chyba się zdecydowałam na Inglesinę, pomimo jej wagi. Mam pytania do
Użytkowniczek: Jak wygląda system montażu gondoli, czy jest solidny? Chodzi o
to, że zamierzam zostawiać stelaż na dole. Czy po miesiącu przypinania/
odpinania ten mechanizm się nie rozwali??
Zastanawia mnie też wielkość siedziska w spacerówce. Wymyśliłam sobie, że
pierwszy wózek będzie nam służył w następnych latach jako zimowa spacerówka.
Czy zmieszczę w to siedzisko półtoraroczne dziecko w kombinezonie? Czy
siedzisko można zamontować na innym/ lżejszym podwoziu inglesiny?
pozdrawiam i mam nadzieję, że już się zdecyduję
agnieszka
Obserwuj wątek
    • anjany Re: inglesina magnum 21.02.06, 17:00
      hmm, z tego co ja wiem to magnum występuje jedynie w wersji spacerowej którą po
      rozłożeniu na płasko można dostosować do przewożenia noworodka. Co do
      obszerności siedziska, to jest tkaie jak w innych modelach inglesiny głeboko-
      spacerowych, czyli starcza do ok 1 roku zycia dziecka. Ja mialam inglesine
      glegoko - spacerowa i gondola starczyla do 0,5 roku, spacerowka do roku. Potem
      musialam zmienic wozek. Jesli chodzi o mechanizm to na pewno sie nie rozwali,
      tez wnosilam codziennie gondole do gory a stelaz zostawialam na klatce (i
      ukradli mi kola.... czego Tobie nie zycze) Co od montazu siedziska na lzejszym
      stelazu to nie wiem ale wozek prowadzi sie rewelacyjnie!!!! pozdrawiam
      • aga_sama Re: inglesina magnum 21.02.06, 17:15
        Myślałam o takim wózku
        allegro.pl/item86728317_inglesina_magnum_z_fotelikiem_spiworkiem_wanien.html
        lub takim
        allegro.pl/item87240454_wozek_inglesina_magnum_stan_bardzo_dobry.html
        Kurde, czytałam na tym foru, że Inglesina to właśnie duży model. Skoro dziecko
        wyrasta z niego w wieku ok. roku, to czy jest wózek wielofunkcyjny, ktory
        posłuży dłużej??
        • anjany Re: inglesina magnum 21.02.06, 22:27
          otóż w modelu który ja miałam Emma z 2003r spacerówka wyglądała dokładnie tak
          samo jak w magnum (i jak pytałam w sklepie jest tych samych rozmiarów)tylko ja
          do mojego miałam zupełnie inną gondolę (rodziłam w lutym i się super
          sprawdziła) w sierpniu dziecko przesiadło się do spacerówki a w marcu kolejnego
          roku z tej spacerówki wyrosło. Jeśli się dobrze przyjzysz zobaczysz, że
          siedzisko na górze tworzy z bokami taką "łódeczkę" - co jest bardzo praktyczne
          bo "otula" dziecko z boków i od góry, by np. nie wysuwało się kiedy leży na
          płasko. Tym samym jednak te kilka cm wysokości siedziska Ci odpada (dobre 5
          cm), bo od miejsca gdzie siedzisko nie jest już płaskie, tylko tworzy jakby
          zagłówek, dziecko nie może się o nie wygodnie oprzeć - mam nadzieję, że sie
          dość jasno wyraziłam. Dlatego też kupując ten wielofunkcyjny wózek myślałam, że
          mi wystarczy na długo a dziś z perspektywy wiem, że najważniejsza w wózku jest
          możliwie największa spacerówka, rozkładające się siedzisko i do niej
          usztywniane nosidło-gondola badź oddzielna gondola. Trzeba jednak pamiętać, że
          półroczne dziecko zazwyczaj, kiedy już zaczyna siadać, po prostu albo z tej
          gondoli wyrasta albo nie chce już w niej jeździć (jak moja córcia. Jeśli chodzi
          o Inglesinę, to bardziej decydowałabym się na model zippy lub max one mają
          największe spacerówki z tej firmy, jednak dość małe kółka i o ile można kupić
          zippy z gondolą, to tutaj minusem jest słaba amortyzacja wlaśnie ze względu na
          małe kółeczka. Jednakże ten wózeczek z załozenia i w praktyce służy od
          urodzenia aż do końca. Koleżanka ma i jest zachwycona.
    • iljona Re: inglesina magnum 22.02.06, 09:59
      ja miałam inglesinę magnum jest to wózek głęboko-spacerowy nie ma on typowej
      gondoli, a jeżdziło mi się nim świetnie, spacerówka ma 50 cm wysokości siedziska
      (maxymalnie) a szerokości 35cm. sprzedaję swój właśnie tu w gazecie jest moje
      ogłoszenie ze zdjęciem ,serdecznie zapraszam bo warto:)
    • anjany Re: inglesina magnum 22.02.06, 15:27
      co do tego, ze sie nim jezdzi swietnie to absolutnie sie z tym zgadzam (mialam
      to samo podwozie), szkoda, ze tylko, ze tak wczesnie trzeba przesiadac sie na
      wozek duzy spacerowy. Reszta naprwade bez zarzutu!!!! Ale producenci po prostu
      tak musza robic wozki, by wymuszac na kupujacych zakup nie tylko jednego
      wozeczka. Dlaczego np. peg perego, mimo iz robi rewelacyjne wozki i spacerowki,
      nie zrobi tych obszernych spacerowek typu stare atlantico, czy teraz nastepce
      a3 badz at4 z odwracanym siedziskiem, nie dajac pelnego wyboru?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka