Dodaj do ulubionych

Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać.

20.05.06, 18:06
Zwracam się z prośbą do użytkowniczek tych wózków o opinię na ich temat bo
jakoś nie mogę się zdecydować, który wybrać. Wybieram pomiędzy Xlander x3 i
Implast driver 4xl.Nie wiem co przede wszystkim powinnam brać pod uwagę
dlatego proszę Was o pomoc.

Pozdrawiam wszystkie Mamusie i Dzidziusie.
Obserwuj wątek
    • edytajak Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 21.05.06, 10:41
      Ja też mam podobny problem ale ja się wacham między XA a nowym Volant3. Może
      ktoś pomoże która firma lepsza X-lander czy Implast???????
    • mzieli Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 21.05.06, 11:51
      Ja też się nad tymi dwoma zastanawiałam i wybrałam w końcu xlandera. Pan w
      sklepie bardzo odradzała mi implasta (mimo, że tez miał go w sklepie). Mówił,
      że sie bardzo często psują, że praktycznie na 10 sztuk reklamowanych jest 9. A
      poza tym wydaje mi się, że x-lander wygląda po prostu bardziej porządnie. Jest
      robiony na częściach Quiny, więc jakośc podobna, a cena o wiele niższa.
      • luna333 Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 21.05.06, 18:30
        mam implast driver 4XL z 2004 roku bo kupiłam od kogoś juz używany- do tej pory jedyną awarią było złapanie gumy w kole ale bez problemu w serwisie rowerowym od razu mi zmieniono dętkę na nową (tak więc wózek jest użytkowany ok 19 miesięcy). Z zalet - jest bardzo zwrotny, ma siatkę w budce czyli mimo rozłożonej budki w lato nie ma w niej zaduchu, niektórzy twierdzili że gondola jest mała - ale mój synuś ważył po urodzeniu 4300 - jeździł 6 m-cy w gondoli ale jak zaczął siadać to nie ma mowy żeby był na leżąco więc zmieniłam na wersję spacerową. Wózek ma fajne amortyzatory a moje dziecko zasypiało tylko na wertepach tak więc nie jeździłam przez pierwsze 4 mce wogóle po chodnikach, w sklepie też bardzo łatwo nim wykręcić, regulowana wysokość rączki - super. Z wad - głośno się budka rozkłada - ale nie wiem czy tylko w moim wózku czy wszystkich implastach i przednie koła - nie można skrętnej osi zablokować co jest niezwykle męczące przy wysiadaniu samej z autobusu - ciężko wózek pociągnąć za sobą bo oś się skręca i wózek "dęba staje", poza tym jestem z niego zadowolona choć jest ciężki i nigdzie go bym nie wniosła.
    • awista1977 Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 22.05.06, 15:54
      Hej. Miałam ten sam dylemat i wybrałam X-LANDERA XA, ( trójkołowce odpadały bo
      po prostu nie podobaja mi się) W wielu sklepach dosyc negatywnie wypowiadano
      sie o IMPLAScie. Jestem bardzio zadowolona z mojego wózka. Prowadzi się go
      bardzo lekko, super zawraca i skręca- ma obrotowe koła, Bardzo lekko zdejmuje
      sie gondolę i łatwo ja przenieśc bo jest w niej rączka, bezszelestnie otwierasz
      i zamykasz budkę...i wiele wiele jeszcze mogłabym pisać na temat naj... Ale są
      tez minusy (choć mnie one w ogóle nie przeszkadzały. wózek jest dosyć cięzki
      (waży ok 13 kg) i w moim modelu nie ma regulacji podnóżka,....Wybrałam kolorek
      czerwono czarny :-)...będe za jakiś czas go sprzedawała więc jeśli byłabys
      zainteresowana to mój nr gg:4591881, pozdrawiam Dorota ps. Gondolę używam
      jeszcze (moja córcia ma 5 m-cy) a spacerówka jest zapakowana w folii (w ogóle
      nie używana :-) Poniewaz wracam do pracy i z moja córeńką zostanie niania,
      która nie jest zbyt młoda muszę kupić lekka parasolkę :-)
      • maltez Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 22.05.06, 19:08
        a czy gondola ma regulowany zagłowek?
        • olka_krakow Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 23.05.06, 00:23
          Gondola w X-landerze nie ma regulacji zaglowka ;(
          • edytajak Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 23.05.06, 11:08
            A czy ktoś trafił gdzieś w necie zdjęcia kolorów gondoli interesuje mnie kolor
            lemon ale nie wiem jak wygląda gondola na stronie producenta jest tylko ta
            niebieska.
            • olka_krakow Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 23.05.06, 12:04
              Ja widzialam w sklepie jeszcze czerwona. Tez interesuje mnie kolor lemon, ale
              sprzedawcy mowili, ze nie da sie zamowic obecnie koloru, poniewaz zmieniaja
              linie produkcyjna.
              • edytajak Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 23.05.06, 12:11
                A może wiesz kiedy będzie można zamówić ja mam termin na 1 lipca więc mogę ten
                miesiąc jeszcze poczekać. Nie podoba mi się niestety ani niebieski ani czerwony
                zastanawiałam się jeszcze tylko nad piaskowym takim jasnym beżem nie wiem jak
                kolor się nazywa. Słyszałam jeszcze że ma być powiększona gondola ale nie wiem
                kiedy może coś wiesz???
                • olka_krakow Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 23.05.06, 17:15
                  Pytalam przedstawiciela Deltimu, napisal, ze nowe modele i kolory beda od 5
                  czerwca, ja tez czekam, bo ten niebiesko-czerwony mi sie nie podoba ;(

Tylko ze X3 ponoc juz nie bedzie, ja pytalam konkretnie o X1, ma byc z
                  podnoszonym podnozkiem. Koszt takiego wozka to 1100 + gondola 450 zl.
                  • edytajak Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 23.05.06, 19:44
                    Ja chcę XA tez dziś dzwoniłam do Częstochowy mają przyjść nowe za dwa tygodnie,
                    XA ma miec tez podnoszony podnóżek. Mają jeden z XA na stanie lemon ale jeszcze
                    stara dostawa bez tego podnóżka i tylko spacerówka nie ma gondoli a foteliki
                    mają być pod koniec miesiąca. Słyszałam że gondola ma być powiększona ale Pani
                    w sklepie tego nie potwierdziła ona nic o tym nie wiem. Za to cena XA 910 zł.
                    spacerówka, 410 gondola i 370 fotelik całośc z adapterami.
                    Może jeszcze ktoś coś wie i się podłączy pod dyskusje ;-)
                  • mzieli Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 23.05.06, 20:11
                    Strasznie drogo!!! Ja zamówiłam x-landera xt już z regulowanym podnóżkiem i z
                    gondolą wynióśł mnie 1180 zł, czy jakos tam, w każdym razie nie więcej niż
                    1200. Wprawdzie w Michałowicach pod Warszawą (dla zainteresowanych podaje adres
                    sklep Maluszek al. Jerozolimskie 266 Michałowice), ale to dziwne, że w
                    częstochowie, gdzie te wózki są produkowane kosztują tak drogo. może
                    powinnyście poszukać tanszego sklepu
                    • 0902b Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 23.05.06, 22:19
                      Kupilam XA, spacerówkę z gondolą miesiąc temu w Bydgoszczy za 1190 ,z
                      regulowanym podnóżkiem, te ceny które podajecie są naprawdę kosmiczne. Ktoś
                      pytal o gondolę lemon, jest ona cala granatowa, z malutkimi wstawkami
                      zielonymi, w spacerówce jest więcej zielonego niż w tej gondoli.Ja mam czerwono-
                      czarny i jestem zadowolona.
                      • edytajak Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 24.05.06, 14:46
                        No i kupiłam XA w kolorze lemon przez przypadek weszłam do sklepu i akurat była
                        dostawa nie wiem skąd ten gościu je wziął skoro u dystrybutora ich nie ma ale
                        super jutro odbiore bo nie miałam kasiorki ze sobą wszystko z fotelikiem
                        adapterami gondola spacerówka moskitiera 1600 złoty oczywiście z podnoszonym
                        podnóżkiem ;-) Były wszystkie kolory jakie tylko X-lander posiada obejrzałam
                        dokładnie wszystkie jeszcze myślałam o sand ale troszkę za jasny. No i mam
                        problem z głowy;-)
                        • maltez Re: Implast czy Xlander - dla mnie Volant 3 24.05.06, 15:34
                          Jeszcze nie kupiłam, ale po obejrzeniu i przeanalizowaniu funkcji obu
                          zachwyciłam się Volantem 3 Implastu. Gondola jest dosc duza i ma regiulowane
                          oparcie, a po przesadzeniu maluszka,( gdyby za szybko wyrosl z gondoli) moge
                          spacerówke rozłożyc na plasko i przodem do mnie. Spacerowka ma regulowany
                          zarowno zagłowek jak i podnozek. Wozek prowadzi sie podobnie jak Xlander- tu
                          roznic nie zauwazylam. Ale jakos pewniej sie przy tym wozku czuje. Wybrałam
                          kolor www.juniorek.com.pl/product_info.php/cPath/21/products_id/215.
                          Duzo roznych opinii czytalam, ale po pierwsze glownie o Driverach i sa
                          podzielone, a wydaje mi sie ze wiekszosc tych negatywnych rzeczy zostala
                          usunieta. Czekam do czerwca, a z pojawia sie foteliki do tego modelu, bo na
                          razie sa problemy.
                          • nati_28 Re: Implast czy Xlander - dla mnie Volant 3 24.05.06, 19:29
                            Swietny wybór. Ja też jestem zdecydowana na ten wózek. Gondolę ma większą
                            aniżeli Xlander, ma regulowane oparcie gondoli, czytałam dużo dobrych opinii, a
                            i dwie koleżanki już zakupiły i użytkują od kilku tygodni Volanta 3. Są
                            zachwycone.

A sklep, który wybrałaś należy chyba do najtańszych, też zamierzam tam kupić
                        • mzieli Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 24.05.06, 18:20
                          A gdzie dostałaś, może gdzies w okolicach warszawy?? bo ja chcę kolor sand, ale
                          cholera do połowy czerwca musze czekać na dostawę!!!
                          • edytajak Re: do mzieli 24.05.06, 22:02
                            Niestety w okolicach Katowic, z tego co wiem to chyba jakiś cud że ten gościu
                            je miał bo w całym kraju trzeba czekać tak mi mówiła Pani od Dystrybutora z
                            Częstochowy oni nawet na sklepie firmowym ich nie mają.
                            • mzieli Re: do mzieli 24.05.06, 22:24
                              No właśnie!!!!Oni gdzieś poza Polską produkują te gondole i powiedziano mi, że
                              w ostatnich 2 miesiącach przyszło do polski 10 gondol, ludzie podobno od marca
                              czekają. Miałaś niezłego farta!!! :-)
                            • ollga05 do edytajak 26.05.06, 20:46
                              Napisz w którym sklepie w okolicach Katowic udalo Ci sie kupić ten wózek
                              • ma_ti Re: do edytajak 27.05.06, 09:19
                                Witam, jeśli pytasz o to gdzie kupilam Volant3 - to odpowiadam, że w Szczecinie
                                w jednym ze sklepów dla dzieci.
                                Pzdr.
                                • gusia1977 Re: do ma_ti 01.06.06, 09:58
                                  Witam!
                                  Ja też jestem ze Szczecina! :) Mogłabyś mi podac namiary na sklep w którym
                                  kupiłaś Volanta?
                                  Z góry dzięki za odpowiedź!
                                  Pozdrawiam
                                  • ma_ti Re: do gusia1977 01.06.06, 20:55
                                    Volant3 kupiłam w hurtowni TaTo na Mieszka I. Były sprzedawane te z wystawy i
                                    miały obniżoną cenę do 1350 pln. Ale widziałam też w BoboLand koło Nomi na
                                    Struga cena: 1390 pln. Podobno się czeka na wybrany kolor około 4-5 tygodni - z
                                    tego co pamiętam. Powodzenia i daj znać czy Ci się udało, ja teraz poluję na
                                    fotelik easybob.
    • agakoziorowska po co przepłacac?? 26.05.06, 13:03
      Witam ! Chciałam polecic wózeczki firmy bgr.magda m.in.
      ładne i wygodne dla pociech, z atestami, bezpieczne, prosto od
      producenta a więc można powybrzydzac z kolorami, kółkami itd. a do
      tego ceny są wyjątkowo przystepne , zapraszam na strone internetową
      bgr.magda.w.interia.pl . Naprawde warto zerknac
      Serdecznie pozdrawiam i zycze wszystkiego naj!!!!
      • natallay Re: po co przepłacac?? 01.06.06, 18:17
        Gdzieś już widziałam tą reklamę bo OPINIA to z pewnością nie jest :/
    • elvitto Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 26.05.06, 16:25
      Jak duza jest gondolka w Implascie? Moze ktos poda wymiary w srodku? X-lander
      jest nieco zwezona w srodku, no i sie zastanawiam czy dziecko w niej sie
      zmiesci w zimie, jak bedzie mialo 5 miesiecy.
      • ma_ti Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 26.05.06, 16:48
        Zmierzyłam Volant3, i wyszło mi, że gąbeczka która jest w środku ma wymiary:
        dł.75cm, a szer.35cm. Jest podobno większa niż Driver, ale jego wymiarów nie
        znam.
        Pzdr.
        • edytajak Re: do ollga05 27.05.06, 16:52
          Dokładnie to go kupiłam w Będzinie w sklepie Dziecięce Marzenia ul. Partyzantów
          8 A ale nie wiem czy jeszcze coś ma bo było bardzo duże zainteresowanie X-
          landery XA i XT bo takie on ma na sklepie schodzą bardzo szybko. Pozdrawiam
          • ollga05 Re: do ollga05 27.05.06, 19:53
            Bardzo dziekuję. Przejade się i zobacze może bede miala szczescie :)
            Pozdrawiam
            • monikaaleksandra XA 01.06.06, 09:47
              Kupiłasm XA jakieś dwa miesiące temu, w salonie w Częstochowie, już w nowej
              wersji z regulowanym podnóżkiem. Mam kolor Ash, granatowo-piaskowy, bardzo
              praktyczny i dyskretny. Czerwony mi się nie podobał, taki bardzo agresywny. Z
              fotelikiem i torbą do wózka zapłaciłam coś około 1700 zł.
    • natallay Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 01.06.06, 18:20
      Ja mam implasta 3xl i to najlepszy wózek z jakim się spotkałam. Córa ma ponad 20 miesiecy i nadal sie jeździ spacerówką. Implast jest bardzo zwrotny i dobrze wyważony. Mieści się we wszystkich dzwiach i w przejściach przy kasach w markecie.
    • marzena_ruczaj Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 03.06.06, 19:03
      Ja ostatecznie przekonalam sie do Impalsta Volanta.

W X-landerach wkurzylo mnie rozkladanie oparcie na psku, z ktorym silowalam sie
      w sklepie, i stwierdzilam ze na spacerze nie dam rady go rozlozyc.

Chociaz do tej pory, to X-lander byl moim faworytem.
      • clio_1 Re: Implast czy Xlander - pomóżcie wybrać. 06.06.06, 22:59
        My kupiliśmy XT, jeszcze udało nam się w zeszłym tygodniu w cenie promocyjnej.
        Teraz musimy jeszcze dokupić fotelik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka