Dodaj do ulubionych

ma ktoś wózek spacerowy Jane Nomad

18.08.06, 09:05
Obecnie jesteśmy w posiadaniu wózka głębokiego Peg Perego Young, dzidzia
niebawem będzie siedzieć, więc rozglądamy się za fajną,lekką spacerówką
najlepiej jednoczęściową, składaną jedną ręką:-), bo pakowanie się do
samochodui z wózkiem wielofunkcyjnym czyli taki rozkładanym na dwie części,
to straszne nieporozumienie.
Najbardziej spodobał mi się ten wózek:
calineczka.pl/sklep/product_info.php?
cPath=63_31_287&products_id=5414&osCsid=bbf61eff6b999002545fa5681a328aa0
Zastanawiam się tylko jak się go składa, Niestety z mojej dedukcji wynika, że
jednak jest on dwuczęściowy.
Napiszcie, jeżeli zetkneliście się z tym wózkiem.
Dziękuję,
Ania
Obserwuj wątek
    • niepokorny666 Re: ma ktoś wózek spacerowy Jane Nomad 18.08.06, 14:57
      W zimie podobno w tym wózku pekaja przy mrozach plastiki.
      Ten wózek jest hiszpański - tam jak jest 0 stopni to szkoły zamykaja...
      Nie polecam.
      • sdec Re: ma ktoś wózek spacerowy Jane Nomad 18.08.06, 16:15
        Chyba aż tak źle nie jest, to potwierdzona informacja, czy przypuszczenie? Też
        zastanawiam się nad Jane.
    • w-ella Re: ma ktoś wózek spacerowy Jane Nomad 18.08.06, 15:43
      składa się go jak książkę, oparcie rozkłada się poprzez taśmy.
      • antwa Re: ma ktoś wózek spacerowy Jane Nomad 18.08.06, 21:54
        w-ella, widziałaś ten wózek? Czy jest on taki lekki jak piszą 6,5kg.
        Zastanawiam się jeszcze nad Peg Perego A3 i nie mogę się zdecydować. Napisz,
        czy jest on godny polecenia.
        • sdec Re: ma ktoś wózek spacerowy Jane Nomad 18.08.06, 22:19
          Dziś oglądałam go w sklepie: 6,5 kg to waga samego stelaża, zaś cały wózek
          spacerowy ok. 10 kg. Podbija się lekko, regulacja rączki, czego brak jest w PP
          A3, kółka są super, chyba większe niż w PP, był z kolekcji ubiegłorocznej i
          czerwony z b.r. Mi zdecydowanie podobał się z b.r., własnie ten czerwony, kolor
          zdecydowany, ale nie rażący, na pewno zwróci uwagę innych podczas spaceru.
          Gdybym miała wybierać z tych dwóch wózków (widziałam oba), to wygrałby Jane.
          • antwa Re: sdec 18.08.06, 22:25
            Już nie pamiętam ale ktoś pisał, że oparcie nie rozkłada się na płasko:-(
            Pytanie tylko do jakiego stopnia można je rozłożyć?
            Dziękuję za pomoc,
            Ania
            • sdec Re: sdec 18.08.06, 22:55
              W PP P3 rozkłada się bardziej, uważam, że siedzącemu dziecku (od 6 mies.)
              wystarczy, aby się wyspać, tak ok. 165 - 170* (płasko to 180*). Oparcia nie da
              się ustawić do kąta prostego. Siedzisko w Nomadzie i Slalomie są identyczne.
              • sdec Re: sdec 18.08.06, 22:57
                Aha szerkość siedziska w nowej kolorystyce jest nieco węższa niż w starej
                kolekcji (myślę, że przez trochę zmieniony image wózka).
                • ela-e22 ma ktoś wózek spacerowy Jane Nomad 19.08.06, 08:29
                  Mam Slaloma z ubiegłorocznej kolekcji, siedzisko ma takie samo jak Nomad.
                  Oglądałam też Nomada, ale te podwójne kółeczka trochę mnie zniechęcały.
                  Siedzisko w obydwu wózeczkach jest szerokie, początkowo szukałam do niego
                  wkładki zmniejszającej bo wydawało mi się zbyt obszerne dla mojego wówczas 9-
                  cio miesięcznego synka. Regulacja położenia oparcia jest bardzo wygodna i
                  cichutka, można delikatnie opuszczać zasypiającego maluszka bez wstrząsów ,
                  trzasków... i nie ma ograniczeń w ilości pozycji położenia. Buda jest bardzo
                  duża , cichutka , z okienkiem do podglądu i dwiema kieszonkami dla mamy. Nam
                  początkowo brakowało możliwości ustawiania siedziska przodem do mamy, ale jest
                  już ok.
                  • antwa Re: oglądałam wózek spacerowy Jane Nomad 19.08.06, 19:15
                    obejrzałam i już wiem, że nie kupię tego wózka. Jest on dla mnie zbyt duży.
                    Może przez te koła?! Jednak pozostanę przy Peg Perego. Teraz muszę się tylko
                    zastanowić nad modelem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka