Dodaj do ulubionych

Bugaboo cameleon, frog i gecko

19.06.07, 16:37
Czym różnią się te trzy modele? Wiem, że cameleon jest najnowszy, frog to jego
trochę starsza wersja, a gecko? Znalazłam taki na allegro, ale ja nigdy nie
widziałam tych wózków na żywo, więc patrząc tylko na zdjęcia nie potrafię ich
rozróżnic... A tyle się naczytałam o tych bugaboo, że zaczynam miec na niego
ochotę, mimo że jak go zobaczyłam po raz pierwszy, to wcale mi się nie podobał :-)
I jeszcze jedno, czy te wózki sprzedają tylko w kompletach z gondolą, nie ma
możliwości kupna samej spacerówki? Ponieważ to byłby moj trzeci wózek,
najchętniej odkupiłabym używaną spacerówkę.
Obserwuj wątek
    • alendep Re: Bugaboo cameleon, frog i gecko 19.06.07, 17:52
      Witam,

Cameleon rzeczywiście jest najnowowszy i najbardziej wyposażony (ale i
      najdroższy) wózek , dodatkową atrakcją w nim jest możliwość doboru kolorów
      tapicerki (kolor bazowy i kolor siedziska), więc można zrobić sobie 2-kolorowy
      wózek:)

Frog występuje w kilku podstawowych kolorach, nie ma regulacji rączek i
      regulacji amortyzacji, jest odrobinę lżejszy. Frog jako jedyny był sprzedawany
      jako sama spacerówka, bez gondolki.

Gecko jest najlżejszy i najtańszy - można wybierać z trzech kolorków (zielony,
      czarny, czerwony), różni się trochę wygladem - zamiast czarnej piankowej ramy
      siedziska ma metalową, siedzisko w Gecko nie można używać osobno jako leżaczka,
      nie ma pałąka, regulacji wysokości rączek i regulacji amortyzacji.

Porównanie szczegółowych danych technicznych znajdziesz tu:

www.bugaboostrollers.com/custserv/custserv.jsp?pageName=compare&sNav=7
      Pozdrawiam serdecznie!

Dodam że ja od tygodnia mam ślicznego czerwonego Froga i jestem baardzo
      zadowolona z niego:))
      • sylver80 Re: Bugaboo cameleon, frog i gecko 19.06.07, 20:56
        Dziękuję Ci bardzo, wreszcie dostrzegłam jakieś różnice... Szkoda, że nie można
        kupic samej spacerówki cameleona, skoro jest najfajniejsza. A jeśli można
        spytac, kupiłaś froga z gondolką, czy samą spacerówkę? I ile kosztuje taka nowa
        spacerówa? Przeszkadza Ci brak barierki?
        • sylver80 Re: Bugaboo cameleon, frog i gecko 20.06.07, 11:35
          A może ktoś chce sprzedac? Najlepiej cameleon albo frog, bo podoba mi się, że
          można użyc samego siedzonka (przydatne na wakacyjny wyjazd).
        • alendep Re: Bugaboo cameleon, frog i gecko 20.06.07, 12:37
          Ja mam samą spacerówkę, ale to akurat była okazja, bo na ogół nawet Froga
          sprzedają w komplecie z gondolką. Szczerze mowiąc, brak gondolki ceny jakoś
          mocno nie obniża, bo gondola w bugaboo to tylko taki kawałek materiału, tak że
          możesz kupić komplet i poprostu schować ją do szafy -dużo miejsca nie zajmie.

Nowego Froga niestety w Polsce nie znajdziesz, a poza tym on już w ogóle nie
          jest produkowany, chociaż w Ameryce nadal go sprzedają i podobno jest
          najpopularniejszy wśród Bugaboo .

www.bugaboostrollers.com/Bugaboo-Frog.pro?sNav=0
          albo na www.amazon.com

Różnica w cenie między Frogiem a Cameleonem - ok. 150$

Sporo używanych Bugaboo jest na e-bay, u międzynarodowych sprzedawców, kosztują
          ok. 1500-2000 zł.

Ja miałam okazję porównać Froga i Cameleona i gołym okiem różnicy nie widać -
          amortyzacji na ogół i tak nikt nie reguluje, rączki - to zależy od tego jaki
          masz wzrost, ja mam 164 i jest ok, mąż - 184 i też nie narzeka:)
          Podobno Cameleon ma szersze siedzisko, ale na oko nie dało sie tego ocenić, a
          miarki przy sobie nie miałam:) Ale moim zdaniem siedzonko we Frogu jest ok - mój
          synek ma 19 mies., nie należy do drobnych, a mieści się spokojnie.

A co do barierki - Frog przecież ma pałąk, to Gecko nie ma. Cały czas jeździmy z
          pałąkiem, chociaż utrudnia to wkładanie i wyjmowanie dziecka, bo pałąk wysoko
          dosć jest, a otworzyć się nie da, tylko wymontować (co też nie jest bardzo
          łatwe). Ale bez pałąka mały jakiś taki biedny jest i nie wie gdzie te swoje
          rączki podziać..
          • sylver80 Re: Bugaboo cameleon, frog i gecko 20.06.07, 19:27
            No widzisz, jaka dobra z Ciebie kobietka :-) Wreszcie coś kumam... Skoro tak się
            sytuacja przedstawia, to też muszę popatrzec za frogiem, skoro mówisz, że
            amortyzacji i tak praktycznie się nie reguluje, co do rączek, to mam 165 cm, mąż
            179 ( z tego co piszesz, też ok). Tylko zanim kupię nowy wózio, chyba muszę
            sprzedac naszą Carrerę, bo coś czuję, że mąż nie zniesie trzeciego wózka w domu :-(
            • alendep Re: Bugaboo cameleon, frog i gecko 21.06.07, 10:09
              o, zajrzyj jeszcze na ten wątek, może skusisz się:)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=64362504&a=64573911
    • alendep Re: Bugaboo cameleon, frog i gecko 29.06.07, 21:20
      Jeszcze jedno spostrzeżenie na temat różnic - niektóre ze starszych Frogów, tych
      ze starym logo, nie mają chamulca ręcznego, tylko dwa niezależnych przy tych
      małych kółkach. O tu można zobaczyć:

cgi.ebay.pl/Bugaboo-in-rot-guter-Zustand-Nr-16_W0QQitemZ120136859630QQihZ002QQcategoryZ115330QQrdZ1QQcmdZViewItem
    • sylver80 Re: Bugaboo cameleon, frog i gecko 30.06.07, 02:03
      Uff, przestraszyłaś mnie, ale całe szczęście zamówiłam model z hamulcem :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka