Dodaj do ulubionych

Jestem w kropce wózkowej:-(

15.02.07, 21:06
Maluszek ma się urodzić w czerwcu.
Przejrzałam już mase wózków, ale nadal więcej nie wiem niż wiem.
Wiem jakie mam wymagania.
Najlepiej do 1200 łącznie z fotelikiem samochodowym.
Dobrze, żeby był jak najlżejszy (mieszkam na 3 piętrze).
Zastanawiałam się nad jakimś głębokim, a potem ewentualnie spacerówka, ale z
tego co się zorientowałam stricte głębokich nie ma?!?
Więc co z wielofunkcyjnych mogłoby się nadawać?
Będę wdzięczna jeżli ktoś ma jakiegoś faworyta, bo ja jestem kompletnie zielona:-(
Obserwuj wątek
    • agular Re: Jestem w kropce wózkowej:-( 15.02.07, 23:11
      napewno odradzam Polak Orion to ciezka landara!!
    • syla1234 Re: Jestem w kropce wózkowej:-( 16.02.07, 01:49
      witam ivi9! jestem mamą 7 letniego Kacperka a obecnie oczekuję drugiego dziecka. za pierwszym razem wybór wózka wydawał sie to prosty, teraz mam ten sam problem. jest teraz taki wybór na rynku i oczywiście różne ceny. Na jednym z forum na którym mamuśki wymieniaja sie cennymi informacjami podały strone myslę ciekawej propozycji wózka. sprawdz a nóż może to będzie to czego szukasz.
      pozdr syla 1234
      www.allegro.pl/item165181955_wozek_mikrus_alu_sprint_fotel_gratis_wysylka_0.html
    • ad95 Re: Jestem w kropce wózkowej:-( 16.02.07, 08:19
      hej
      widze ze jestesmy w podobnej sytuacji, tez poszukuje wozka tyle e ja jestem
      mocno 'upierdliwa' bo po doswiadczeniach z pierwszym dzieckiem mam swoje
      konkretne wymagania co do bryki dla drugiego malca. bedziesz miala troszke
      latwiej bo cenowa poprzeczke masz wyzej, ja fotelik samochodowy mam wiec to
      wykreslam z wymogow ale za to mam 3 inne - waga nie wieksza niz 15kg calosc,
      pompowane kolka minimum 27cm srednicy plus przekladana raczka - jedyny wozek
      ktory spelnia moje dotychczasowe wymogi to hauck ontario
      www.allegro.pl/item160859588__hauck_wielofunkcyjny_ontario_2007_3_gratisy.html
      jedyna waga to fakt ze nie mam go gdzie "pomacac" ani sprobowac czy mi pasuje

ogladalam jeszcze x-lander xa - cena na promocji gondoli i spacerowki niecale
      1000zl no i sporo osob ma dobre zdanie na temat tego wozeczka wiec jesli nie
      hauck to pewnie jakos dozbieramy kasy na x-landera, no chyba ze sie uda dorwac
      np w komisie jakis uzywany.

na innym forum na ktorym pisze dziewczyny napalaja sie by kupic ktorys z tych
      wozkow
      taki
      www.allegro.pl/item164287622_2o2_nowosc_wozek_mikado_ox_ford_fotelik_0_13
      .html - podobny do implast volant, nazywa sie ox-ford mikado cena ze wszystkim
      1099
      lub wlasnie mikrus alu sprint (cena za wszystko 1169)
      www.allegro.pl/item167263906_wozek_mikrus_alu_sprint_fotel_gratis_wysylka
      _0.html podobny do mutsy
      o zadnym z nich nie slyszalam opinii uzytkowniczek wiec jesli idzie o to nic
      nie podpowiem
      • ad95 linki 16.02.07, 08:22
        nie wiem czemu nie weszly linki
        podam je jeszcze raz moze teraz wskocza, jak nie to skopiuj w przegladarke i
        moze zalapia

hauck
        www.allegro.pl/item160859588__hauck_wielofunkcyjny_ontario_2007_3_gratisy.html

mikado ox-ford
        www.allegro.pl/item164287622_2o2_nowosc_wozek_mikado_ox_ford_fotelik_0_13.html

mikrus alu sprint
        www.allegro.pl/item167263906_wozek_mikrus_alu_sprint_fotel_gratis_wysylka_0.html

mikado ox-ford
    • grottie Re: Jestem w kropce wózkowej:-( 16.02.07, 08:38
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=55555259&a=55555259
      tu jest wątek o mikado ox-ford. te wózki są produkowane także w wersji
      "tradycyjnej" czyli będziesz miała tradycyjny wózek głęboki i spacerówkę na
      początek... wygląda to tak:

www.allegro.pl/item164128077_2o2_wozek_mikado_ox_ford_komfort_fotelik_0_13.html
    • paulina7383 Re: Jestem w kropce wózkowej:-( 16.02.07, 09:47
      Witajcie.
      Rozumiem wasze problemy odnośnie zakupu wózka sama mialam taki problem ok 7
      miesięcy temu. Od razu odradzam wam kupowania wózków wielofunkcyjnych bo zawsze
      coś co sie nie sprawdzi albo gondola albo spacerówka.Ja kupilam bebe confort
      windoo sam gleboki i powiem wam ze jest rewelacja. Fotelika nie musialam
      kupowac bo dzidzia spokojnie do 10kg moze jezdzic w gondoli, ma wowczas super
      wygodnie nie jest skulona jak w foteliku. Teraz kupilam juz spacerowke jane
      nomad a gleboki mam na sprzedaz (jest jeszcze na gwarancji)kolor camelia wiec
      jesli wasz budzet jest ograniczony naprawde warto ten woziczek kupic chocby
      uzywany.
      • ivi9 Re: Jestem w kropce wózkowej:-( 16.02.07, 10:15
        Dzięki dziewczyny. Poprzeglądam sobie to co poleciłyście:-)

Myślałam, że fotelik samochodowy jest obowiązkiem a tu jednak okazuje się, że
        można maleństwo wozić w gondoli w samochodzie? Hmm.
        • ad95 przewoz maluszka w samochodzie 16.02.07, 10:41
          ja tez bylam przekonana ze fotelik jest obowiazkowy a ze przecyztalam o tej
          gondoli to az siegnelam po telefon i do kolegi policjanta zadzwonilam. wg
          polskich przepisow NIE WOLNO przewozic dziecka w gondoli, rodzice normlanie
          karani sa mandatem za zly przeowz dziecka (on jest z drogowki wiec hcyba sie
          orientuje) no i cytuje "ty chyba na mozg padlas jak dziecko chcesz wozic nie
          wpiete w jakiejs budzie"

a co do bebe comfort - moim zdaniem za 2700 to juz wozek wielofunkcyjny mozna
          nabyc extra a nie sama gondolke. byc moze ja mysle bardzo praktycznie ale nie
          kazdy ma tyle kasy zeby co rok zmieniac wozek za ponad 2tys kazdy
          • paulina7383 Re: przewoz maluszka w samochodzie 16.02.07, 11:01
            No owszem nie z zwylkej gondoli na pewno nie!!!!!!!!!! ale te bebe confort maja
            pasy bezpieczenstwa jak fotelik i dodatkwo gondola z jednej i z drugiej strony
            zapinana jest na specjalne pasy dodatkowa sa w srodku pasy w gondoli do
            przypiecia dziecka moze zna sie ten policjant na przepisach ae nie na wózkach.
            Na pewno są bezpieczne inaczej dziecka bym w niej nie przewozila.
          • anitka761 Re: przewoz maluszka w samochodzie 16.02.07, 11:01
            Ja jednak bym nie ryzykowala przewozenia dziecka w gondoli w samochodzie.
            Fotelik ma okreslona funkcje ma chronic dziecko w czasie kolizji / wypadku.
            Gonodla raczej nie jest do tego przenaczaona ale wybor nalezy do Ciebie
          • paulina7383 Re: przewoz maluszka w samochodzie 16.02.07, 11:10
            W jaki cenniku to bylo nowy bebe confort kosztuje 1700zl a nomad 1350zl ceny
            chyba z kosmosu wymyslilas a moze od kolegi?Wyraznie w mojej wypowiedzi
            napisalam ze warto kupic ten wozek chocby uzywany a taki juz można nabyć za
            600zl w świetnym stanie!!!
            • ad95 Re: przewoz maluszka w samochodzie 16.02.07, 11:32
              paulina7383 napisała:

> W jaki cenniku to bylo nowy bebe confort kosztuje 1700zl a nomad 1350zl ceny
              > chyba z kosmosu wymyslilas a moze od kolegi?Wyraznie w mojej wypowiedzi
              > napisalam ze warto kupic ten wozek chocby uzywany a taki juz można nabyć za
              > 600zl w świetnym stanie!!!

cena z allegro za model ktory podalas bebe comfort widoo - fakt ze to cena za
              caly komplet ale i tak na moj gust duzo. Nie musisz byc zlosliwa bo ja nie
              bylam tylko napisalam zdanie POLICJI na temat rpzewozenia; poza tym poczytaj
              tutaj

Każde dziecko w wieku do 12 lat, które nie przekracza 150 cm wzrostu, musi być
              przewożone w foteliku ochronnym lub innym urządzeniu do przewożenia dzieci,
              odpowiadającym wadze i wzrostowi dziecka oraz właściwym warunkom technicznym
              (art. 39 ust.3 ustawy „Prawo o ruchu drogowym”). wg drogowki JEDYNYM
              odpowiednim urzadzeniem dla malego jest fotelik - koszyczek. Sprawdzilam
              jeszcze u kolegi z innego miasta (szczebla nie pamietam ale zwyklym
              kraweznikiem to on od lat niejest) - oni tez daja mandaty za przewozenie w
              gondolach nawet jesli te maja szelki w srodku. Argument policji przy
              wystawianiu mandatu - kat pod jakim jest dziecko nie zabezpiecza go przed
              zgnieceniem czy wyrzuceniem poza pojazd.
              • olka_krakow Re: przewoz maluszka w samochodzie 17.02.07, 00:58
                no ale niektore gondole sa przystosowane do przewozenia w nich dzieci, np
                chicco, jezeli sie dokupi dodatkowe akcesoria.

Zas niektore foteliki, rowniez nie chronia dziecka, w szczegolnosci te
                rozkladane na plasko, Jane Matrix np. Noi niektore wersje hipermarketowe, ktore
                nigdy nie przeszly zadnych testow, niektorzy niestety nie zdaja sobie s tego
                spawe, myslaac ze fotelik zawsze chroni ;-(
                • olka_krakow a ja polecam.. 17.02.07, 01:05
                  Aha, ja mam X-landera Xt, polecam. Moje dziecko urodzilo sie 1 lipca 2006, teraz
                  ma 7,5 miesiaca i dalej jezdzimy w gondoli, choc do Malych moja cora
                  zdecydowanie nie nalezy (11 kilo i 75 cm)

Gondola, spacerowka i fotelik MAxi cosi mico, kosztowalo 1400 zl.
                  Waga 11 kilo. Ciezszego bym nie kupila, Dla mnie ten jest za ciezki, ale na
                  szczescie nie musze go nosic.

Wszystko mi w nim odpowiada, szkoda tylko,ze gondola nie ma podnoszonego
                  oparcia, bo raz ze mala ulewala, a dwa, ze na spacerku czasem podkladam jej mala
                  poduszeczke, zeby wiecej swiata widziala.
                  • mikamoris Re: a ja polecam.. 18.02.07, 09:25
                    Witaj skad masz informacje, ze wozek wazy 11kg. Ja znalzlam na stornie firmowej
                    13,5 kg ?????
                    • olka_krakow Re: a ja polecam.. 19.02.07, 17:10
                      Z instrukcji obslugi wozka
                      • anitka761 Re: a ja polecam.. 19.02.07, 21:18
                        to ciekawe?? bo na stronie pisze co innego i w sklepie gosc powiedzial nam to
                        samo.
                • anitka761 Re: przewoz maluszka w samochodzie 18.02.07, 08:40
                  mnie nie przekonasz do podrozowania samochodem z dzieckiem w gondoli nawet nie
                  wiem jak bardzo przystosowanej do tego celu. Zakrawa mi to na tanie oszcedzanie.
                  Foteli musi byc i to dobrej firmy.
                  • dzidzia_ch x-lander 18.02.07, 09:52
                    zawsze mnie zdumiewa rozbieznosc jaka podaja mamy uzytkujace gondole x-lander
                    w piatek na wlasne oczy widzialam 3 miesiecznego Miska (waga 6200 i 66cm) ktory
                    wypelnial cala gondole
                    jego mama byla w kropce bo na spacerowke za wczesnie a gondola za ciasna
                    wczesniej ta sama gondole uztykowal jego kolega i tez po 4 miesiacach zmuszeni
                    byli przesiasc sie do spacerowki
                    a waga wozka to 13,5kg...
                    • olka_krakow Re: x-lander 19.02.07, 17:05
                      A moze oni mieli ten starszy typ gondoli? One byly troche mniejsze.

Nie, ale nie zamierzam nikogo przekonywac do tego wozka. Mi on odpowiada i sie
                      do niego miescimy w wieku 7 miesiecy, wiadomo, ze dziecko nie spi na spacerku z
                      raczkami uniosionymi do gory jak noworodek, ale 7-mieiseczne dziecko juz w ten
                      sposob po prostu nie spi ;-) A na dlugosc do tej pory mamy OK.

Wiec ja w dalszym ciagu polecam.
      • nureni Re: Jestem w kropce wózkowej:-( 23.02.07, 00:12
        Czesć, a ja właśnie polecam wózki wielofunkcyjne! :-) Moja córeczka do 6 m-ca
        jeździła w gondolce Bebecar Racer ST, boski, wielki i wygodny trójkołowiec! A
        teraz jeździmy w spacerówce, szerokiej i wygodnej, z dużą zaciszną budką. Fajna
        jest też opcja wpinania do stelaża fotelika samoch. - jadac do sklepu zapierasz
        tylko stelaż, a ten bebecara rozkłada się błyskawicznie. Żałuję, że będę
        musiała go sprzedać :-( ale polecam w 100%
    • aguskin Re: Jestem w kropce wózkowej:-( 18.02.07, 11:39
      a ja Ci polecam deltimo ligero, bardziej udana wersja voyagera,
      pewnie że nie jest bez wad, ale za tą cenę 712 zł masz wszytsko o czym pisałaś,
      duże pompowane koła, przekładaną rączkę, udana spacerówke i lekkie nosidło o
      100 zł, obszerny, 14 kg, ale spoko ja ciagne po schodach, na zimę super jak
      wyrośnie z nosidła, bo bardo szczelny na lato pół odkrywasz i przewiewny,
      i dla mnie co przy moich dzieciach ma ogromne znaczenie pasy nie są przypięte
      do oparcia, bo moje dzieci nienawidzą byc tak przywiązane, ze sie ruszyć nie
      mogą, obejrzyj i pomyśl
      • ad95 Gondola czy fotelik samochodowy 18.02.07, 13:14
        fotelik.info/pl/art/gondola_czy_fotelik_samochodowy,17.html bardzo
        ciekawy artykul na temat przewozenia maluszkow w aucie
    • olka_krakow Re: Jestem w kropce wózkowej:-( 19.02.07, 17:13
      A moze po prostu Chicco Enjoy, albo Ct 01. Lekki jest ponoc, sklada sie w
      parasolke. Mi on niestety nie podszedl dlatego, ze oboje z mezem jestesmy wysocy
      , a przy prowadzeniu chicco musialam isc zgarbiona, bo raczki nie maja regulacji
      wysokosci. Tylko ze cena, to ok. 1800 zl za calosc.
      • ivi9 Re: Jestem w kropce wózkowej:-( 19.02.07, 21:50
        Zastanawiam się nad tym Delitm Ligero. Nawet fajny:-)
        • olka_krakow Re: Jestem w kropce wózkowej:-( 20.02.07, 00:43
          No do lekkich to on nie nalezy ;-( niestety
    • ad95 z tymi wozkami to prawdziwy problem 23.02.07, 09:41
      ja juz mam w sumie dosc rozgladania sie za nowa bryka
      jak juz cos mi sie spodoba wizualnie to nie na nasza kieszen albo nie mam jak
      go w poblizu obejrzec. wiekszosc wozkow jakie sa u mnie w miescie to wlasnie te
      z serii "ciezka landara" stwierdzilam ze jak juz totalnie nic nie znajde i tego
      HAUCK'a nie uda mi sie obejrzec na zywo to wezme jakis zwyczajny. W sumie ten
      taki glebszy to i tak tylko na rok poltora jest bo pozniej sie przesadza
      dziecko w lzejsza zwrotna spacerowke (akurat juz mam)

to jest moj wybor na wypadek jak juz nic mi sie nie spodoba - u znajomych sie
      spisuja obydwa wozki na medal, bardzo sobie je chwala wiec najwyzej zaryzykuje

www.allegro.pl/item163953831_hit_wozek_3_funk_focus_18_kol_mega_promocja_
      .html -waga jak na wozek gleboki 14kg jest super no a cena tez interesujaca

www.allegro.pl/item168155472_najtanszy_ekskluzywny_polski_wozek_super_gra
      tis_.html - cena jeszcze ciekawsza a waga tez przystepna

co myslicie?

• anita.sz Re: Jestem w kropce wózkowej:-( 01.03.07, 12:17
      To ja już odrobinę więcej wiem niż nie wiem.
      Wiem, że wózek ma być wielofunkcyjny (spacerówka z gondolą), muszą być 4
      pompowane koła, nie zależy mi na skręnych przednich, poza tym obawiam się, że
      mogą się psuć i obowiązkowa przekładana rączka. Byłoby idealnie, gdyby mozna
      było zamontować fotelik samochodowy. Szukam wózka do miasta, ale i na wyjazdy.
      Mam windę, ale i nie chcę cięższego niż 15 kg.
      Czytam forum od jakiegoś czasu i muszę przyznać, że dzięki niemu kilka opcji
      wykreśliłam z listy.
      Moje typy to: Voyager Ligero (jedyny jaki oglądałam w realu), Mikado Discovery,
      Baby Activ Breaker, Hauck Ontario. Ostatnio natknęłam się na opinię nt Mikado
      Big Car. Muszę podpytać w sklepie co to za model (moze jakiś stary) bo na
      oficjalnej stronie nie znalazłam o nim wzmianki.
      Może któryś z tych modeli bedzi Ci odpowiadać. Moja córcia urodzi się w maju i
      ze spacerówki będę korzystyać już w zimnych miesiącach i pewnie w śniegu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka