Dodaj do ulubionych

SCOUT OWAL II - warto?

24.05.07, 11:02
Witam

Mam do was pytanie czy macie może wózek Scout Owal II i jak się wam sprwuje ?
Mnie się bardzo podoba ale wygląd to nie wszystko. Napiszcie jaki jest po
kilku miesiącach użytkowania?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • suchysuchysuchy Re: SCOUT OWAL II - warto? 28.05.07, 11:30
      Ponawiam Pytanie
      Macie moze jakieś doświadczenia z tym wózkiem?
      • monica_81 Re: SCOUT OWAL II - warto? 29.05.07, 09:21
        Ja posiadam ten wózek, ogólnie jestem z niego zadowolona, jest niższy niż
        wszystkie inne wózki, ale to jest kwestia przyzwyczajenia, jego wadą jest jego
        waga,jest na amortyzatorach, wiec jest troszke sztywniejszy, jesli chciałbys
        wiedziec cos jeszcze to napisz
        • suchysuchysuchy Re: SCOUT OWAL II - warto? 30.05.07, 15:26
          Dzięki Monika
          Interesuje mnie to czy warto dopłacać do kół z łożyskami czy takie bez łożysk
          też wytrzymuja?

Jak ten wózeczek jest wyważony - czy łatwo podjechać pod krawęznik oraz czy
          jest róznica jesli się przełoży rączkę

I jeszcze pytanie odnośnie materiałów , na zdięcach widziałem że strasznie sie
          marszczą może wiesz czy wszystkie tak maja czy moze są i takie mniej marszczące

Zapytam jeszcze o serwis - mam nadzieję że nie musiałaś kożystać ale może coś
          wiesz

Z góry bardzo dziękuje za odpowiedż
          Pozdrawiam
          Michał
          • monica_81 Re: SCOUT OWAL II - warto? 31.05.07, 08:35
            Ja mam koła bez łożysk i wytrzymują, uzytkuje wózek od 9 miesięcy i nie ma
            żadnych śladów zniszczenia, jest jak nowy.. Jesli chodzi o wyważenie to
            niestety nie wyglada to najlepiej, po przełożeniu rączki po stronie budki wózka
            praktycznie swobodnie nie poprowadzisz, najlepiej jest jak jestes na przeciwko
            dziecka wtedy wózek prowadzi sie bez problemu i nie ma problemu z podjazdem pod
            krawężnik. U mnie materiał sie nie marszczy więc cięzko mi powiedziec czy
            wszystkie tak mają. Z serwisu korzystac nie musiałam i mam nadzieje ze nie bede
            musiała. Pozdrawiam
            • suchysuchysuchy Re: SCOUT OWAL II - warto? 06.06.07, 12:51
              Dzieki za pomoc

a wiesz może gdzie można w woj. mazowieckim zobaczyć ten wózek "na żywo" ?

jaki jest kolor twojego wózka ? dowiedziałem się że teoretycznie może się
              marszczyć kolor popielaty (jasno szary)

pozdrawiam

• monica_81 Re: SCOUT OWAL II - warto? 11.06.07, 11:58
                Ja mam pomarańczowo-szary, chyba to jest ten jasny popielaty, u mnie sie nic
                nie marszczy. Nie wiem czy bedziesz w stanie gdzies zobaczyć ten wózek
                na "żywo" my kupowalismy przez internet, oni chyba prowadza tylko sprzedaz
                wysyłkowa z tego co pamietam. Pozdrawiam
    • suchysuchysuchy Re: SCOUT OWAL II - warto? 11.06.07, 12:34
      Dzięki
      Nam również podoba się pomarańczowo-szary i skoro mówisz że jest ok to chyba
      się na niego zdecydyjemy. Rozmawiałem ze szprzedawcą internetowym i napisał mi
      że za koła z łożyskami trzeba dopłacic 50 zł czyli wózek kosztuje wtedy 723 zł
      i chyba weżmiemy ten na łożyskach .
      Szkoda tylko ze nie można nigdzie obejrzeć tego wózka na żywo bo jest dość
      orginalny i trudno go porównać z innymi patrząć tylko na zdięcia.
      A z tego co zauważyłem że nie jest również zbyt popularny (i może to zaleta?)
      Dzięki za wszystkie wyczerpujące odpowiedzi
      i życzę wszystkiego dobrego
      Michał
      • suchysuchysuchy Re: SCOUT OWAL II - warto? 11.06.07, 12:44
        Mam jeszcze jednao pytanie ;-)
        Jak to jest z tą regulacją twardości zawieszenia czy to daje jakieś efekty czy
        tylko bezużyteczny bajer? czy noworodkowi nie będzie za twardo (można pobujać ?)
        a jednocześnie czy jak dziecko podrośnie to wózek pozostanie stabilny ?

pozdrawiam
        Michał
        • suchysuchysuchy Re: SCOUT OWAL II - warto? 12.06.07, 12:51
          up ;-)
        • smeagoul o matko- widziałyście jego wage??? 12.06.07, 19:31
          straszne 16 kg bez dziecka!!!!!!! a dzidzia szybko nabiera ciałka i jest coraz
          cięższa- po pół roku bedziesz szukała lekkiej spacerówki- chyba ze masz taki
          plan to spoko a jak nie to lepiej kupić używany na allegro za 200-300zł i potem
          spacerówkę jakąs super- moim zdaniem wózek nie jest wart tyle kasy zważywszy na
          to, że po pół roku z ulgą się go pozbędziesz.
        • monica_81 Re: SCOUT OWAL II - warto? 29.06.07, 10:16
          Z bujaniem jest cięzko, szczerze to nie idzie nim tak lekko i swobodnie
          pobujać, czy dziecku nie jest za twardo? chyba nie, a jesli chodzi o stabilnośc
          to jest stabilny z ta regulacja twardosci zawieszenia ja nie widze róznicy.
          Pozdrawiam
    • smeagoul Re: SCOUT OWAL II - warto? 12.06.07, 19:52
      www.allegro.pl/item204786770_super_okazja_wozek_tako_bcm_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka