Dodaj do ulubionych

wózki Bebe Confort- opinie

04.09.06, 14:02
co sądzicie o wózkach BebeConfort, zastanawiam się na zestawem: stelaż High
Trek+ gondola Windoo+ fotelik creatis. Czy ktoś ma taki zestaw i zna jego wady
i zalety???jak ten trójkołowiec sprawuje się zimą? będę wdzięczna za rady:)
oszaleć można z wyborem wózka!
Obserwuj wątek
    • mooh Re: wózki Bebe Confort- opinie 04.09.06, 14:30
      Miałam stelaż Trophy, więc w tej kwestii Ci nie doradzę. Gondola Windoo w
      naszym przypadku bardzo się sprawdziła. Jest solidna i komfortowa, może służyć
      jako łóżeczko dla noworodka. Tylko że moja córka urodziła sie bardzo malutka
      (2300, 49 cm) i do tej pory jest bardzo drobna. Jeździła w gondoli tak długo,
      aż pewnie usiadła i mogłam ją przesadzić do spcerówki. Jeszcze chyba nawet
      teraz by się zmieściła do Windoo. W przypadku większego dziecka może być
      problem. NIe chodzi tylko o długość, ale przede wszystkim o szerokość. Adaptery
      do wpinania gondoli w stelaż znacznie zwężają przestrzeń w środku i dziecko,
      które ma około 5-6 kg już może mieć w niej ciasno.

METALLICA RULES
      Klusia 29.07.2005
      Klusia ma już
    • marzena771 Re: wózki Bebe Confort- opinie 05.09.06, 20:49
      mam właśnie ten wózek ale tylko spacerówke więc nie doradze w kwesti gondoli,
      ale spacerówka jest rewelacyjna. Miałam kilka wózków ale nigdy żadnego nie
      prowadziło mi się tak dobrze. dziecko może jeździć przodem do mamy co dla mnie
      było BARDZO ważne, mój synek ma prawie 5 miesięcy i czuje się w tym wózku
      bardzo dobrze. Dokupiłam tylko osłonke na nóżki, na zimę kupię jeszcze
      cieplutki śpiwór i bedzie OK. POLECAM
      • mooh Re: wózki Bebe Confort- opinie 05.09.06, 22:40
        marzena771 napisała:

dziecko może jeździć przodem do mamy co dla mnie było BARDZO ważne, mój synek
        ma prawie 5 miesięcy i czuje się w tym wózku bardzo dobrze.

KOmfort w siedzisku Opera to sprawa dość dyskusyjna. To prawda, że dla dziecka
        około półrocznego siedzisko Opera jest dość komfortowe. Pod warunkiem
        oczywiście, że dziecko nie sypia spacerach, a jeśli sypia, to na wznak, bo w
        sidzisku typu kubełek na boczku lub na brzuszku nie pośpi.
        Jeśli przed ukończeniem przez malucha roku zamierzasz sprzedać tę spacerówkę,
        to ok, dłużej w siedzisku Opera może nie pojeździć. Miałam jeszcze do niedawna
        BBC Trophy z siedziskiem Opera i chociaż moje córka jest malutka (3 centyl
        wagowy, wzrostem między 3 a 10), to siedzisko przestało być wygodne. W pozycji
        maksymalnie poionowej dziecku z siedziska po prostu zjeżdża pupa i po
        kilkunastu minutach spaceru zaczyna się irytować. Moja córka przyjmowała różne
        dziwaczne pozycje, najczęściej bokiem do kierunku jazdy, wyginała się w
        paragraf, stwierdziłam więc, że czas przesiąść się do innej spacerówki.
        Konkluzja w moim przypadku jest taka: trudno jest zaprojektować wózek, który
        byłby świetny i w wersji z gondolką, i ze spacerówką, i dla noworodka, i dla
        dziecka stawiającego pierwsze kroki. Gondola Windoo jest super dla drobnego
        niemowlaczka, siedzisko Opera też jest fajne, ale mniej więcej do roczku,
        stelaż Trophy jest rewelacyjny (na temat Treka nie wiem nic, więc się nie
        wypowiadam).

Jest jeszcze jedna rzecz, która dla niektórych może być atutem Opery, dla
        innych będzie dyskwalifikująca: Opera nie posiada boczych osłon. Dziecko jest w
        tej spacerówce niejako odsłonięte. U nas to kompletnie nie przeszkadzało, bo
        przesadziłam córkę do Opery wiosną. Zimą może to stanowić problem. Na pewno
        zimą lepiej założyć budkę z gondoli i zrezygnować z budki Panama.
        • magdaquin Re: wózki Bebe Confort- opinie 06.09.06, 15:45
          ja mam właśnie ten zestaw:High Trek z gondolą WIndoo i do tego jeszcze fotelik
          Creatis. Wózek sprawdził się u mnie rewelacyjnie. Synek urodził się we wrześniu
          i jeździł w gondoli do końca marca (ważył wtedy ok. 8.5 kg i miał ok 70cm);
          Gondolka super wygodna do noszenia, osłonięta, z dokupiony (nieorginalnym)
          śpiworkiem sprawdziła się super. Fotelik Creatis też sprawował się bez zarzutu;
          jest stosunkowo duży (mały jeździł w nim prawie 10 miesięcy)i do tego jest
          jednym z najbezpieczniejszych fotelików. Spacerówka prowadzi się bardzo dobrze;
          poradzi sobie z każdymi wertepami, ale świetnie sprawuje się też w centrach
          handlowych itp, gdzie jest mało miejsca. mój roczniak ma teraz ok 10kg i 75cm i
          jeszcze sporo miejsca. Jedyny minus to budka, gdyż High Trek ma tylko budkę
          Panama i nie da się przłożyć tu budki z gondolki, więc jeśli twój maluch w
          zimie jeszcze nie będzie chodził tylko ma ją przejeździć w wózku, to budka nie
          osłoni go zbyt dobrze... Mam nadzieję, że trochę pomogłam... Jeśli chcesz
          wiezieć coś jeszcze, to pisz tu lub na gazetowego. Pozdrawiam.
        • kamka1 do mooh 08.09.06, 14:12
          Ten wózek nie ma siedziska Opera tylko specjalne do tego stelaża. Miałam dla
          synka. Wózek rewelacyjny. Bardzo polecam. Śpiwór kupiłam polski, ale otwory na
          pasy pasowały.
          • xedonis A jaka cena? 12.09.06, 15:20
            Tez własnie zastanawiam sie nad kupnem tego wózka.
            Termin porodu mam na 6 listopada. Czy zatem moge byc spokojna ze dziecko
            przejeździ mi całą zimę w gondoli i nie bedzie mu zaciasno? A dopiero
            na wiosne przesadze go na wersję spacerową?
            I druga sprawa. Za jaką cenę widziałyscie ten komplet, czyli:
            BEBE CONFORT HIGH TREK + GONDOLA WINDOO + FOTELIK CREATIS, bo ja za 2500zł
            i troszke mnie to przeraziło.
            • magdaquin Re: A jaka cena? 13.09.06, 10:23
              Jeśli rodzisz w listopadzie, to raczej spokojnie konfortowo przjeździcie zimię
              w gondolce. A jeśli chodzi o cenę: ja ponad rok temu za ten komplet + folia
              przeciwdeszczowa na gondolkę + zagłowek do gondolki, żeby regulować oparcie
              (niestety trzeba kupić osobno, to chyba jedyna rzecz, jaka mnie w tej gondolce
              denerwowała)+ torba-kuferek z przwijakiem zapłaciłam nawet trochę ponad
              3000....
              • xedonis do magdaquin 14.09.06, 08:34
                Bardzo Ci dziekuję. Twoje odpowiedzi i opinia na temat tego wózka bardzo mi
                pomogła i juz chyba teraz jestem praktycznie zdecydowana. Nie ma to jak pomoc
                na FORUM. Pozdrawiam
                • magdaquin Re: do magdaquin 14.09.06, 15:04
                  Nie ma za co. :) Życzę miłych spacerów w High Treku! Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka