ale_kotek 06.07.06, 08:17 W komisie pokazał się wózek na który polowałam czyli granatowy bebe confort za 650zł stan super!! Kiedy mogę go kupić? Czy za wczesne kupowanie nie przynosi pecha?:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amwaw Re: kiedy kupić wózek??? 10.07.06, 11:51 Tak,przynosi pecha- podobnie jak przebiegnięcie przez ulicę czarnego kota, przejście pod drabiną itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: kiedy kupić wózek??? 11.07.06, 14:58 To nie żartuj. To 21 wiek a nie średniowiecze. Kup przed porodem potem nie dasz rady z płaczącym dzieckiem przy piersi.. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: kiedy kupić wózek??? 11.07.06, 00:49 Ja czekałam nie wiedzieć na co do porodu i po powrocie ze wszpitala tkwiłam jak kołek w domu nie mogąc sie ruszyć z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1012 Re: kiedy kupić wózek??? 11.07.06, 15:34 W sumie pytanie nie jest takie głupie, też mam z tym problem, to znaczy, na 100% nie będę czekać do porodu, ale ja mam termin na 5.01.2007 (czyli jeszcze kupa czasu) ale ja już bym ten wózek kupiła bo wiem, że z nim będę miała najgorszą przeprawę, tak naprawdę to mam już kilka typów muszę tylko pojechać do sklepu i na żywo je przetestować. Jak się zdecyduję już na konkretny wózek, to będę szukać żeby go jak najtaniej kupić, ale mój mąż twierdzi, że to zdecydowanie za wcześnie, że jeszcze czas i takie tam. Ja to bym go przekonała tylko sama się zastanawiam czy jak teraz kupię ten wózek to mi sie nie opatrzy :( albo wypuszczą jakiś nowy model... Z drugiej strony czekać do 8-9 miesiąc to też ryzyko bo zawsze się wcześniak może urodzić, bo nie wiadomo jak się będę w tych poźnych miesiącach ciąży czuła ... Jak myślicie kiedy tak najrozsądniej? Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: kiedy kupić wózek??? 12.07.06, 15:00 Weź pod uwagę, ze wózek ma określoną długość gwarancji (np. 12 miesięcy). Jeżeli wózek kupisz juz teraz i będzie stał jeszcze przez pół roku nieuzywany to wóżek przestanie być na gwarancji jak dziecko będzie miało pół roku. Ja też mam termin na styczeń i wózek zamierzam kupić na przełomie listopada i grudnia. - ♥♥ ♀♂ Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1012 Re: kiedy kupić wózek??? 12.07.06, 16:17 O to się nazywa super argument! Dzięki JU-mi! zupełnie o tym nie pomyślałam :) czytasz forum dla styczniówek? Jak jeszcze nie to gorąco zapraszamy :) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39389 Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: kiedy kupić wózek??? 13.07.06, 09:53 Oczywiscie, ze zaglądam na forum Styczniówek. Nawet jestem "w tabelce" :-) A wracając do zakupu wózka to teraz można zacząć oglądać i analizować, a kupić później. Nawet jeśli sama później nie dasz rady go kupić to przecież mąż będzie wiedział na jaki wózek się zdecydowaliście i pójdzie do sklepu i kupi (zawsze mozesz mu wypisać na kartce co i jak). Można też zawsze kupić upatrzony model przez internet (często taniej niż w "normalnym" sklepie), a wtedy to listonosz/kurier przyniesie go pod same drzwi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kajak75 Re: kiedy kupić wózek??? 19.07.06, 00:53 W wielu sklepach mozna zarezerwowac sobie wozek wplacajac zaliczke. Wozek jest przechowywany w sklepie, a gwarancja jest podbijana przy odbiorze. Odpowiedz Link Zgłoś