Dodaj do ulubionych

Baby Design bunny

15.03.07, 11:36
Chcę kupić bunny jako dodatkowy wózek oprócz ct 0.4 - na krótkie wyjścia, np.
do sklepu, do przychodni, do przejazdów komunikacją miejską. W zasadzie
jestem na niego zdecydowana w 99%, chciałabym tylko wiedzieć, czy te wózki
dobrze się sprawują, czy się nie psują zbyt szybko, jakie są ich najsłabsze
strony.
Obserwuj wątek
    • kaaaroo Re: Baby Design bunny 15.03.07, 17:37
      Podciągam.
      Na pewno są osoby, które mają lub miały ten wózek, bo przecież jest dosyć
      popularny ;)
      • pzl8 Re: Baby Design bunny 15.03.07, 17:53
        Moja koleżanka miała przez miesiąc i z ulgą się go pozbyła.Producent nie podaje
        faktycznej wagi wózka, w rzeczywistości waży on 7 kg.
        Wózek źle radzi sobie z podjeżdżaniem pod krawężniki, zwłaszcza gdy siedzi w
        nim ciężki dwulatek, poza tym jego cięzar daje o sobie znać na każdym kroku,
        jest jakiś taki sztywny.
        Gdy znajoma przejechała się moim Maclarenem, nie chciała już słyszeć o tamtym
        wózku, tylko zamówiła najprostszy model Maclarena
        • smeagoul Re: Baby Design bunny 15.03.07, 18:22
          moim zdaniem lepszy jest euro baby sorento- ma co prawda daszek zamaiast budki,
          ale wazy rzeczywiście 5,5 kg, jest super miękki- też mam chicco CT 0,4 i przy
          sorento amortyzacja jest o niebo lepsza- az byłam w szoki ze tak tani wózek a
          chciało im się robic taką amortyzację. Mam go już ok 3-4 tyg i jestem
          zadowolona- jako tzw drugi wózek a potem jako przewozówka super i cena też fajna
          135 zl z przesyłką 10 zł więcej.
          www.allegro.pl/item173019760_nowy_model_eurobaby_sorento_hit_2007_.html
          • kaaaroo Re: Baby Design bunny 15.03.07, 20:33
            Maclaren dla mnie każdy odpada, bo ja nie szukam mercedesa, tylko taniej
            przewozówki, nie musi być jakaś super samoprowadzaca bryka, bo na spacery mam
            mój niezawodny chicco, byle się ten drugi wózio zaraz po zakupie nie rozpadł ;)
            Ten Sorento ogólnie fajnie wygląda, ale daszek... no nie wiem, nie podobają mi
            się daszki zamiast budki i już, wydają mi sie mniej praktyczne. Z resztą nie
            wiadomo jeszcze, ile ten wózek przejeździ bez szwanku, bo takie rzeczy to
            wychodzą dopiero po jakimś czasie.
            Bunny podobno też jest dość miękki, a co do wagi to musiałabym sprawdzić
            własnoręcznie. Ważna jest też dla mnie wytrzymałość tego wózka, żeby mógł
            posłużyć ze 2 lata. Jak do tej pory to większość osób pozytywnie wypowiadało
            się o moim typie, tym bardziej cenne są dla mnie uwagi na jego niekorzyść.
            Problem w tym, że w zbliżonej cenie chyba nie ma dla niego podobnego
            odpowiednika - oprócz Sorento z nieszczęsnym daszkiem.
    • kara13 Re: Baby Design bunny 16.03.07, 12:59
      Napewno waży więcej niz 5,5 kg - sadze ze wlasnie kolo 7kg
    • koma.edziecko Re: Baby Design bunny 16.03.07, 13:43
      A nie myslałaś o chicco caddy? jest jeszcze lepszy od bunny i sorento.
      Ma daszek,głebokie siedzonko,większe kółka i bardzo fajną amortyzację,ale
      nadaje się dla niskich mam bo ma nisko rączki.
      Swietnie się podbija nawet z ciężkim dzieckiem,koszyk do niego można dokupić na
      allegro, waży w okolicach 5kg nie więcej.
      • kaaaroo Re: Baby Design bunny 16.03.07, 14:09
        Zastanawialam się nad nim, ale przede wszystkim za dużo kosztuje, nie mogę
        wydać więcej jak 200 zł. Waga to już mniej ważne kryterium, bo miałam parasolkę
        ważącą nawet 8 kg i sama wnosiłam z dwu-trzylatkiem do autobusu czy tramwaju.
        Najważniejsza jest dla mnie właśnie kwestia wytrzymałości wózka i ceny, potem
        waga. Dlatego napisałam, że jestem zdecydowana na 99%, jeśli nie rozpadnie się
        w ciągu pół roku, to biorę bunny ;)
        ------
        Kinga
        Bartek
        • kaaaroo Re: Baby Design bunny 16.03.07, 14:14
          OOOO!!! Teraz dopatrzyłam się na stronce chicco.pl , że Caddy kosztuje 199 zł :)
          Nie wiem czemu wydawało mi się, że wcześniej gdzieś widziałam wyższą cenę.
          No to będę musiała przyjrzeć się jemu z bliska.
          Ale... ten daszek ;P
    • koma.edziecko Re: Baby Design bunny 16.03.07, 14:30
      daszek jest fajny łamany,dobrze chroni od słońca.dają też w standardie folię
      przeciwdeszczową i torbę na cały wóżek z paskiem na ramię dla mnie to super
      wózeczek,na wakacje biorę go znowu pod uwagę ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka