Dodaj do ulubionych

Bebecar Stylo City lub AT

28.07.06, 22:05
Czy ktoś posiada wózek Bebecar Stylo City lub AT? Jestem juz na niego prawie
zdecydowana, ale jednak chciałabym zasięgnąć Waszej opinii. Prawdopodobnie
kupię City, bo jest lżejszy (ma lekkie piankowe koła). Proszę o opinie.
Pozdrawiam
Edyta
Obserwuj wątek
    • zlotarybka81 Re: Bebecar Stylo City lub AT 03.08.06, 17:28
      Swojego czasu polowalam na Stylo I AT. Kilka razy bylam w sklepie i prowadzilam
      wszystkie przez Ciebie wymienione modele. Moze i City jest troszke lzejszy, ale
      duzo gorzej sie go prowadzi niz stylo czy at. Tamte dwa maja tez super
      amortyzacje, co dla malej dzidzi bedzie idealne. Jak chcesz lzejszy wozek to
      nie polecam bebecara, bo ten ma ogolnie najciezsze wozki, nawet te miejskie.
      • sdec Re: Bebecar Stylo City lub AT 03.08.06, 17:55
        To jaki polecasz? Bo ja już jestem "głupia" w temacie wózków!
        • zlotarybka81 Re: Bebecar Stylo City lub AT 04.08.06, 00:19
          Gdybym miala pieniadze, bez wahania wzielabym bebecara, bo nie przeszkadza mi
          waga. Jednak jezeli ktos ma go dzwigac np. na trzecie pietro to nie polecam, bo
          wiem ze sa ciezkie (dzwigalam). Cos lzejszego hmmm, nie mam pojecia, jest mase
          lzejszych wozkow, ale nie uzywalam wiec nie chce polecac na sile. Tzn. mam
          jeden lzejszy (14 kg z gondola i pompowane kola) Deltim Focus, ale nie polece
          go, bo mi nie podoba sie jakosc wykonania tego wozka. Ergonomia super, ale
          wszystko co moze trzeszczy i piszczy.
          • sdec Re: Bebecar Stylo City lub AT 04.08.06, 08:50
            Ja prawie jestem zdecydowana na Jane Carrera Pro (8,5 kg) + śpiworek, zaś w
            Bebecarze Rversus bardzo podoba mi się przekładane siedzisko, ale waży więcej
            (12 kg), tylko nie wiem, czy 10 mies. będzie chciał być przodem do mnie? Cenowo
            są to zakupy zbliżone, a ja nie umiem się zdecydować i nie wiem, czy warto
            wydać tyle kasy na spacerówkę. Chodzi mi po głowie jeszcze Quinny Zapp, ale czy
            dla 10-mies. to nie za wcześnie? No i dalej nic nie wiem!!!
            • edag7 Re: Bebecar Stylo City lub AT 04.08.06, 11:27
              jutro idę zamówić Stylo City. Wiem,że ciężki, ale ma dobrą amortyzację,
              spacerówę przodem i tyłem i ogólnie jest niewielki. Ja już zdecydowałam i
              szczerze mówiąc mam już dosyć poszukiwań. Każdy wózek ma jakiś mankament.Ale
              ten według mnie ma ich najmniej oczywiście patrząc z mojego punktu widzenia.
              Pozdrawiam serdecznie
              Edyta
              • zlotarybka81 Re: Bebecar Stylo City lub AT 04.08.06, 12:04
                edag7 Ja Cie w ogole zle zrozumialam. Myslalam, ze piszesz o trzech wozkach (m-
                city, Stylo i Style AT)---> godex.com.pl/2005/wozki2005_01.htm W kolecji
                2006 niektore wozki pozmienialy sie i w zwiazku z tym pozmieniali tez nazwy.
                Stylo to super wybor ;)
              • kasia2612 Re: Bebecar Stylo City lub AT 04.08.06, 13:07
                Ja właśnie wczoraj odebrałam bebecara ale na stelażu icon. Wózek jest super a
                stelaż po złożeniu zajmuje niewiele miejsca. Jest łatwy w obsłudze, prowadzi
                się leciutko i jestem bardzo zadowolona z wyboru. Pozdrawiam
                • sianecka Re: Bebecar Stylo City lub AT 07.08.06, 10:10
                  ile kosztuje bebecar??
                  • sdec Re: Bebecar Stylo City lub AT 07.08.06, 10:27
                    familyshop.com.pl/TOWARY/wozki.html
                    Przy płatności gotówką 5% rabatu, choć wychodzi i tak dużo.
                    • sianecka Re: Bebecar Stylo City lub AT 07.08.06, 20:47
                      wielkie dziekiza linka!!!
    • anna.adamczyk1 Re: Bebecar Stylo City lub AT 07.08.06, 10:48

• muress Re: Bebecar Stylo City lub AT 07.08.06, 10:58
        wlasnie zamiescilam post o sprzedazy stylo AT :-) (nie potrzebuję go już -
        wystarczy nam lzejsza spacerówka)

amortyzacja to jedna z większych zalet tego wózka - żadne wertepy mu
        niestraszne, dziecko spi ukołysane, a nie podskakuje na kazdym wyboju. To moja
        subiektywna ocena po roku uzytkowania i po praktyce z kilkoma innymi wozkami.

Ogolnie wozek bardzo solidny, uwazam, ze to jeden z lepszych modeli na rynku,
        choc oczywiscie ma tez wady - jak kazdy wozek.
        • anna.adamczyk1 Re: Bebecar Stylo City lub AT 07.08.06, 13:51

• muress Re: Bebecar Stylo City lub AT 07.08.06, 14:13
            w sumie to więcej mogę napisać o jego zaletach niż o wadach :-)

Z wad bezwzglednych: ceratowe pokrycie materacyka w gondoli - w upały zupełnie
            do kitu, wkladalam materacyk od starego wozka, zeby mi dziecko na ceracie nie
            lezalo. Nie bedzie to przeszkadzac przy nizszych temperaturach.

Z wad wzglednych (ktore nie musza przeszkadzac):
            waga - nie nadaje się do wnoszenia po schodach. Mnie nie przeszkadzala, ale to
            moze byc uciazliwe przy mieszkaniu w bloku

maly kosz na zakupy - znowu: mnie nie przeszkadzalo, przy tej wadze wozka i tak
            nie daloby sie go jeszcze za bardzo dociazyc (bylby wtedy juz naprawde bardzo
            ciezki), ale są wyczynowcy, ktorzy robią 15 kg zakupow - i wtedy to moze byc
            problem

dosc wysoko instalowana spacerowka - dziecku (starszemu) trudno samemu do niej
            wsiadac. Wg. dystrybutora jest to zaleta - bo dziecko nie wącha spalin - z
            tego punktu widzenia, rzeczywiscie jest to zaleta, poza tym przy starszym
            dziecku wygodniej sie przesiąść na lzejszą spacerówkę

Więcej wad nie stwierdziłam, za to zalet - całe mnóstwo. Np. tapicerka - niby
            jasna, ale nie brudząca. Latwe składanie, spacerówka rozkładana na płasko,
            odpinany pałąk, montaż spacerówki tył/przód... no i w ogóle jeszcze parę innych
            fajnych cech bym spokojnie wymieniła
            • anna.adamczyk1 Re: Bebecar Stylo City lub AT 07.08.06, 20:42

• agu9999 Re: Bebecar Stylo City lub AT 15.08.06, 23:46
      A jakie macie doświadczenia z ruchomymi przednimi kółkami w Stylo? Jest z nich
      pożytek? Jak sprawdzałam w sklepie, to promień skrętu na takich częściowo
      skrętnych kołach jest dość duży, tylko na duuuuze zakręty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka