Dodaj do ulubionych

kiedy kupić wózek???

06.07.06, 08:17
W komisie pokazał się wózek na który polowałam czyli granatowy bebe confort
za 650zł stan super!! Kiedy mogę go kupić? Czy za wczesne kupowanie nie
przynosi pecha?:(
Obserwuj wątek
    • amwaw Re: kiedy kupić wózek??? 10.07.06, 11:51
      Tak,przynosi pecha- podobnie jak przebiegnięcie przez ulicę czarnego kota,
      przejście pod drabiną itp..
      • ale_kotek Re: kiedy kupić wózek??? 11.07.06, 08:56
        Nie bądz nie miła!
        • amwaw Re: kiedy kupić wózek??? 11.07.06, 14:58
          To nie żartuj.
          To 21 wiek a nie średniowiecze.
          Kup przed porodem potem nie dasz rady z płaczącym dzieckiem przy piersi..
    • oliwe Re: kiedy kupić wózek??? 11.07.06, 00:49
      Ja czekałam nie wiedzieć na co do porodu i po powrocie ze wszpitala tkwiłam jak
      kołek w domu nie mogąc sie ruszyć z dzieckiem.
      • joanna1012 Re: kiedy kupić wózek??? 11.07.06, 15:34
        W sumie pytanie nie jest takie głupie, też mam z tym problem, to znaczy, na
        100% nie będę czekać do porodu, ale ja mam termin na 5.01.2007 (czyli jeszcze
        kupa czasu) ale ja już bym ten wózek kupiła bo wiem, że z nim będę miała
        najgorszą przeprawę, tak naprawdę to mam już kilka typów muszę tylko pojechać
        do sklepu i na żywo je przetestować. Jak się zdecyduję już na konkretny wózek,
        to będę szukać żeby go jak najtaniej kupić, ale mój mąż twierdzi, że to
        zdecydowanie za wcześnie, że jeszcze czas i takie tam. Ja to bym go przekonała
        tylko sama się zastanawiam czy jak teraz kupię ten wózek to mi sie nie
        opatrzy :( albo wypuszczą jakiś nowy model... Z drugiej strony czekać do 8-9
        miesiąc to też ryzyko bo zawsze się wcześniak może urodzić, bo nie wiadomo jak
        się będę w tych poźnych miesiącach ciąży czuła ... Jak myślicie kiedy tak
        najrozsądniej?
        • ju_mi Re: kiedy kupić wózek??? 12.07.06, 15:00
          Weź pod uwagę, ze wózek ma określoną długość gwarancji (np. 12 miesięcy).
          Jeżeli wózek kupisz juz teraz i będzie stał jeszcze przez pół roku nieuzywany
          to wóżek przestanie być na gwarancji jak dziecko będzie miało pół roku.
          Ja też mam termin na styczeń i wózek zamierzam kupić na przełomie listopada i
          grudnia.
          -
          ♥♥
          ♀♂
          • joanna1012 Re: kiedy kupić wózek??? 12.07.06, 16:17
            O to się nazywa super argument! Dzięki JU-mi! zupełnie o tym nie pomyślałam :)
            czytasz forum dla styczniówek? Jak jeszcze nie to gorąco zapraszamy :)
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39389
            • ju_mi Re: kiedy kupić wózek??? 13.07.06, 09:53
              Oczywiscie, ze zaglądam na forum Styczniówek. Nawet jestem "w tabelce" :-)
              A wracając do zakupu wózka to teraz można zacząć oglądać i analizować, a kupić
              później. Nawet jeśli sama później nie dasz rady go kupić to przecież mąż będzie
              wiedział na jaki wózek się zdecydowaliście i pójdzie do sklepu i kupi (zawsze
              mozesz mu wypisać na kartce co i jak). Można też zawsze kupić upatrzony model
              przez internet (często taniej niż w "normalnym" sklepie), a wtedy to
              listonosz/kurier przyniesie go pod same drzwi ;-)
          • kajak75 Re: kiedy kupić wózek??? 19.07.06, 00:53
            W wielu sklepach mozna zarezerwowac sobie wozek wplacajac zaliczke. Wozek jest
            przechowywany w sklepie, a gwarancja jest podbijana przy odbiorze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka