hakaranda 20.03.07, 12:29 Witam!Czy któraś z Was ma jsakieś doświadczenie z tym wózkiem? Proszę o opinie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liniosek Re: PRIMI SOGNI RODDY-OPINIE!!! 20.03.07, 13:32 ja jestem wlascicielka wozka primi sogni ciak (jest to wozek spacerowy).Nie wiem jak wyglada ROODY i jakim jest typem wozka spacerowka czy glebokim.Opinie moja moge dac spacerowce PRIMI SOGNI CIAK.Zakupilam go jak dzidzia miala 8 miesiecy i bylam z niego zadowolona,jednak z biegiem czasu jak dzidzia podrosla 1,5 roku to zaczelam narzekac.Zbyt krotki podnozek (ktory sie zepsol i zlatuje)siedzisko zbyt plytkie dzidzia zjezdza.Teraz ogladam zwykle parasolki,bo ten sie stal zbyt ciezki i nieporeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
hakaranda Re: PRIMI SOGNI RODDY-OPINIE!!! 20.03.07, 14:54 Zastanawiam się tez nad Primi Sogni Ciak, ten Roddy to podobno jego nowsza wersja. nie wiem tylko czemu waży 8,5 kg, a waga Ciaka to zaledwie 6,4kg! Może koła są cięższe? A ciaka dobrze sie prowadzi? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_stk Re: PRIMI SOGNI RODDY-OPINIE!!! 20.03.07, 19:40 Ja tez uzytkowałam model CIAK krótko bo krótko ale nie wydaje mi się siedzienie jest płytkie i za krótkie. Wg. mnie ten wózek ma wieksze wymiary niz standardowe spacerówki. Dosyc solidna konstrukcja i wykonanie, mnie sie podoba. Teraz go sprzedaje bo szukam wózka z tacką dla dziecka lub zdecyduje sie na mała parasolkę. Odpowiedz Link Zgłoś
liniosek Re: PRIMI SOGNI RODDY-OPINIE!!! 20.03.07, 20:20 jezeli chodzi o prowadzenie tego wozka to mysle ze sie prowadzi calkiem dobrze.Siedzisko w tym wozku wg mnie jest zbyt plytkie w stosunku do innych wozkow.Moja dzidzia jest dosyc spora,ale wydaje mi sie ze np. jak dziecko 8 miesieczne lezy to nozki nie powinny sobie zwisac.Idac ulica widzialam ze w innych wozkach siedzisko wraz z podnozkiem jest dosyc spore i dziecku nie wisza nogi podczas snu.Niestety w tym wozku mojej 8 miesiecznej corce podczas snu wisialy nozki a to jest nie wygodne.Teraz ma 1.5 roku i poszukuje leciutkiej parasolki bo mala wieksza czesc spaceru biega. Odpowiedz Link Zgłoś
hakaranda Re: PRIMI SOGNI RODDY-OPINIE!!! 20.03.07, 21:20 Bardzo dziekuję Wam za opinię. Wbrew pozorom nie jest łatwo kupić fajną i funkcjonalną spacerówkę. Ciak kusi swoją wagą i przystepną ceną:)aczkolwiek to płtykie siedzisko trochę mnie martwi. Nie ma wózków idealnych, ale ch wybór jest zdecydowanie za duży:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hakaranda Re: PRIMI SOGNI RODDY-OPINIE!!! 20.03.07, 21:25 Dziewczyny!A jakie macie kolorki ciaków? Podobno w kwietniu ma byc jakas nowa kolekcja. W sklepach internetowych wiele modeli ciaków jest niedostepnych, bo czekają na dostawę! A mam jescze pytanko odnośnie ochraniacza na nóżki? Nadaje się na zimę (oczywiście jakis kocyk czy śpiworek pewnie jest potrzebny), jest nieprzemakalny? Odpowiedz Link Zgłoś
liniosek Re: PRIMI SOGNI RODDY-OPINIE!!! 20.03.07, 21:35 jestem posiadaczka koloru popielato-czerwony.Ochraniacz jest w porzadku choroni przed wiatrem.Dodam tez ze moglby tez byc wiekszy tzn jest dobry dla malutkiego dziecka.W zimie chcialam malej zalozyc a miala 14 miesiecy i byl malawy tzn ciagle odpinaly sie rzepy bo byl tak naciagniety,ze gdy mala ruszyla nozka to sie automatycznie odpinal.Ile twoje dziecko ma miesiecy? Odpowiedz Link Zgłoś
hakaranda Re: PRIMI SOGNI RODDY-OPINIE!!! 21.03.07, 08:32 Teraz synek ma 6 miesięcy, no ale zimą to już będzie ponad roczny kawaler:)poki co mieści się w normach wagowych i wzrostowych, ale kto wie jaki duży będzie zimą:)Może trzeba będzie kupić jakiś inny ochraniacz! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_stk Re: PRIMI SOGNI RODDY-OPINIE!!! 21.03.07, 10:55 Też mam kolor popielato-szary Może napiszę tak. Ze zwisajacym nózkami może masz racje, ale bez przesady. Moja mała ma 11 m-cy i wciąż ma duużo miejsca, mieszczą się nawet zabawki. Okrycie na nózki jest ok, nieprzemakalne, caly wózek jest z nieprzemakalnego tworzywa. Ja radziłam sobie z okryciem w ten sposób że przypinałam go w innym miejscu i był ok. Podoba mi się tez to że zasłania dziecko po szyjkę a nie tylko do pasa. Myślę że za taką cenę, fajny wózek, wolę taki niż jaikiś babydreams. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_stk Re: PRIMI SOGNI RODDY-OPINIE!!! 21.03.07, 10:58 I jeszcze jedno kupując ten wózek kierowłam sie przede wszystki wagą. Teraz szukam parasolki i są przewaznie cięższe. Tak że jesli chodzi o wagę- SUPER! ILE WóZKóW TYLE OPINII, kazdy musi znaleść swój idealny, chociaz żaden nie spełnia moich oczekiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
liniosek Re: PRIMI SOGNI RODDY-OPINIE!!! 21.03.07, 13:41 dodam jescze ze tak samo przy zakupie kierowalam sie tez waga.Wiem ze ile wozkow tyle opini,ale jak mala miala 11 miesiecy to bylam nim zachwycona pod kazdym wzgledem.Teraz juz nie,ale dziecko rozni sie jak ma 11 miesiecy a 18 ! Osiemnasto miesieczne dziecko to juz spore dziecko i takie rzeczy jak okrycie,siedzisko i tp robia sie male.Jak mala miala 11 miesiecy to okrycie bylo dobre siedzisko tez i tp.Teraz szukam leciutkiej zwyklej parasolki bez oparcia regulowanego o wadze 3.5 kg,bo mala juz wiecej biega niz jezdzi,wiec nie potrzebuje juz tej spacerowki,ktora wagowo z dzieckoem robi sie bardzo ciezka.Kiedys wypowiadalam sie na forum na temat tego wozka i byly same pozytywne opinie,ale zaznaczam dzidzia miala 10 miesiecy.Teraz niecierpliwie czekam az kupie parasolke.I tak jak dziecko osiagnie wiek do chodzenia samodzielnego to kazda matka chce jak najmniejszy przewozowy wozek ktory wezmie za uchwyt i pojdzie dalej.W tedy jak go kupowalam to mala miala 9 miesiecy a dla takiej dzidzi musi miec wozek oparcie utwardzane,regulowane i tp a z takimi rzeczami najlzejszy wozek musi miec wage conajmniej 6.5 kilo. Odpowiedz Link Zgłoś
hakaranda Re: PRIMI SOGNI RODDY-OPINIE!!! 21.03.07, 14:54 Chyba zdecyduje sie na tego Ciaka albo nowy wózek tej firmy Roddy(choc waży więcej-8,5kg)Dziewczyny, a czy pałąk w ciaku jest odpinany? A kółka są piankowe czy plastikowe?Nie wiem czy to ma jakies większe znaczenie, ale warto o tym wiedzieć! Póki co czekam na nową kolekcję-dostawa ma byc w połowie kwietnia, jak zapewniają sprzedawcy! Oby, bo się napaiłam na ten wózek, a ponieważ mieszkam w bloku nie chce targać spacerówki z wózka wielofunkcyjnego, która waży jakieś 14kg-dziękuję bardzo:)pozdrawiam Was! Odpowiedz Link Zgłoś
liniosek Re: PRIMI SOGNI RODDY-OPINIE!!! 21.03.07, 18:14 palak jest odpinany calkowicie mozna go odczepic.Ja tez mieszkam w bloku i mysle ze waga jest wazna im mniej tym lepiej.W ciaku waga jest przekonywujaca w sumie jak na rozkladane oparcie do pozycji lezacej,spory koszyk,budke to naprawde jest lekki.Wydaje mi sie ze RODDY jest juz sporo ciezszy w sumie 2 kg wiecej wazy a jak na wozek to duzo.Nie widzialam tego modelu,ale dla mnie i tak na pierwszym miejscu stoi waga.W tej chwili ciak wraz z moja cora wazy 19 kg i mam dosc takiego ciezaru.Wiec trzeba tez liczyc sie z tym ze z biegiem czasu bedzie coraz ciezej,ale tez kazdy wie z jakim ciezarem sobie poradzi.Zycze dobrego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_stk Re: PRIMI SOGNI RODDY-OPINIE!!! 21.03.07, 18:45 Kółka są piankowe. Pałąk odpinany. Acha, denerwuje mnie też że barierki sa plastikowe, troche trzeszczą..... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_stk Re: PRIMI SOGNI RODDY-OPINIE!!! 21.03.07, 19:21 Ciak osobiscie przypomina mi model TINY Baby Dreams. Cos miała jeszcze napisać.....jak sobie przypomne to napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_stk Re: PRIMI SOGNI RODDY-OPINIE!!! 21.03.07, 19:23 Juz wiem... tez przeglądał wiele opinii na temat tego wózka. Był nawet tutaj ale juz go nie moge znaleść. Były same pozytywne opinie, chyba tylko pozytywne opinie....no może jedna się wkradła niezadowolona mama. W skali od 1 do 10 wózek oceniam na 8. ( + za wagę) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_stk Re: PRIMI SOGNI RODDY-OPINIE!!! 21.03.07, 19:26 OOOOO znalazłam poczytaj sobie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=39571569&a=46525765 Odpowiedz Link Zgłoś
hakaranda Re: PRIMI SOGNI RODDY-OPINIE!!! 21.03.07, 20:22 Dzięki za wszystkie informacje:)bardzo mi pomogłyście, a link jest rewelacyjny. Na pewno kupię ten wózeczek, a jak mi synek z niego wyrośnie, to potem będę się martiwić:)Poki co lato przed nami i myślę, że Ciak zda egzamin. Poza tym cena jest tak przystępna, że aż grzech byłoby nie skorzystać:)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś